Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 14 ноември 2009 г.

Свидетелства за комунистическия терор в България след 9 септември 1944 година

Балада за българските герои 1

Балада за българските герои 2

Балада за българските герои 3

Балада за българските герои 4

Балада за българските герои 5

Dyanko Markov on Communist Terror in Bulgaria I

Dyanko Markov on Communist Terror in Bulgaria II

Видео с Георги Саръиванов - част 1

Видео с Георги Саръиванов - част 2

Видео с Георги Саръиванов - част 3

11 коментара:

Анонимен каза...

В Източна Европа нещата не са такива, каквито изглеждат

Интервю с Петър Цибулка

Откъси

Петър Цибулка е роден през 1950 в Бърно. Дългогодишен политически затворник между 1978 и 1989. През 1991 започва издаването на вестник “Нецензурирани новини”, за да се противопостави на официалната информационна блокада, наложена от комунистически контролираните масмедии. През 1992 се сдобива с данни от досиета тайните служби и публикува над 200 000 имена на комунистически офицери и сътрудници. Впоследствие е обект на атаки от страна на “бивши” комунистически кадри. Многократно е призоваван на разпит в полицията, жилището му е претърсвано и срещу него са завеждани дела.

Г-н Цибулка, кога започнахте борбата си против комунизма, защо се обърнахте срещу режима и как започна всичко?

В началото на 60-те години, когато бях дванайсетгодишен, разбрах, че комунистическата система е лъжа; оттогава започнах да се отнасям критично към цялата комунистическа пропаганда и “информация”, с която комунистите се опитваха да ни индоктринират. Съветската окупация от 1968 доведе нещата дотам, че започнах активно да работя против всички нарушения на човешките права и свободи, извършвани от комунистическата диктатура. През 1976 се опитах да се вържа с антикомунистически групи, успях и започнах да работя с опозиционни структури. За пръв път бях арестуван през 1978 и се намирах в затвора, когато започна бутафорното разграждане на комунизма през 1989. Общо съм прекарал пет години в комунистически затвори.

Какви бяха условията в комунистическите затвори? Американските читатели не разбират изцяло комунистическите практики.

Условията в комунистическите затвори, разбира се, не могат да се сравняват с тези в демократичните страни. Бихме могли да ги сравним с нацистките концентрационни лагери. Аз прекарах доста време в комунистическа единична килия – много студена, с вода на пода, дървени легла, лоша храна и, разбира се, глад. Невъобразим глад. Винаги светеше лампа. Събуждане в 4 часа. Недостатъчно сън. През целия ден трябваше да стоиш прав. Трудно беше да останеш буден. Ако заспиш или седнеш, охраната грубо се провиква или просто влиза и налага правилата с дивашки бой. Също така ако се противиш или са те нарочили, те бият. Преди всичко онези затворници, които комунистите не можеха да превъзпитат или да принудят на компромис, бяха обект на брутален натиск с цел да бъдат пречупени, така че никога да не се борят отново за демокрация, човешки права и свобода.

Анонимен каза...

След така наречената “кадифена революция”, която уж събори комунизма през ноември 1989 аз много пъти настоявах за справедливост и наказание за комунистическите кадри, които навремето са били на власт. Това щеше да означава свалянето на всички комунисти от власт и истински открит процес заради техните престъпления против невинни хора.

Бях неприятно изненадан, когато открих, че Вацлав Клаус и Гражданския форум са против моите усилия. Това беше шок и аз не го приех. Организирах масови протести срещу ръководството на втория по големина град (Бърно), където живеех тогава. След това Гражданският форум застана по-силно срещу мен и онези, които се бяха борили с комунистическия режим. Гражданският форум се превърна в големия защитник на комунистическите престъпници и кадри, които станаха на власт. Обществеността от първия ден беше за пълното разкриване на всичко комунистически тайни. За съжаление хората, които бяха на власт, ще рече президентът Хавел и останалите (Вацлав Клаус, Милош Земан, Динстбир, Питхарт и др.) бяха решително против публикуването им, против всякакво отваряне на комунистическите архиви, против всякакво наказание на комунистическите престъпници, на които бяха гарантирали имунитет! Възмездието беше блокирано от закон, приет от Чехословашкия парламент, който гарантира правна приемственост с предишния комунистически режим. Така че днес е невъзможно комунистическите престъпници да бъдат съдени.

