Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 август 2010 г.

Долу немските "дупета", искаме си наденичката "кучешко наслаждение" от умилителните времена на социализмо-комунизма!

Благодарение на полицейската акция "Дупетата", разбрах, че от много време това, което съм ял - да, купувах си от немските капаци от салами, не крия, ял съм от тях, щото българските салами, каквито и да са, ми смърдят на мърша - било не друго, а "дупета". Значи, излиза, съм се хранил с "дупета", ала не съм знаел това. Жив и здрав да е толкова остроумният смешник Цветан Цветанов - нали он измислял най-вече имената на акциите! - че ме просвети по тоя толкова важен екзистенциален въпрос.

А защо съм деградирал дотам че не само аз да ям, но и семейството си да храня с вносни капаци от салами, ако някой се интересува от отговора на този въпрос, ще отвърна това: заради бедност съм ял от тях, не само съм ял, но съм хранил и жената и детето си с тях (синът ми обаче не ще да яде от тях, много рядко е ял; казваше ми, че това били боклуци за свине!). И казах вече, че българските салами, каквито и да са (по-скъпите не мога да си ги позволя и не съм ги опитвал изобщо!) ми смърдят на мърша, по тази причина немските капаци от салами - ДУПЕТА!!! - ми изглеждаха апетитно, пък и когато човек ги дъвче имаше чувството, че яде "истинско месо", не ли е така? Кажете де, тия, дето като мен сте яли евтини немски дупета, що мълчите сега, та да излезе, че само аз съм ял от тях?!

Много хора ядяха дупета, макар че всички знаем, че тия краища на салами се режат, за да се хвърлят, ала ний като свинете ги ядяхме, нищо че сме европейски граждани. Европейци сме, ала не съвсем - както пророчески едно време твърдеше милият бай Ганя.

Та плюскахме немски дупета та ушите ни плющяха: не сте ли виждали поне в хипермаркетите и в супермаркетите как хората си пълнеха количките с евтини немски дупета. Евтини и не миришат на мърша - не миришат, но това не пречи да са си мърша, както разбираме сега.

Леле, а какво ли ще ядем тепърва? Май тоя министър успя в края на краищата да ни накара да ядем отново само салам марка "кучешко наслаждение", както си беше и при блажените времена на социализмо-комунизма!

Бравос, напредваме, другарки и другари: да живей смръдливата наденичка "кучешка радост"! Кучешка, кучешка, ама наша, родна, българска!

Долу немските дупета, искаме си наденичката "кучешко наслаждение" от умилителните времена на социализмо-комунизма!

13 коментара:

Ursus Major каза...

Г-н Грънчаров,
Направо ме умилявате със способността си във всяко нещо, във всяка новина, да виждате комунизъм, социализъм, еврейско - масонски заговори (ако не сте почнал, ще почнете).
Къде го видяхте комунизма в надениците и саламите? Ех, да се смея ли, да плача ли? И как така сте пропуснал да споменете Станишев в статията си, нима може да отделите Станишев от "дупетата"?
Всъщност аз, като един пишман - философ (все пак по някакво странно стечение на обстоятелствата ми преподаваха философия 1 срок в горния курс; а аз съм завършил техникум, за какво ми тая философия - колкото на Вас ви е нужен съпромата или електротехниката) се старая да Ви разбирам . Стремите се да издавате списание, занимавате се с духовното развитие на целокупното българско население (приличате си с проф. Вучков), но ... само с Идеи май не се живее, а? И дупета трябват, устата си иска своето.
Ще се окаже прав скъпият ни Никита Сергеевич, който още преди 50 години каза (по адрес на Мао, но да не изпадаме в подробности) "От голи идеи чорба не може да свари!".

Ангел Грънчаров каза...

Вий комунистите, другарю, освен за чорба и за плюскане никога не сте и мислили; за вас чорбата, кебапчетата, пържолките и пр. са най-висшите ценности, зер, нали сте материалисти! Така че хич не ме учудва "съображението", което си благоволил да напишеш. Ний, некомунистите, сиреч, нормалните хора, ядем за да живеем, а не живеем за да ядем, както правите вий, комунистите. Ето ти малко философия, щом искаш философия, при това от най-висша проба (Сократ). Бъди жив и здрав и кажи думите на Сократ на първото партийно събрание, на което присъстваш, та да се обогатите поне малко душевно-духовно и вий, таваришчите :-)

Ursus Major каза...

Ама г-н Грънчаров, ньдейте така, както казваше президента Желев!
Че да не би аз да съм свързал философията с кучешката радост? Напротив, напротив - и ви попитах къде видяхте социализъм и комунизъм тук. Като ми отговорихте, та ...
Интересно ми е, във всяка тема ли можете да извадите социализъм (комунизъм)?

Ангел Грънчаров каза...

Съвсем не ме разбра, ама както и да е, вий, таварищите, имате съвсем друго "мислене", щото "ценностите" ви са противоположни на ценностите на нормалната част от човечеството.

А че е социализъм и комунизъм да накараш хората да обикнат салама "кучешка радост" така, че още, и то 20 години по-късно, с умиление си спомнят когато са плюскали донасита от него, е нещо, в което никой човек не може да се усъмни...

