Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 26 септември 2017 г.

Сред пловдивските директори на гимназии политически мотивираните бюрократични салтоморталета станаха любим вид спорт



Получих ето този административен шедьовър, съчинен от директор на пловдивска гимназия, прочут като функционер на славната БКП-БСП...

Немам, дето се казва, коментар. Вервам, сами можете да отсъдите за какво по-точно става дума. Имам ви пълно доверие.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

7 коментара:

Анонимен каза...

Няма обяснение как избраният кандидат те е изпреварил с 10 точки, излиза, че има повече стаж и същия- първи клас квалификация, което ми се струва доста невероятно. И ако има, да кажем, 1 седмица или 1 месец повече стаж, колко точки ще да е събрал от сертификати/грамоти, семинари, курсове, работа в елитни училища. А за други успехи и изяви никой не би те задминал, там имаш повече от техния максимум. Не би трябвало всеки критерий да носи еднакъв брой максимум точки, защото стаж и квалификация не тежат колкото семинар, курс или успех на олимпиада.
Добре,х айде, изтипосали са някакви правила в техния си училищен документ- правилник, как да стане ясно обаче на Ангел Грънчаров или на хората след него в класацията, откъде се е образувал сборът точки 75 и 65? А не трябва ли да стане ясно и на всеки интересуващ се гражданин, ученик, родител? Отбил си е номера, директора на ЕГ, с този половинчат "докюмент" като отговор. И той сигурно смята, че не е длъжен да дава обяснения на никой! Не могат те да не засекретят информацията, трябва даже да му се благодарим на господин ДИРЕКТОРА, че ни е разкрил колко точки има назначения и Грънчаров! Така мисли той и комисията, но не е така, нищо не е свършил с това писмо и дължи обяснение най- малко на колектива на гимназията, създал правилата на играта. Защото, ако има кой да разрови, ще се разбере, че е игра и че са скалъпили 75 точки..Имаме грубо потъпкано право на достъп до информация, но все някой от читателите на блога ще разбере кой е назначения и какъв е, моля да ни уведоми тук!
Никой не им се противопоставя, както прави Грънчаров, ако застанем като единен фронт ние, гражданите, ако РУО си върши работата и иска някакъв отчет, защото са уведомени с жалба, ако комисията за защита от дискриминация и всички уведомени инстанции си бяха направили труда да проверят, друга песен щеше да запее Директора.
След като завърших ВУЗ, естествено, в Пловдив не ме класираха на работа. Трябваше да работя 7 години в Родопите, където липсваха учители. И макар, че липсваха, инспекторът в Смолян каза, че няма никакви места. Наша далечна роднина също попитала за свободни места през това време, но..попитала партиен секретар. Трябваше да вземем обратно рейса за Смолян, за да ни посрещне същия инспектор с думите: Чулков ли ви изпраща? Знаете ли кой е той? Втория след първия е тук!
Ако си мислите, че нещо се е променило от преди 40 години,да, променило се е, станаха по- изтънчени лъжци!
Мария Василева

Анонимен каза...

Ясно е КАКВО говори за самия вас обстоятелството, че искате да работите на директор, "прочут като функционер на славната БКП".

Анонимен каза...

