Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 30 октомври 2010 г.

Обосноваването на номинацията ми за "Човек на годината", която журито безцеремонно отхвърли като "неоснователна"

По молба на човека, който ме номинира за участие в конкурса "ЧОВЕК НА ГОДИНАТА", именно г-н Боян Арнаудов, публикувам обосновката на неговата номинация, която пък беше оценена от журито на конкурса като "недостатъчно основателна"; впрочем, ето как се е постарал да обоснове номинацията си г-н Арнаудов, на който благодаря сърдечно за толкова благородния жест:

Ангел Грънчаров е известен философ, автор на много философски и психологически книги, издадени в последните 10 години. Познавам го лично, той е рядък човек, който се вдъхновява от благородни идеи, всеотдаен просветител и борец за личностното израстване и ценностното укрепване на младежта.

Преподавател е по философия в училища и университети с 25 годишен стаж. Главна негова тема е идеята за свобода, работи неуморно за разпространението на ценностите на свободата в българското общество. Активен блогър, редовно списва няколко много посещавани блога (Ангел Грънчаров: моят видео-блог, HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров, СВОБОДНА ВИРТУАЛНА АКАДЕМИЯ, Център за развитие на личността •HUMANUS•, ДНЕВНИКЪТ на един ГРАЖДАНИНЪ, ДНЕВНИК ФИЛОСОФА, рускоезичен блог, Учебният блог на философа Ангел Грънчаров), предимно образователни, в сферата на философията, психологията, психологическото консултиране. Ангел Грънчаров е граждански активен човек, в основния си блог всекидневно публикува запомнящи се и силни политически коментари, които имат голям отзвук в блогосферата. Привърженик е на ценностите на демокрацията и е борец за неотклонното вървене на страната ни по европейския път на развитие.

През последната година заедно с група свои привърженици започва издаването на философското списание ИДЕИ, на което е основател и главен редактор. Главната цел на списанието е да общува пълноценно с младите хора по жизнено значими за тях теми. В списанието сътрудничат като автори най-авторитетни български психолози и философи, но също така и даровити студенти и ученици.

За една година екипът на ИДЕИ, ръководен от Ангел Грънчаров, успя да издаде 4 книжки (броя) на списанието, всеки от по 120-130 страници, в 500 екземпляра всеки брой, при това без никакво външно финансиране, изцяло на свои лични средства и с подкрепата само на волни пожертвования на някои от най-запалените читатели на списанието. Ангел Грънчаров издава в хартиен вариант и аналитично-информационния вестник ГРАЖДАНИНЪ, който е първият блогърски вестник в България.

Смятам, че за стореното през последната година Ангел Грънчаров е достоен да бъде обявен за “Човек на годината” в България, което е заслужена оценка за труда и за постиженията му като философ, като учител на младежта и борец за нейното право на съвременно образование, като гражданин, като разпространител на ценностите на свободата и демокрацията, като основател-издател и главен редактор на оригиналното философско списание ИДЕИ и на в-к ГРАЖДАНИНЪ.

1 коментар:

Томи Томев каза...

Написаното е много вярно. Неговите писания са средство за образованост по свободомислие. Ако този човек,и такива като него преобладават в министерството на образованието, ценности, като ИНДИВИДУАЛНОСТ, СВОБОДА И СОБСТВЕНОСТ, ше станат част от морала на бъдешите поколения в нашата родина, България.