Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 27 май 2015 г.

Съвременният руски вариант на „Моята борба” на Хитлер, обосноваващ „изключителността” на Русия като Третия Рим по подобие на Третия райх



Текстът, с който читателят ще сблъска по-долу ако има здрави нерви да прочете цялото излияние на смесицата от бесен руски шовинизъм, месианство, ревизионизъм и имперско нахалство (каквото е например обявяването на китайците, индийците, арабите персите, тюрките за „евразийска периферия” на Великата Русия, т.е. нещо като придатък на руската империя), гъмжи от неосъзнати самопризнания за агресивната маниакалност, която е на власт днес в Москва на вълната на съзнателно разпалвания страх от световна война, чиято неизбежност звучи в текста като мечта, като блян, като свръхестествено предопределение или Божия промисъл за руската „спасителна роля” срещу сатанинския запад и прогнилия либерализъм. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Анонимен каза...

„И така: ще има ли Трета световна война?

В това няма никакво съмнение.
Ще има.“


Каквото и да мислим иначе за анализа, поне това заключение е съвсем точно. Даже може да се аргументира, че със събитията в Близкия изток и Украйна Третата световна война вече е започнала! Това е истината.

Ангел Грънчаров каза...

То остана и да не е точно така! :-) Истината винаги е под ведомството на КГБ :-) КГБ никога не греши, неговите пропагандисти - хептен!

Анонимен каза...

Работата е там, че това са прогнози не само на КГБ, а и на мнозина западни анализатори, политици, общественици и др., дори папа Франциск говори за започнала вече Трета световна война.

Трябва да се мисли немислимото и да се очаква неочакваното и няма смисъл да се затваряме очите за предстоящото, това даже е опасно, защото трябва да се подготвим и да вземем мерки.

Ivan Marchevsky каза...

Супертанк "Армата" оказался немецкой разработкой 30-летней давности
Немецкие журналисты выяснили, что разрекламированный новый российский танк Т-14 "Армата" был создан по европейским разработкам 30-летней давности.
По информации журналистов Die Welt, военные эксперты проанализировали фотографии танка с парада Победы в Москве и пришли к выводу, что концепция танка "Армата" еще 30 лет назад разрабатывалась в западных странах. Правда, "Армата" превосходит аналоги по своим характеристикам, передает Joinfo.ua со ссылкой на Die Welt.
"После анализа фотографий западные эксперты пришли к единому мнению: основная концепция российского танка не только еще 30 лет назад разрабатывалась в западных странах, но и частично испытывалась в Германии. То, что кажется в "Армате" новым, новым не является, все это уже было придумано и реализовано в Германии", - говорится в статье.
Эксперты считают, что разработчики "Арматы" скопировали технологии с немецкого танка "Леопард-2". Вместе с тем, у российской версии танка есть "явные преимущества": пространство для танкистов располагается глубже обычного, что обеспечивает повышенную безопасность.
В Die Welt отметили, что большинство разработок, которыми воспользовались российские ученые, были сделаны их немецкими коллегами, однако у властей Германии "не хватило денег и воли, чтобы претворить проект в жизнь". Так, например, беспилотная башня и компактное размещение экипажа внутри военной машины были придуманы в Германии еще в 90-е годы.
Напомним, во время генеральной репетиции парада в честь 70-летия Победы во Второй мировой войне один из танков Т-14 "Армата" заглох и остановился на Красной площади прямо напротив Мавзолея. Боевая машина простояла несколько минут, после чего была эвакуирована.
http://joinfo.ua/inworld/1094689_Supertank-Armata-okazalsya-nemetskoy-razrabotkoy.html