Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 19 февруари 2013 г.

Издъни се олигархичният ченгесарско-мафиотски управленски модел на посткомунизъм, не се е издънила демокрацията ни!

Ето и нещо от Фейсбук; Йорданка Георгиева разказва най-пресен виц:

Телефонно обаждане в радио Ереван:

- Абе искаме да попитаме колко разбира Томислав Дончев от финанси, че го сложиха "Министър на Финансите"???

От радиото помислили и отговорили:

- Ами точно колкото и Бойко разбира от управление на държава... (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Това е вярно, но комунистическата пропагандна машина ще твърди нещо друго.

А иначе за съжаление западният капитализъм вече не може да е пример за подражание и комунистите използват и в бъдеще още повече ще използват този факт, като стоварят вината за световната криза върху «алчните капиталисти», които фалираха и колабираха световната икономика. Генадий Зюганов:

«Давно и открыто говорят многие эксперты как российские, так и зарубежные об американских финансовых пирамидах, участники которых переплелись между собой взаимными долгами. Эти долги оказались, в конечном итоге, ничем не обеспеченными и в критической ситуации превратились в мыльные пузыри.

Допущено грубейшее пренебрежение аксиомой, исходя из которой финансовые и кредитные операции являются вторичными по отношению к материальному производству. И если объем финансово-кредитных операций превышает совокупную стоимость материальных ценностей, то кризис неизбежен.

Капитализм неизбежно приводит к разрушительным кризисам, социальным катастрофам и военным конфликтам. И не может быть гармоничным общество, где права и интересы ростовщиков и спекулянтов ставятся выше прав и интересов тех, кто творит материальные и интеллектуальные ценности, кто не перепродает, а созидает.»

Понякога има безизходни ситуации, България сега е в такава ситуация и засега няма надежда на хоризонта. Да, разбира се, в СК е концетриран политическият експертен потенциал и тя би могла да изведе страната от кризата, но не е реалистично в момента да се очаква тя да спечели мнозинство и да управлява.

Анонимен каза...

Да добавя и това:

Иван Костов: Това беше опасението на Надежда, което беше изразено съвсем ясно. Ние сме категорично против действия, които могат да обявят целия път, който извървя държавата ни, за провал.

Надежда Нейнски: Само една дума. Бъдете бдителни относно възможността, да се ревизира прехода. Идеята за демократизация на България не може да претърпи ревизия. Ако някое правителство, не забравяйте, че БСП управляваше в по-голямата част от прехода и не си е свършила работата, това по никакъв начин не поставя под съмнение пътя, който България е извървяла. И той трябва да бъде необратим и защитен от всички политически сили, които претендират да са демократи.