Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 3 юли 2024 г.

Боже мили, отдавна не бях гледал наше клипче, тази сутрин вчерашното клипче ми се пусна само, заслушах се и знаете ли що установих?

 

Боже мили, отдавна не бях гледал наше клипче, тази сутрин вчерашното клипче ми се пусна само, заслушах се и знаете ли що установих? 

Установих следното, ето какво ми е впечатлението или оценката:

Ами нашите дискусии в тик-ток са чудесни, невероятно живи са, идват всякакви хора, поставят въпроси, получават убедителни отговори: получих голямо удоволствие от гледането на клипчето!!! Понеже съм даскал, пиша ни шестица, отлични, чудесни са нашите дискусии! 

А такива хубави неща стават в живота само когато Бог помага, когато Бог дава своята благословия и благодат, само по Божие благоволение в този наш човешки свят се случват истинските, хубавите, разумните, полезните, добрите неща! Не е наша заслугата, а на Божията милост! На Бога трябва да благодарим, че успяхме да постигнем тия неща, това ниво, т.е. да вършим толкова хубава и полезна, да се надяваме, работа! 

Не знам как това ви звучи, но аз така виждам нещата. И като капак на всичко искам да кажа, че голяма грешка допускат ония, които не идват в нашите дискусии, които не ги слушат редовно, които слушат, ама са разсеяни и не вникват в смисъла, които не споделят когато някаква наша дискусия им е харесала, ами се цупят и си казват: 

"Ха, какви са ми тия Калоян и Грънчаров, ами те не са ми рода, не са ми баджанаци че да ги споделям и да помагам за нарастване на популярността на канала им?! Не, няма да им помагам, ами ще им преча: затуй няма да споделям! Майната им, майната й и на България: важното е аз да правя инат и да вредя!" 

Това е, така аз виждам нещата. Извинявайте, че си позволих лукса да ви кажа публично какво мисля за нашата собствена работа и активност! Може грозно да звучи, но понеже обичам истината, си го позволих. 

Хубав ден на всички! Сега е 7.24 часа, в 8 часа започваме нова дискусия. Заповядайте, вашето мнение има значение! И не е грях да дойдете при нас, да се включите, да спомогнете, щото нашето дело е човешко и българско дело, то не е наше лично и егоистично дело, поне това нима още не сте го разбрали?! 

 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...





Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се,  че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: