Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 9 юни 2010 г.

Най-интересните днешни публикации в блогосферата и в медиите, които ви препоръчвам

Благодарение на Комитата попаднах на твърде интересна дискусия за Бойко Борисов, проведена на руската радиостанция "Эхо Москвы". Аз лично с интерес изслушах тази дискусия и открих, че в нея се казват много верни неща, забелязани от външни наблюдатели - които ние обаче не достатъчно съзнаваме. Отстрани се забелязва онова, което отвътре изобщо не се забелязва.

Примерно, един от участниците в дискусията сравнява наш Бойко с руския Жириновски - аз лично не се бях сещал за тази аналогия (аз сравнявах Жириновски със Сидеров, ала руснаците са много прави, че Бойко е нашият Жириновски, а не Сидеров, аз не съм бил прав!). Или примерно един от участниците е забелязал, че Бойко говори това, което хората очакват да каже. Така е. И много други такива сполучливи констатации открих в анализите на руските наблюдатели, та по тази причина ви съветвам да изслушате това радиопредаване. Не е чак толкова дълго: "само" 48 минути е! Ония, които разбират руски, биха могли да отделят това време да изслушат интересната дискусия; сигурен съм, че няма да съжаляват.

В същото време Комитата е превел статия на Юлия Латинина под заглавие Пиар тероризмът. Чудесна статия; някой все пак трябваше да напише тия неща, да каже онова, за които други мълчат, понеже са подвластни на някои широкоразпространени леви митове. Превъзходен обаче е този анализ на руската журналистка, съветвам ви да прочете и него. Същевременно моя милост в блога на Комитата си позволи да напише следното, което искам да кажа и на вас; ще разберете сами защо:

Комита, много хубаво ще бъде да преведеш и новата статия на Новодворская на Грани.ру, страхотна е; за жалост съм претоварен и не мога да я преведа в близките дни, а си струва. Или Павле Николов (от Ихтиман) да я преведе ако прочете това, ще направи голяма услуга на ония по-млади хора, които не разбират руски...

А статията на Новодворская този път е дори по-силна отколкото обикновено (въпреки че всичко написано и казано от нея е много силно!).

Впрочем, на едно друго място левите мърморковци, приятели, разбира се, на Хамас и на световния "миротворчески тероризъм", се мъчат да реабилитират "антиимпериалистическата" истерия срещу Израел и Америка, ала това съвсем не им се удава; усилията им оценявам като жалки. Лявото просто няма интелектуалния ресурс да каже нещо смислено и незлобно...

И накрая още две ценни публикации:

Предизвикателството България ХХІ. Как да си върнем страната и другата: НЕПРИМИРИМОТО МАЛЦИНСТВО. Заслужава си добре да се помисли над написаното в тия две статии.


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

ЗА КОНТАКТ



ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: