Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 26 септември 2017 г.

Екземпляр от хартиено издание на моя книга замина току-що за Бургас



Тия дни с една дама от Бургас си обменихме следните съобщения, свързани с интереса й към една моя книга:

Г-жа Т.П.: Здравейте,г-н Грънчаров! Мога ли да Ви попитам как мога да си закупя Вашата книга Страстите и бесовете български (с подзаглавие "Кратка психологическа история на съвременна България")?

А.Г.: Здравейте! Радвам се за интереса към тази моя книга! Мога да Ви я изпратя по пощата. Или по ЕКОНТ, както предпочитате.

Г-жа Т.П.: Ами много Ви благодаря! Адресът ми е: Бургас, ... ЕКОНТ е добра идея. Телефонът ми е: ...

Очаквам книгата Ви с нетърпение. Бях търсила сред много книги на тази тематика, но определено Вашият труд, свързан с комунизма, намирам за най-интересен!

Информирайте ме моля когато я изпратите. Благодаря!

А.Г.: Здравейте! Поръчаната книга замина днес за Бургас. Изпращаме Ви и един подарък: книжка от философското списание ИДЕИ. Ще се радвам и книгата, и списанието да са Ви полезни! Ще съм Ви благодарен като прочетете книгата да ми изпратите свой отзив за нея. Всичко добро Ви желая!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Добра книга, за ония времена, когато имахме някакви надежди.