...Комунистите разбират, че Западна Европа е под тяхно косвено господство чрез комунистически агенти на влиянието – корумпирани и компрометирани политици. Западна Европа не е заплаха за Москва. Напротив, Москва там има силни позиции. Това личи, когато погледнем отношенията между Западна Европа и САЩ. В момента няма голямо желание от страна на европейските страни да подпомогнат Съединените щати. Америка е съумяла да остане извън директния контрол на Москва. Поради това за комунистите Америка все още е враг номер 1 и препятствие по пътя към световното господство.

През пролетта на миналата година вестник “Гардиън” съобщи, че е имало доставка на оръжия от Чехия за Ирак. Какви хора ръководят чешкия военно-промишлен комплекс и защо Чехия като член на НАТО изпраща оръжия на хора, които остро се противопоставят на САЩ?

Аз съм убеден, че комунистите и техните тайни служби, свързани с Москва, никога не са губели властта в Чешката република. Така че приемането на Чехия в НАТО с нищо не накърни позициите на Москва. Ръководни кръгове в Съединените щати погрешно мислят, че Москва е изтласкана от “бившите” си сателити в Централна и Източна Европа. Точно обратното в вярно. Вместо НАТО да се разширява на изток, Москва премести границите си далеч на запад и сега има повече власт от всякога. Разбира се, Чешката република ще подкрепя САЩ с декларации и думи; но делата на чешкото правителство винаги ще застрашават американските свободи и ценности. Съществено е политическото ръководство на Съединените щати да разбере тази реалност колкото се може по-бързо и да упражни максималем натиск, за да бъдат заменени политическите структури във всички посткомунистически страни с истински приятели на демокрацията. Ако Америка продължава отношенията с комунистическите престъпници както през изминалите 18 години, тя ще бъде разрушена и ще стане жертва на своите политически и икономически грешки...

Анонимен каза...

Откъси от други интервюта на Петър Цибулка

„Голямата измама”

Нама разлика между антиамериканизма на всички посткомунистически правителства и антиамериканизма на всички чешки медии. Това, което мисли чешкото правителство, чешките медии го казват открито. Медите имат претениите да бъдат „политически независими”. Автентични проамерикански позиции нямат шанс да бъдат публикувани в чешките медии. Същото, разбира се, се случва и с всички проамерикански политици и журналисти в Чехия: те биват изтласкани от публичната сфера от антиамериканскте политици. Дори официални организации и институции, претендиращи, че са проамерикански и финансирани от американски фондове...в момент на криза винаги заемат антиамериканска позижия. Чешките посткомунистически медии отделят място и внимание на всички критици на американската политика днес като например Джефри Сакс и Збигнев Бжежински и др. Възгледите на представителите на американското правителство (т.е. на администрацията на Буш) не се представят в чешките медии.

...Аз съм убеден, че след системния колапс на всички по-висши американски принципи и ценности, като например вярата в бога, силите на диалектическия материализъм никога не са имали по-добър шанс за победа в САЩ от днес...

..Аз не знам как изглежда колапсът на комунизма от американска гледна точка, но от болезнения опит на гражданитевъв всички посткомунистически страни рухването на комунизма е чиста фикция. Комунистите и тяхната властова пирамида останаха непокътнати. Комунистите и кадрите на комунистическото Гестапо СТБ (чешката ДС), офицери от комунистическото СС „Народна милиция” и други подобни престъпници се превърнаха в законни собственици на всичко, което имаше някаква стойност в тези „бивши” комунистически страни – и това беше направено чрез един измамен процес на приватизация.

Комунистите правят всичко възможно да разоръжат Запада, като същевременно тяхната власт и военна сила останат непокътнати.

