Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 25 октомври 2010 г.

Докога руските мекерета ще позорят България?!

Нищо от истинската руска култура не знаят червените русолизци с български имена, които подскачаха по столовете пред пляските на СССР-ските фуражки. Тази култура се е създавала в изгнание, в концлагерите, в комуналките и в точния смисъл на думата - пред дулата. Тя заслужава поклон.

А как и защо т.н. "БНТ" се подмокри от реклама на пляските на СССР-ските фуражки - вот это ясно! Я си представете следния сценарий:

Тел Авив. 2010 г. Концерт на ветераните от оркестъра на SS и Гестапо. В оригинални униформи. Отзад - видеостена с подходящи кадри от Аушвиц и акциите на Айнзатцгрупен. Откриване с „Дойчланд, Дойчланд, юбер алес…“ Следва „Хорст Весел“ и други шедьоври. Залата ръкопляска и припява с неистов възторг. Бис!

Не е пресилено сравнението. Чрез него личи абсурдът на робския манталитет. Хайде, да речем - стотина от публиката в НДК директно дължат на шмайзера и на сапогите на „Альоша“ я софийски апартамент от някой разстрелян „враг“, я супруга - генералская дочь, я някоя комисионна от руската мафия. Но останалите?

Докога русолизците ще позорят България? Ясно е - още доста поради демографски и други фактори. Но докога например ще стърчи паметникът на монголоидния окупатор (нещо решено из цяла Източна Европа) – ето това е въпрос, който никой „десен“ БГ-политик не се наема да реши.

Защо ли?

Написа: Стамбо

2 коментара:

Анонимен каза...

Руската висока култура – музика, литература, живопис, балет и т.н. - без съмнение е една от първите в света. Очевидно са възможни такива парадокси – варварска държава с висока култура. Дори Сталин не можа да пречупи съвсем творческата мощ на руския народ. Но самообявилите се „русофили” в България, разбира се, не знаят почти нищо за истинската руска култура и тя реално не ги интересува.

Томи Томев каза...

За каква култура говорим. Самообявилите се български русофили, ги интересуват само парите и власта, за да заграбят колкото се може още повече пари. Едва ли се интересуват от автентичната руска култура, от морални и нравствени подбуди.