Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 26 юли 2014 г.

Страстно-разгорещена фенка на Борисов ме уволни от работа за мое критично Открито писмо до него, а аз сега с цялата си наглост се самопредлагам за негов... съветник!



След като няколко пъти тия дни се опитвам да предизвикам на дискусия доц. М.Дойчев от НБУ, той, гледам, сега ми е отговорил на последното предизвикателно мое изказване; става дума за отношенията в средите на десницата, това са важни въпроси, които много трябва да се обсъждат; ето какво той ми е отвърнал, а пък по-долу можете да прочетете моя отговор на неговия нов коментар:

Момчил Дойчев каза: Уважаеми г-н Грънчаров, освен противопоставяне, дебат, критики и пр. в политиката има и взаимодействие дори при противоположни политически сили по националните приоритети. Не смятам, че не трябва да се критикува ББ и ГЕРБ - тук многократно съм го правил. Според мене проблемът на ГЕРБ е силното лидерство, а на РБ - липсата на лидерство. От това произтича може би проблема и създаденото чувство за нервност и несигурност сред реформаторите. Смятам, че в настоящата ситуация за съжаление не може да се мисли за създаване на бща дясна стратегия за вземане на трудните решения. При положение че и думата коалиция стана мръсна дума си мисля, дали еднопартийно правителство няма да е по-добро за България. Защото състоянието на политическа нестабилност от февруари миналата година, довела до това поредно провалено управление, води до все по-тежки икономически последствия. Тук трябва следователно съвсем друг подход! Дори си мисля, че президентът не е прав като казва, че консултациите при него не трябва и няма да доведат до ново стабилно коалиционно управление. Напротив - аз и при предишното служебно правителство отбелязах, че е добре то да остане да управлява и след изборите и даже предложих да бъде припознато от ДСБ. Разбирате, че и тогава и сега в настоящата сдитуация това е утопия. Но ако не разберем, че се нуждаем от стабилно управление като това между 1997 и 2001 г. сме загубени.

Ангел Грънчаров каза: Г-н Дойчев, поставяте доста въпроси в своя отговор по повод на предишен мой критичен коментар. Оценявам загрижеността Ви, по тия въпроси около бъдещото управление много трябва да се обсъжда, щото начинът е този: чрез свободни демократични дебати и сблъсък на различни гледни точки да се очертае най-доброто, разумното решение. И в този дебат трябва да участват и политици, и ангажирани граждани като мен, а също и анализатори като Вас.

Аз лично смятам, че Б.Борисов може само да спечели ако работи за едно честно партньорство с РБ, ако не се страхува от критиките, напротив, привикне да се вслушва в тях. Вие сам, вярвам, ще признаете, че една от причините за провала му през неговия мандат беше това, че си позволяваше по един арогантен и високомерен начин да пренебрегва всички ония разумни предложения, които политиците от СИНЯТА КОАЛИЦИЯ тогава му отправяха комай всеки ден, ала той, надут като пуяк, си правеше игричките с АТАКА и с Янето и не протегна ръка на десницата, не протегна ръка на Костов. Е, плати си цялата цена за тази грешка, сега требе да е поумнял от опита на преживяното; да, ама ето, не му личи - и пак е запердашил през просото!

Така не стават тия работи, политиката е тънка работа и той болезнено се нуждае от умни съветници, иначе ще си счупи врато, колкото и да е дебел тоя негов прословут врат. Така аз виждам нещата. Даже съм готов, като шега, да подхвърля: ето, аз лично, понеже съм безработен, щот една негова разгорещена фенка, която беше назначена за директорка по време на неговото управление, седмица след като написах в блога си едно силно критично Открито писмо до Б.Борисов, представяш ли си, ме уволни от работа (!), аз работех там като преподавател по философия и гражданско образование! Както и да е, та мисълта ми е, че понеже сега съм безработен, съм готов, в реда на шегата, да се самопредложа за нещо като съветник на Б.Борисов, ако ме вземе много мога да му помогна. Ама едва ли той ще се принизи дотам да земе за свой съветник некакъв си там философ, та он сам сичко си знае, откъде-накъде да слуша предупрежденията на некакви си там философи?!

Това го казах между другото, а иначе смятам, че много требе да се обсъжда, то демокрацията е това, тази е нейната същина: спорене до прегракване, обмяна на идеи, на различни виждания, сблъсък на позиции, постоянни дискусии за всичко, нито едно мнение няма абсолютен приоритет, липсват при демокрацията "свещени крави", извадени от обсега на критиката, даже и самите народни кумири требе да привикнат да бъдат безпощадно критикувани, те трябва да привикнат даже и да се вслушват в критиката, иначе са загубени, иначе демокрацията ни е чиста фикция.

Това е, мисля, че има полза от разговора ни, Вие какво ще кажете? Аз ту на "Вие", ту на "ти" ти пиша, прощавай, ний с тебе се знаем отдавна, още от преди 1989 г., ама не сме се виждали от много време, та затова така се получава...

ЗАБЕЛЕЖКА: Тази странен акцент, дето го изведох в заглавието на тази публикация, е майтап, то се подразбира де, но за да не страдат прекалено някои по-чувствителни души, та ми се налага изрично да го подчертая тук, това е просто една малка шегичка, таварашчи, не страдайте прекалено, животът е прекрасен! :-)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Ти вече не си смешен, ти вече си само жалък и тъп

Анонимен каза...

Ти вече не си смешен, ти вече си само жалък и тъп

Анонимен каза...

Ей Анонимен, не обиждай като селяндур на три ракии в хоремага!