Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 ноември 2009 г.

Чалга-президентът на България и пръв наш ловджия Гоце бил дал фундаментално интервю при башпримапатриотина на республиката ни Слави

Моя милост снощи пропусна да гледа "фундаменталното интервю" между двата триумфиращи (все още) чалга-образа в българската действителност и политика, именно образите на Гоце Първанов и Слави Трифонов. Моя милост просто блажено е спала когато тия двамата са се упражнявали в словоблудства, щото за моя милост тия двамата са твърде банални и изтъркани от употреба образи, които по никакъв начин не могат да възбудят с нещо моя интерес - пък даже и ако щат да се самопронижат в коремите с ръждясяли мечове и да пръснат червата си пред онемялата от пикантното зрелище публика. Тоест, точно тия двамата са ми съвсем безинтересни, пък и тяхното лаене повече ми прилича на джафкането на песове, в устите на които не е останал вече никакъв зъб, т.е. съвсем не могат да хапят.

Но тази сутрин можах да се информирам какво точно е казал чалга-политикът Гоце при чалга-водещият Слави: тия двамата се намериха и даже, както подочувам, нищо чудно и да се оженят, в политическия смисъл, разбира се. За да попълня празнината в информираността си ми помогна Ваня Панайотова, в чиито блог прочетох предостатъчно за това какво бил казал Гоце в отговор на "умните" славеви "въпрози". Като прочетох всичко, рекох да напиша кратък коментар, за да изразя какви мисли пробуди у мен прочетеното; ето дума по дума моя коментар там:

Благодаря за детайлното и духовито представяне на фундаменталното гоцево интервю при башпримапатриотина на республиката ни. Това ме освобождава от необходимостта да се информирам от другаде за казаното от абсурдния и прекалено банален човечец, откровено бълващ своите невероятни баналности, но въпреки това все още подвизаващ се, за наш резил, на поста Президент на България. Ще си позволя да представя този коментар на гоцевото интервю в блога си, та и други като мен, дето са изпуснали да се порадват на гоцево-славчовите изцепки, да могат да запълнят празнината в представите си.

Та значи Гоце Първанов бил споменал като свой личен и искрен противник именно Костов?! Това е показателно: ако беше малко по-умен, не требеше да го споменава, щото след като всеки ден без да иска работи за увеличаването на антигоцевистката коалиция от граждани, срамуващи се от факта, че това същество е български президент, то с горното признание, че негов (де факто) единствен истински противник е Иван Костов, с един замах прехвърля и насочва тия граждани в стана от недоволни, обединени около Костов. Което ми показва, че Гоце може и да не играе никаква роля в бъдещата българска политика, ала Костов ще продължи да играе, и то не само да играе някаква роля, а най-благотворна за България и ключова политическа роля ще играе не друг, а тъкмо Иван Костов.

Ето докъде води сляпата омраза и на Гоце, и на Слави срещу Костов: без да искат постигат съвсем обратния ефект, т.е. работодателите им (Слави доста хубави парички спечели от участието си в антикостовистките пропагандни войни от предишни времена, а пък Гоце спечели цял президентски пост, пушка за 50 000 долара и възможността да стреля донасита по вълци и по катерици из нашето отечество; щото, за жалост, модерните времена не му позволяват да стреля по хора, както са стреляли навремето идейните гоцеви другари, именно комунистите!), та значи работодателите на Гоце и на Слави пак ще останат с пръст в устата, стига да осъзнаят овреме какво всъщност тия двамата вършат.

Ами вършат това, че увеличават привържениците на Костов, понеже той почна да се утвърждава като единствен принципен и най-последователен противник на мафията в България, на мафията, доказани слуги на която са както Гоце, така и Слави, така и безчет други воини на тихия фронт на ДС.

Ще завърша с констатацията, че и този случай показва и илюстрира нещо безспорно и неизбежно: че истината в крайна сметка винаги си пробива път и тържествува. Докато лъжльовци като Гоце и Слави, по една жестока ирония на самия живот, независимо от временните печалби, успехи, парични придобвки и пр., в крайна сметка винаги остават с пръст в устата, стават за резил, получават си заслуженото, биват хвърлени, както се казва, на бунището на историята.

Нима някой смята, че Гоце и Слави ще оставят някаква диря в бъдещата история на преживените от нас времена?! Не вярвам, нещо повече, дори знам какво ще пише за тях двамата в бъдещите учебници по история. Ще пише това: "... два дребни, злобни, заядливи, завистливи, печално-смешни и крайно нещастни образа от епохата на строителя на съвременна България Иван Костов".

3 коментара:

Анонимен каза...

Костов човека си е съвсем добре в сянката на Бойко, върши си работата и вече не влага толкоз емоции. Първанов всуе се хаби.

Nik каза...

Малка съвременна приказка:
Събрали се две пръдни да си "приказват".
Народът ги зяпал с вълнение и надежда да се получи някакъв парфюм, все пак.............
Да, получил се, но с аромат на
учиндолска кратуна и дворен сиришникски кенеф..........
И аз бях там, и аз гледах и слушах......

Анонимен каза...

da ti serat koko6kite v ustata