Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 10 ноември 2015 г.

ПУ "П.Хилендарски" си остава алено-червена, комунисто-ченгесарска крепост




В Пловдивския университет бившите политически офицери стават шефове политолози

Преди години, като започнаха да излизат списъците с доносници, ми стана доста тъжно. На едно от предните места по брой преподаватели-доносници се оказа стария, добър и любим Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, дори за капак се оказа, че цели два ректора са били служили в зловещата ДС. Годините минаваха, а отД ПУ излизаха все нови и нови служители на тайната, задкулисна власт. Факултетите на ВУЗ-а се превърнаха в удобен пристан на какви ли не бивши комунистически слуги без никакъв академичен запас и задължително кухи като тъпани дейци на комсомола или „нашата партия”. Отмина още време докато се разбра, че това е трайна тенденция в един от най-старите нашенски висши училища, но последния случай наистина „кърти мивки” с пълната си абсурдност. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за Времето, живота, свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Ангел Грънчаров и той е обучавал на комунизъм и промивал мозъците на младите хора в ПУ. Яко надъхан и обучаван в СССР от съветските партийни другари. А сега иска да прикрие, че е част от другарите комунисти.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко лъжкиньо, да имате много здраве от мен, но не сте познала, моя милост винаги е бил антикомунист, никак не е бил надъхан в СССР в полза на комунизма, напротив, които ме познават добре знаят какъв съм. А Вие самата явно имате доста грехове в тази посока, щом се напиняте да се правите на каквото не сте, но от лъжкиня като Вас друго не можем да очакваме. По лъженето Ви познавам, че сте непоправимо поразена от комунизъм, другарко. Няма как да си лекувате комплексите за моя сметка, но щом толкова Ви харесва да лъжете, лъжете си, не вервам обаче някой да Ви се върже, но поне си успокоявайте бесовските нерви... може пък да Ви олекне некой ден... и Вашата не е лесна, ще се пръснете от злоба...

Ангел Грънчаров каза...

Апропо, ето и доказателството какъв съм: ако бях комунист, сега щях да бъда на виден пост в ПУ, щях да бъда професор и учЕн, но ето, не съм, явно не съм комунист, напротив, понеже комунистите ме изгониха от ПУ още в 1992 г., явно не съм от тяхната черга, и какво излезе от теорията Ви, другарко лъжкиньо? :-) Стана на пух и прах, нали така? :-)

Анонимен каза...

Кой антикомунист пращаха службите на ДС на учи в СССР? Засрами се от лъжите си. А напускането ти на ПУ е свързано с внедряване на верни на комунистическата партия агенти в редиците на ново образуваното СДС и заемане на мазни служби за организация на разбойческа приватизация. Стига мимикрии Грънчаров с комунистически номера научени в СССР.

Ангел Грънчаров каза...

Таз другарка продължава да се "напиня" да разсъждава, сиреч, да лъже. Другарко, ако бях "верен на комунистическата партия", сега щях да съм доста напреднал в развитието си, както това стана с тия, които бяха верни на "Партията" ви. :-) Примерно най-малкото щях да съм "честен милионер". Вие самата облажихте ли се при "разбойническата приватизация", другарко? Питам, щото говорите като познавачка... Опитайте да лъжете за други неща, друга другарко лъжкиньо, тази версия за моя "комунизъм" не издържа на най-елементарна логическа проверка...