Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 17 септември 2014 г.

Виктор СУВОРОВ: "Россия или погибнет, или сбросит свою воровскую власть по образцу Украины"

Оригинал взят у в Виктор СУВОРОВ: "Россия или погибнет, или сбросит свою воровскую власть по образцу Украины"
suvorov

Империя должна расти. Если империя не растет, возникает застой, который неотвратимо влечет за собой развал. Империя напоминает полный грузовик на ледяном склоне: или карабкается вверх, или, на мгновение остановившись, летит вниз, аж свистит.

С 1917-го года на обломках Российской империи возникла новое, еще более агрессивное государство, чьи вожди откровенно объявили свой план мирового господства. И загремел над миром Марш Буденного:

Даешь Варшаву!
Дай Берлин!
Уже врезались мы в Крым!

В Берлин они тогда не дошли. И под Варшавой им наваляли так, что пришлось сдать Польше Западную Украину и Западную Белоруссию, согласиться на независимость Финляндии, Эстонии, Литвы, Латвии.

Но 1920-го в Крым они врезались. Призвали всех, кто был в Крыму, прекратить сопротивление, обещали прощение и примирение. Всех, кто поверил, они перерезали и перестреляли. Заодно ударом неожиданно уничтожили и своих союзников-махновцев, вместе с которыми захватывали Крым. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Виктор Суворов, когото иначе много уважавам и от когото съм научил много неща за Съветския съюз и комунизма, тук е прав само отчасти. Една от целите не Кремъл сигурно е да не допусне вирусът на свободата да се прехвърли от Украйна към Русия. Същевременно обаче това не са ариергардни боеве, точно обратното: това е част от контранастъплението на Русия след планираното отстъпление след 1989. Независимо от всички превратности Русия никога не се е отказвала от своите планове за глобална хегемония. Затова тук не става дума за изграждане или възстановяване на някаква империя в конвенционалния смисъл, а за амбиция за глобално надмощие. Главното препятствие пред руското (и китайското) световно господство остава едно: Америка. Затова всички сили са насочени към пречупване на американското надмощие, дори когато на пръв поглед не са свързани директно с Америка като сега в Украйна. Москва даже и не крие вече тези свои намерения, прочетете какво пишат и говорят например „стратези“ като Александър Дугин или Сергей Глазев. Глазев дори дава определен срок - до 2018 година, докогато според него Русия трябва да се е справила с Америка. Така че в идните месеци и години можем да очакваме много драматични събития. Трябва да се очаква неочакваното и да се мисли немислимото. За съжаление прокламираният от Фукуяма „край на историята“ засега се отлага.

Bacho Кольо каза...

" Виктор Суворов, когото иначе много уважавам и от когото съм научил много неща за Съветския съюз и комунизма..."
Има две възможни причини, поради които човек може да уважава Резун-"Суворов":
1. Не е чел нищо от него.
2. Не е чел нищо друго, освен него.