...Америка може да се защити само чрез масивно производство на оръжия и подкрепата на истинския политически и информационен плурализъм навсякъде по света и особено в така наречените посткомунистически страни...В дългосрочен план нашествието на материалистическата идеология в обществото може да бъде спряна само чрез преоценяване на днешните ни ценности...

Анонимен каза...

...Комунистите представляват най-концентрираната формация на зло в човешката история. Нито за миг не можем да приемем официалната комунистическа и посткомунистическа пропаганда, че тази най-могъща отрицателна сила е престанала да съществува и е изчезнала безследно през 1989. Комунистическият блок все още управлява голяма част от тази планета с 1/3 от нейното население.

Комунистическият интернационал, свързан в КГБ, оперираше във всички страни на света...Комунистическите държави са криминални предприятия. Няма нищо по-лесно това да се докаже и за посткомунистическите страни. Ако комунизмът наистина беше победен и на власт дойдоха по-висши морални ценности, тогава трябва да обясним защо комунистическите убийци (с милиони жертви) не бяха изправени пред правосъдието. В действителност всички тези посткомунистически страни, без изключение, прикриват колосални престъпления. На всичкото отгоре те приватизираха всичко, което принадлежеше на комунистическата партия и държавата в своя полза. Този фалшив колапс на комунизма позволи на комунистическите структури да измамят света с образите на почтени политици, бизнесмени, учени, артисти, студенти и т.н. Това е най-голямата победа на комунизма досега.

...Причината за рухването на комунизма според думите на високопоставени офицери от КГБ не е отвращението от ужасните престъпления и нечовешки методи на комунизма, а неефективността на комунистизма като социална система. Най-лошите елементи на комунистическата система и неговите представители останаха на поста си през целия преход и днес те са същата заплаха за света като преди...

В случай на победа комунизмът ще направи същото, което винаги е правил: ще ни пороби политически, икономически, културно, информационно, идеологически и морално. Опозиционерите ще бъдат ликвидирани. Комунистите имат четири дестилетия опит с инфилтрация и провокации, така например с операция „Клин”. А финалната операция за ликвидиране на опозицията носи кодовото название „Норберт”.

За СТБ (КГБ и другите комунистически тайни служби) операция „Клин”, както личи от самото име, се базира на инфилтриране на вражеския лагер, за да се сеят раздори, недоверие, подозрения и парализ на групите от хора, които ценят некомунистически идеи...Операция „Клин” бе широко използвана във всички посткомунистически страни срещу истинските опоненти на комунизма...

Анонимен каза...

Друга цел на операция „Клин” е да се състави подробна база данни на независимата общественост, включително досиета, които да бъдат ползвани по-късно при провеждане на операция „Норберт”. Последната опрация е крайното решение на проблема с мислещите независимо хора. Това е система от концентрационни лагери за интерниране на политическата опозиция. Най-опасните опоненти на комунизма ще бъдат физически ликвидирани в тези лагери, останалите ще бъдат изолирани, докато мисленето им не се препрограмира в съгласие с комунизма.

Докумеенти за операция „Норберт” бяха открити в Чехословакия в началото на 90-те години, но оттогава няма дискусия за тази операция. Много показателно за посткомунистическите режими в Източна Европа до днес е, че най-дълбоките тайни на комунистическата диктатура никога не са публикувани. Досиетата на избраните за ликвидация в концентрационните лагери също се държат в тайна. Това отново е доказателство, че комунизмът възнамерява да има нови жертви, когато дойде времето. Що се отнася до чужденците, които наивно вярват в рухването на комунизма и работят или учат в тези посткомунистически страни, те според един раздел на документите „Норберт” също следва да бъдат арестувани и интернирани в лагерите. Там най-важните също ще бъдат ликвидирани. Така те ще се отплатят на онези, които наивно вярват, че комунизмът принадележи на миналото.

