Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 13 ноември 2009 г.

Важен въпрос: знае ли някой дали наистина е ефективно средството срещу вирусите на грипа, наречено АРМАКС - или е ефективна измама за наивници?

Един мой приятел ми каза, че има едва ли не чудодейно средство за предпазване в тия страшни дни, в които върлува безпощаден свински грип: и то се наричало "колоидно сребро". Това средство безпощадно унищожавало вирусите на грипа, и ето, по тази причина ми беше препоръчано, понеже съм с болно сърце и един грип би ме довършил.

Но за жалост човекът не е специалист и аз имам чувството, че просто ми препредава някакъв слух; по тази причина съм крайно неуверен да си го поръчам. И затова питам вас, читателите на блога: знае ли нещо за това средство, надежно ли е, има ли смисъл да си го поръчвам и пр.

Ето и сайт, в който се обяснява Какво е армакс? - така се нарича препаратът - и също Как да поръчате АРМАКС?. Иначе не е скъпо, и било крайно ефективно; някой знае ли нещо, пробвал ли го е, стува ли си човек да го купува и използва.

Благодаря на оня или ония, който (които) ще ми отговорят!

2 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Освен ще питам доктора, джипито си. Благодаря все пак, показано ми беше с мълчание, че въпросът ми е съвсем неуместен...

Анонимен каза...

Не само не е ефективно, но може и да се окаже опасно. Колоидното сребро наистина има антисептичен ефект, обаче днес се ползва само за външно приложение в УНГ практиката и в клиниките по изгаряния. Вътрешният прием освен, че е с недоказан ефект, може да предизвика кръвоизлив от стомаха, едва ли действа антисептично по-далеч от стомаха и крие риск от аргирия- натрупване на сребро под кожата- цветът на кожата става син и това е необратимо (макар и да не е болестно състояние).
Има сериозни съмнения, че част от фаталните изходи на свински грип у млади хора се дължат на така наречената цитокинна буря- в уикипедия е обяснено що е цитокинната буря. Дори и да не е доказано, е напълно вероятно да е така. Там е работата, че изглежда колоидното сребро може да благоприятства такава и заради това този препарат не следва да се пие в никакъв случай. Впрочем временно е добре да се избягва и пчелен мед.
Срещу грипа (и в частност срещу цитираните реакции на имунната система) подходящи са чесън (включително разни добавки съдържащи извлеци от чесън- в аптеките има), витамини C, D, E, зелен чай и разбира се да си слушаме GP-то.
И да се запознаем с явлението аргирия, преди да пием нещо с колоидно сребро.