Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 22 октомври 2014 г.

Тази "дясно-ориентирана" гербовачка се гордее със своя изтъкнат партизански и комунистически род



Поне чистосърдечно си го каза и призна, еваллла за искреността!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

6 коментара:

Анонимен каза...

Нищо ново... Децата им са съществени фактори в управлението на държавата, икономиката, външната й политика, съдебната система и т.н. Партията се погрижи да НЯМА други хора с образование и специализации на запад. Какво да очакваме? Промяна, патриотизъм или какво друго? Нищо!В резултат разграбване, фалиране на банки, поведение спрямо ЕС, като че ли не сме му членове, отблъскване на всеки кадърен, който си търси място в България и откритото му посочване на "Терминал 2", липса на всякакъв контрол от страна Полиция и Прокуратура. Какво ще стане? Много скоро изчезване на българите като нация и превръщането им като циганите в етнос пръснат по света! "Бог да пази България", казва Княз Александър Батенберг, когато абдикира, защото разбира, че не може да се справи с руската мечка.

Анонимен каза...

Тук трябва да има някакво недоразумение – та нали комунистите бяха свалени и прогонени през 1989? Кой би допуснал подобни хора днес до властта, още повече като представители на десни, антикомунистически формации? – Хаха. Тя вероятно се е объркала и в действителност произхожда от стар български буржоазен род отпреди 1944, а дедите й след 1944 са били репресирани от комунистическия режим, което обяснява нейния яростен антикомунизъм – хаха.

А да не би все пак да са верни „конспиративистките“ тези, че и след 1989 управляват открити или предрешени комунисти? Посочете ми един „нормален“ български (или руски) политик, който по никакъв начин да не е свързан с БКП, ДС, Комсомола и подобни структури!

Анонимен каза...

от дядо си ли искате да се отрече? Вие защо първо не се отречете от образованието си в Съветския съюз?

Анонимен каза...

Наистина би било добре да се отрече от дядо си като виден представител на човеконенавистническата комунистическа идеология. Но ако толкова държи на него, нека бъде поне така добра да не се бута в политиката, а да стори път на автентичните антикомунисти. Нека си е антикомунистка (каквато тя, разбира е, не е ), но не на първа линия.

Колкото до образованието в Съветския съюз, не бих искал да говоря от името на г-н Грънчаров, но ще Ви кажа какво пише - с голяма доза сарказъм и ирония - един беглец от КГБ в предговора на една своя книга, която според мен съдържа до голяма степен ключа към събитията днес по света и в Русия:

„Накрая искам да благодаря на съветското правителство и Партията за превъзходните образователни институции, които направиха тази книга възможна.“

Да, отделни образователни институции при комунизма бяха наистина добри и трябваше да сме глупави да не се възползваме от това.

И той добавя:

„И благодаря на руската история и литература за вдъхновението, което ми дадоха за съзнателното ми решение ми да служа на народа, а не на Партията.“

Анонимен каза...

Вижте, тука не става въпрос да се отричаш от баща си или дядо си. Павлик Морозов не е пример за подражание. Никой не може да избере кой да му е баща или дядо. Той, разбира се, е естествено да ги обича. Но дали да се гордееш с тях, и за какво точно, е съвсем отделен въпрос. Ако мога бих попитал г-жа Павлова с какво точно се гордее. Нейният отговор за мене ще бъде твърде важен.

Анонимен каза...

Павлик Морозовците са тук са тези, които искат момичето да се откаже от дядо си