...Инфилтрирането на врага и манипулирането на врага е най-важната стратегия на комунизма. Тъй като комунистите извършиха тези антикомунистически революции, използвайки изкуствено създадена опозиция, комунистите нямаха друг избор освен да използват за целта Радио Свободна Европа, Радио Свобода, ББС, Гласът на Америка и др. За да постигнат това, комунистите имаха на разположение два метода: или да постигнат споразумение със западните правителства чрез преговори, или, както обикнвено, да инфилтрират вражеския лагер. Да не забравяма, че до ден днешен стенограмите на разговорите между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов от втората половина на 80-те години не са публикувани.

Анонимен каза...

Според мен Западът е до такава степен парализиран от тези споразумения и вследствие на инфилтрацията, че не е в състояние да се противопостави на руските операции за влияние...


...Най-важната задача на комунистическите шпиони на Запад е да спечелят абсолютното доверие на вражеския лагер. (Агенти, неспособни на това, нямат стойност за централата.) Затова повечето тези хора са изпратени на Запад с легенда на политически бежанци от комунизма, борци срещу комунизма и дори политически затворници. За да спечелят доверието на капиталистическия противник, тези „политзатворници” често наистина са пращани в затвора, за да будят доверие, когато работят на Запад...Истинските политически емигранти е трябвало да работят с годинни и дори десетилетия, за да постигнат средния жизнен стандарт на Запада...


...Русия и ислямският сват имат един и същ противник – западната цивилизация. Очевидно е, че антизападното ислямско население на Европа представлява дестабилизиращ фактор за сигурността на Европа. Милитантните ислямски групи са непосредствена заплаха, която е полезна за ГРУ и КГБ-ФСБ при операции срещу европейските интереси...

...Европа е изправена пред смъртна опасност от две посоки:

(1) Проблемът на глобалната бедност не може да бъде решен чрез преместване на милиони бедни хора от най-бедните нации в богатите страни. Няма по-добра формула за унищожаване на най-успешните нации на планетата.

(2) Всяко достойно човешко общество, достойно за името си, се основава на морални ценности. Такова общество се опитва да предпази тези ценности от всеки, който е опасност за тях. Масовата имиграция от национално и културно най-примитивните и религиозно най-екстремистките части на света ще застраши всяко общество, чийто висок социален статус се крепи на на качествено по-висши споделени ценности...

Анонимен каза...

Из друго интервю на чешкия дисидент Петър Цибулка:

Какво е според Вас времевото разписание на Москва и Пекин за унищожението на Съединените щати?

Аз съм сигурен, че стратегията на нападението срещу Америка е разработена отдавна. В момента става дума само за варианти на стратегията: един вариант е да се провокира гражданска война в Америка. От комунистическа гледна точка това би било най-доброто решение. Втората алтернатива е да се извърши ядрена атака чрез ислямски пълномощник. И в двата случава съществените цели на московската стратегия биха били постигнати. Съществува също така възможността за ядрена атака от страна на Северна Корея срещу западното крайбрежие на САЩ. В хода на развитие на реалната ситуация ще се определи кой вариант ще бъде използван. В навечерието на една такава криза е съвсем естествено Москва да се опита да установи неутралността на Европа...Най-добрата защита за Америка би било обновяването на американските духовни и морални ценности – особено на ценностите на отците-основатели.

Каква е Вашата дефиниция на комунизма?

Комунизмът е система, изградена върху насилственото подчиняване на човешкото тяло на система на властта. Комунистите са материалисти и не вярват в духовни и морални ценности. Комунистите се опитват да постигнат всичко чрез награди и наказания – задоволявайки тялото или заплашвайки тялото, което е най-низшата част на човека. Когато човек се редуцира до неговото тяло, той не се различава от животно. Логично е, че пътят към комунизма представлява връщането на човека към животното. Противоположното становище поставя духовните ценности над материалните. Комунизмът трябва да разруши системи, основаващи се на духовни ценности, защото в дългосрочен план не може да се съзтезава с такива системи. Ако Америка се облегне на вярта в Бог, във висши морални принципи, тя ще запази свободата си във всички области. Тя ще удържи на конфронтацията с комунизма и накрая ще победи. Ако, от друга страна, Америка забрави тези висши ценности, ще дегенерира до материализъм, който не е по-различен от материализма на комунистите.