Дълбоко неуважаеми г-н Николай Радев, кого заблуждавате с този си замазващ истината отговор?!
Eлементарната добросъвестност и почтеното отношение към искащия законен, основателен и доказващ правотата на назначаващата комисия отговор - как аджеба и защо точките му са по-малко от на спечелилия избора, изисква количествата, които сте изброили да бъдат основателно мотивирани! Т.е., да бъдат назовани съставките им и точките на съответния кандидат по тях! А не, да се посочва единствено крайната им сума, което е смехотворно! Щом така скрупульозно, честно и почтено е действано, не би следвало директорът да се затрудни, ни най-малко в тяхното посочване, дето се казва ясно и прегледно разбити от комисията и Вас! по няколкото основни критерии и количествата им точки за съответния кандидат ! Като непременно се даде и максимално получимият брой точки по поредния критерий, почвайки от най-важния за училището ви (под табличката с важното обяснение, ако обичате: - Защо той е определящ обучението на учениците ви и затова е най-важен за тях, а не за вас, разбира се!) и полученият от всеки, от тримата кандидати, а защо не и за всичките! Не, че и в този случай да не е възможна стъкмистика от учителите в комисията, а не действително и сериозно преценяване на най-добрия кандидат, който, без никакво съмнение за милостта ми, е пишещият учебници, учебни помагала и книги учител, блогър, писател, будител и просветител Ангел Грънчаров! Не, уж превъзхождащият го с малко и неизвестно ми с що?!, още по основните критерии, негов колега, но напълно достатъчно ви за целта да го назначите! Без да прибягвате до смехотворните за избора и за обучението на учениците допълнителни критерии, изброени накрая от Вас, а преди това и от началничката на РУО - Пловдив, като, че ли сте си плюли в устата извънредно тъпо и много издайнически да си ги повтаряте в неадекватните ви, в лъжливите ви и в заблуждаващите обществото , липсващи ваши и неизвестни тежести,
точки и обяснения! Възмутително! Вие така на ахмаци ли искате
да ни правите?!
Моля Ви, посочете в табличен вид, по хоризонталата: кандидат № (по реда вертикално), Получени от кандидата точки по Първи критерий, Втори критерий, Трети, Четвърти и Пети последен основен критерий, които сте изброили по-горе, и с какъв максимален брой точки е той в скобки до всеки от тях(макс N)! Най-накрая е сумата на точките (Сума N) получени от съответния кандидат! Така се вижда ясно и прегледно и получената сума, но и тежестта, която вие давате на съответния критерий при избора си на учител - категорично подлежащи на публична (включително и родителска!) известност, оценка, а дори и на оспорване в съда! Ето това бих нарекъл честен и прозрачен Ваш отговор, а не голата вода и мътилката, мъглата в които ме потапяте...не ли нарочно и, дори престъпно виновно!
Това е кадрови проблем г-н Директорстващ администратор, следователно централен и възлов за качеството на обучаваните в училището ученици! На който, обаче и уви, е видно от отговора Ви, че не сте отдали и не му отдавате подобаващото се, изключително важно значение, внимание и грижа!

2017.09.26г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Ясно е КАКВО говори за самия вас обстоятелството, че искате да работите на директор, "прочут като функционер на славната БКП".

Другарката, която е написала това нека все пак знае, че училищата не са частна собственост или бащиния на директорите, те са на нас, на гражданите, те са на данъкоплатците, другарко! Както г-н Грънчаров многократно е подчертавал.

Нещо много сте се объркала в представите си....

Анонимен каза...

Ченгесарията в България е тотална.Както тарторите му могат да нагласят всеки избор(последно за ВСС), защо и един нищо и никакъв директор на училище, да не може с калема да напише резултат, какъвто му е нужен.Жалко за учители като Грънчаров, а сигурно и за много други кадърни хора.Мутрите с бухалките, ще се окажат по-пагубни за България отколкото каскетите с пушките след 9 септември 1944 г.

Анонимен каза...

Докога ще я караме с тая държавна администрация- тунеядци, абсолютно излишна и живееща на гърба на онези, които разкарват по учрежденията и които чакат да дойде посочения час на приемния ден, за да ги върнат, да ги излъжат, да се изгаврят!
В същото време трябва и да се радваме, че минималната заплата става след няколко дни от 180 на 200 лв. Сега били на ръба на пропастта хората, избирали лекарства ли да си купят или храна, а като вземат с 20 лв повече, било крачка напред, към пропастта, нали!?
А талантливите и начетените не само ги гонят, ами и от обезщетения за безработни ги лишават, отмъщават на семейството, в случая на съпругата на Грънчаров..можете да си представите колко добре се отнасят и към ученици, които са способни и умни и могат да преценят нещата още в училище...

Мария Василева

Ангел Грънчаров каза...

Права си, госпожо Василева, най-страшно е отношението към децата (учениците, младите хора), които са способни и умни и почнат да осъзнават истината, а и, не дай си Боже, почнат да се борят, да изискват подобаващото отношение. Точно тях системата ги смазва не по-малко жестоко отколкото смазва ония малцина учители, които също не щат да са прости "винтчета" в системата!