Анонимен каза...

Грънчаров,
Имам чувството, че като се отричаш всичко от преди 20 години изпадаш в безтегловност.
Хайде малко конкретни факти:
В България бяха забранени за употреба, дори и за внос, около 25% от хранителните добавки, консерванти, оцветители (така наречените Е-та). Сега всичко се внася и няма забрана. След "революцията" България беше принудена да вдигне нормите за нитрати при зеленчуците 10 (десет) пъти, за да могат някой да си вкарват боклуците.
Ей затова се връща стандарта от "социализма" - и "кучешката радост" беше по-чиста от сегашните салами.
А 'дупетата' ги виж на улицата - ненормално затлъстяване и преждевременно развитие на децата.

Ангел Грънчаров каза...

Да, аз отричам всичко от социализмо-комунизма - и показвам защо нищичко от него не мога да приема. Няма нищо добро в соцализмо-комунизма, нещо повече, той е най-голямото зло, което някога е сполитало България.

Разбира се, с хора, които изпадат в умиление като си спомнят салама, символ на социализма, именно наденицата "кучешка радост", пълна с рога, жили и копита, с такива хора не мога и не ща да провеждам никаква дискусия, защото ценностните ни системи са абсолютно несъвместими...

Ursus Major каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Ursus Major каза...

Г-н Грънчаров,

Аз поне 20 години по-млад от Вас.
ценностните ни системи наистина са различни.
На Ваше място не бих бил толкова уверен, че Вашата е по-добре развита (или по-висша) от моята.
Смешно е да ме наричате иронично "товарищ" при положение, че дори и комсомолец не съм бил - както и да е, това е тема за друг спор.
Разбрах че няма да ядете салами в днешно време поради кучешката радост, произвеждана по време на комунизма

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч не се става като си член на комсомола, таваришч, а това "звание" зависи от принадлежността към "ценностната система", към която сам твърдиш, че принадлежиш :-)

Аз казах какъв е моя критерий, ала не си го разбрал или се правиш че не си го разбрал: който се възторгва от спомена за салама "кучешко наслаждение", е комунист ад хок, и с такива дискусия просто не може да се води: щото съзнанието им е закотвено в едно друго време, което отдавна трябваше да е отишло в архивите, ала, вижда се, все още живее в съзнанията на комуноидите.

А по въпроса за това какви салами ще ям ще отвърна тъй: когато успеем да озаптим разбойническите набези на комунистите, явяващи се причина за това родината ни да е толкова бедна, а пък гражданите й - толкова унизени, едва тогава ще почна да ям нормални капиталистически салами. А сегашните сурогати на салами са произведени, ако не знаете ще ви съобщя и това, във фирмите на другари социалисто-комунисти-"капиталисти", които така разбират ролята на салама: да бъде отвратителен, да трови хората, да ги мори. Ако не ви е известно, ще ви кажа и това: у нас поне 80% от капиталистите са комунисти по манталитет и генезис, те служат на същата идея, ала с други средства, а целта им е една: пълен геноцид над българите като отмъщение за това, че не пожелаха да живеят вечно в социализмо-комунизма им...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,
Преди "революцията" кандидатствах 2 пъти на конкурс за аспирантура. двата пъти спечелих конкурса. Двата пъти го отмениха. Накрая едни "другари" ми казаха в прав текст, че е безсмислено е да се явявам, защото няма да ме допуснат - причината: дядо ми на времето е имал малка фабрика, следователно враг на народа.
Същите тези "другари" те изпратиха да учиш в Ленинград и сега да ми навираш твоята ценностна система. Ти просто нямаш моралното право да съдиш.
Чудя ти се на ума, как можеш да пишеш смислени и разумни неща в областта на философията, а като вземеш да политиканстваш изпадаш на ниво махленски кавгаджия. Само в отговорите по този постинг си набрал разкошен букет от класически грешки на формалната логика. Нескопосаните ти нападки към социализма дават обратния ефект. Може би това ти е целта... -

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, щото те скъсаха на два пъти на конкурс затуй ли обикна толкова комунистите заедно с целия им комунизъм?! Я не ми разправяй врели-некипели, тия легенди за "дядото-враг на народа" и за "внука, най-примерен комунист" са изсмукани от пръстите, такива приказки ги разказвай на първолачета, не на мене. Просто няма как да минат. Басни не хващат дикиш при мен.

Я дай един пример за поне една "класически грешка на формалната логика", таваришч, щото моя милост не само преподава класическа логика вече 20 години, но и е написала учебник по тоя предмет, та ми е интересно в каква логическа грешка си ме изловил.

Анонимен каза...

Елементарно, Грънчаров..
Нисък стил. В СССР са ви учили за политически пропагандатори, а не за хора, сериозно занимаващи се с наука. И ти веднага обърна лопатата. Не е лошо. Но с тази аргументация забавлявай бабичките в махалата , където живееш. Не си ми на нивото, товарищ Грънчаров.

Томи Томев каза...

Много интересно ниво имате господине. Я ни го разяснете, че да се поучим и да се издигнем по ниво като вас, но първо се научете да се подписвате под коментара си със собственото си име. Човек който е на някакво ниво, го доказва най вече с името си.