Илюзия е да се смята, че Москва междувременно е изпуснала контрола над Източна Европа. Петър Цибулка: „Аз съм абсолютно сигурен, че Чешката република все още се контролира и управлява от руското КГБ. Няма антикомунистически герои на власт в Чешката република, само агенти на КГБ и на чешката тайна комунистическа полиция STB. Всичко, което се случва в Чешката република, е част от техните планове.”

Анонимен каза...

Petr Cibulka:

http://en.wikipedia.org/wiki/Petr_Cibulka

Анонимен каза...

Анонимен чешки анализтор:

...Ако тези „антикомунистически революции” (през 1989) бяха истински, нито една нямашe да е успешна и много хора щяха да загинат по време на въстанията. Никой на Запад нямаше да узнае имената на истинските дисиденти и никой нямаше да научи за истинските революции.

В случая с Чехословакия „антикомунистическият дисидент” Вацлав Хавел през 1975 година пише писмо до тогавашния комунистически президент Густав Хусак, в което осъжда комунистическия режим и обвинява комунистите за нарушаване на Хелзинкските споразумения.

При нормални обстоятелства такова писмо щеше да бъде разглеждано като директна атака срещу комунистическия режим и Хавел, ако беше истински антикомунист, със сигурност щеше да бъде убит или в най-добрия случай осъден на 20 години строг тъмничен затвор...комунистическата репресивна машина никога нямаше да допусне нещо подобно освен ако то не е дело на самия тираничен режим, разбира се, по заповедите на Москва...хората знаеха добре какво ще се случи, ако започнат някакво въстание срещу комунистическия режим. „Смелата съпротива” на Хавел сещу режима поради това не е толкова смела, както Хавел и комания се опитват да ни внушат...

Ангел Грънчаров каза...

Добре би било да приложите линкове за тия текстове, които сте пейстнали тука; за да се знае първоизточника...

Анонимен каза...

Цибулка:

In Eastern Europe
Things Are Not What They Seem - Нещата в Източна Европа не са тaкива, каквито изглеждат:

http://www.jrnyquist.com/petr_cibulka_2003_0310.htm

The Great Deception - Голямата измама:

http://www.jrnyquist.com/cibulka_2004_0816.htm

http://www.jrnyquist.com/cibulka_2004_0829.htm


Между другото може би 14. декември 1989 наистина беше една от най-ключовите дати в новата българска история. Можем само да съжаляваме за пропуснатия шанс. Белгецът от КГБ Анатоли Голицин пише в своята книга “The Perestroika Deception” («Измамата перестройка», защо Изток-Запад не се замилсли евентулно да я преведе и издаде?):

„Всеки опит да се формира истинска, неконтролирана политическа опозиция е смазван, както направиха Денг и китайската армия на площада Тянанмън, Илиеску неговите миньори в Румъния или заплахата за използването на танкове от страна на Младенов в България.”

Самата книга на Голицин може да е спорна, но е безусловно много интересна и си струва да се прочете. Това е друго, неортодоксално тълкуване на съветската политика. Според него събитията от 1989 не само че не са спонтанни революции (това вече е ясно), а много повече: ключово звено на дългосрочен, перфиден план на Москва, разработен още 1958-60 (!) в крайна сметка за ПОСТИГАНЕ НА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО. Събитията в Унгария 1956 според Голицин са автентични, но Чехословакия 1968 и Полша 1981 са контролирани експерименти и репетиции на КГБ за 1989.

Който има интерес, желание, време и известни познания по английски (езикът на книгата не е сложен), може да прегледа или прочете целия труд на адрес:

http://www.conspiracyresearch.org/forums/index.php?s=40a62fb981ae46db6159f2cca1863f51&act=attach&type=post&id=451