Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 19 ноември 2010 г.

Илюзиите, които доведоха на власт у нас куриози и недоразумения като Симеон, Гоце, Дмитрич и Бойко...

Иван Бедров е публикувал в блога си бележка под заглавието Кога ще имаме такъв премиер, която, както изглежда, ще породи доста коментари; понеже е кратичка, нищо не пречи да я постна и тука; ето я:

Премиерът на Обединеното кралство Дейвид Камерън обяви как точно неговото правителство ще направи разходите си прозрачни. Вижте видеото, а после може да разгледате и специално създадения сайт, където скоро ще се появят и всички договори на държавните ведомства. Това говорене е различно от приказките за дупета и таралежи, не мислите ли?

Самото клипче с изказването на мистър Камерън можете да видите и да чуете при Бедров. А сред коментиралите дотук впечатление правят няколко изказвания, можете да ги прочетете там. Между другото един човек написа там линк към нещо твърде интересно, казано от Камерън; ето плейърчето и тук:



А пък моя милост дръзна да напише следния коментар по повод на бележката на Бедров:

Наистина вече имахме премиер, не просто сравним с Дейвид Камерън, но, предвид неопитността на Камерън, и превъзхождащ го; това е Иван Костов. Колкото и да е тъжно на някои, така е; тази е истината по този въпрос…

Впрочем, нищо не ни пречи да имаме за премиер отново Костов, но за това мнозинството от гражданството трябва да се раздели с “некои илюзии”, които доведоха на власт у нас куриози и недоразумения като Симеон, Гоце, Дмитрич и Бойко…

4 коментара:

Анонимен каза...

Хаха, къде го турихте Костов при британците... онези имат политика от времена когато тук сме се отоплявали с тор. Костов тавана му е да е добър политик за стандартите на Източна Европа. Британските политици са мили пред всички останали.

Unknown каза...

Споделям уважението ти към Дейвид Камерън, но си позволявам да добавя, че той се опитва да се върне към традициите на Тачър - за ясно и безкомпромисно идеологическо ръководство на партията, респективно на управлението. Разликата е несъществена - по нейно време нямаше Интернет, видеоблогове и прочие. Същината е същата. Истинският консерватор е консерватор и в епохата на Интернет.

Анонимен каза...

Никак не е смешно, да, за пределите на България, единственият съпоставим с Камерън политик, и Иван Костов.
Тъжната истина е, че масата от хора, не могат да го разберат, защото не искат да изстрадат реформите, които в ред случаи са болезнени.
Скоро прочетох на едно място, че последствията от комунизма са като от ядрен взрив. И там е причината хората масово да се подвеждат по шмекери като Гоце, Симеон и т.н.

Анонимен каза...

Милиционерите и комунягите ги втриса само като чуят името на Костов, защото нито на едните им трябват принципни политици, още по-малко пък такива, които работят за пресперитета на обществото.