Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 8 декември 2009 г.

Някои политически въжделения и копнежи на българската народна душа

В блога на Бареков открих един коментар от читател, който ми се струва, че точно отразява някои политически въжделения на българската народна душа. Затуй го публикувам и тук, като съм си позволил съвсем лека редакторска намеса, не касаеща обаче смисъла:

Еми Баречко, ние, нормалните хора, откога пишем че 240 са прекалено много?!!! Да не говорим че това са 240 с Имунитет! Ама не е Бойко виновен за идиотската система !

Колко пъти съм писал че от 9-те области трябват по 7 депутата, за които да се гласува Мажоритарно! Така няма Бате Пешо със 3 склада да става депутатин и да върти политика, както си върти склада за китайски чинии и чехли!!!

Колкото до Законодателството нищо не пречи В комисиите да работят истински специалисти, които не са депутати но са поканени да работят за Държавата от Парламента! Така ще има наистина Качество!

Всеки Депутат може да има малък екип (2-3 човека) с който да работи и което ще му позволи да си върши бързо и качествено работата!

Още нещо… Не мисля, че Партията трябва да бъде основното при Депутата. Да това е част от неговата характеристика и го показва пред обществото какви идеи споделя така както можеш да бъдеш и член на някой клуб или организация като Масонството, но всеки има личен дълг и отговорност пред Народа и Държавата, които са над всичко!

Ако това се разбере няма да има повод да се ядосваме, когато някой задник се изрепчи пред камерите и рече “Аз съм този, който държи ножа за тортата. Депутатите са Пут_и!“

Освен това си мисля за обществения контрол на съдиите и прокурорите! Те са една затворена система в която като влезеш няма излизане! Сума ти корупция и далавери… дето и бабите ги научиха и пак си седят в системата??? Най-много да го преместят в друг съд.

А нали за това са избрани… да защитават справедливостта и потискат злото??? Или аз нещо съм Сбъркал??? Може би са избрани там за нещо друго? И в тази връзка питам: Къде е Обществения Контрол в Съдебната Система? Защо например не се даде възможност да избираме Висщия Съдебен Съвет Пряко!!!

Абсолютно съм Убеден, че ако има такива избори 80 - 90 процента от народа ще гласува! Нека да изкарат Съдиите на пряк народен избор за 5 години! Така пресата ще има възможност да покаже на всеки кандидат за висш съдия делата и какви ги е вършил.

И нека само тези съдии имат имунитет, а не всички!!! Сега са 25… нека ги направят 27 и от всяка област да се избират по 3 ма съдии. Защото един съдия е също толкова важен както един депутат! Така наистина ще има народна власт, а не Партийна!!! В крайна сметка те защитават Народа, а не някой друг!

27 + 63 = 90 Депутата! Ето Ви едно Прекрасно Народно Събрание!!! Между другото за всеки съдия ще бъде стимул да работи за народа ако иска да го изберат за Висш Съдия. А не както сега всичко да се върти в затворена система като в някаква секта! Всеки Върховен Съдия както и Депутат е задължително да бъде Обществено Ангажирана Личност!!!

Да го знаят дори кучетата в квартала, за да няма шашми и алабала простотии, корупции и разни далаверки със олигофрени като “Красю черния”! Това е такъв позор че нямам думи!!! Някъф си хлапак, гаже на чалга звезда, да звъни на съдиите и да ги прави смешни за две стотинки!

Някой запита ли се аджеба, защо се случват такива неща??? Ами днес е Красю, утре ще е Ваню, Пешко, Азисчо или Сашко! И какво??? Това ли искаме??? Такава система ли заслужаваме??? Абсолютна Цигания!!! А после чакайте Справедливост - от кого??? От съдии с голи задници ли???

(Автор: Илия)

1 коментар:

Анонимен каза...

какво е това грозно създание на първата снимка?!