Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 октомври 2017 г.

Бедността е най-справедливото наказание за глупостта!



"Бедността е най-справедливото наказание за глупостта."

Роналд Рейгън (цитиран от Roumen Metodiev)

"Село Чернево около Девня - компания Солвей, световен лидер в производството на индустриална сода, инвестирал от 1997 до днес близо 1 милиард лева за да превърне изтърбушения построен през 1960-те завод в един от най-модерните заводи за сода в света. Поддържат стотици високоплатени работни места. Ново депо за отпадъци, отговарящо на най-високите световни екологични изискания, трябва да се построи. Група жители на селото атакуват входа на завода с плакати "Солвей - белгийски окупатор!", "Солвей - махайте се!". Облечен в черно троши стъклата на входа, удряйки ги с конуси за пътна маркировка. После БНТ му взима интервю с анонса "Пострадал от протеста".

Гиди прости граждани на Kleta Majka Bulgarija! Да, прав е Роналд Рейгън: "Бедността е най-справедливото наказание за глупостта"!


P.S.: Въпросният борец срещу окупаторите е "патриотът" Костадин Костадинов, автор на "родолюбивия" алтернативен учебник по "Човек и общество". (Валди Тотев)

Още ли не вярвате, че канцелариите на така наречената "българска" телевизия са пълни с нагла и цинична руска агентура?! И прочетете горе отново какво е казал великият Роналд Рейгън за бедността и глупостта!

От страницата на Nikolov Konstantin

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Ursus Major каза...

Бай Ангел Тъпунгера пак се изказва неподготвен!
Бай Ангеле, Соди Девня беше един от световните лидери в производството на соди по времето на социализма. На клета малка България и се падаше около 35% от световното производство. Солвей не са толкова тъпи и прости, да ходят да купуват "изтърбушен" завод с нулев пазарен дял и нулев капацитет и тепърва да го развиват. Справка: и Соди Девня, и МДК-Пирдоп бяха купени от техните западни конкуренти и сега печалбата от дейността им не отива в държавата, а зад граница.
Колкото и да ти е неприятно на теб и на останалите тъпунгери като теб, в годините на комунизма се създадоха и работещи и печеливши предприятия на световно ниво.
Само за сравнение, няма някой белгийски инвеститор, който да отиде във Враца например, и да купи полусрутения завод на Химко, да инвестира милиарди в него и да чака да заработи на печалба. Или пък Видахим във Видин - стои си, разпада се, няма интерес от инвеститорите към него. За Плама Плевен да не говоря, готова построена рафинерия, ама нещо не се забелязва приток на инвеститори.
Толкова разбирате от икономика тъпунгерите.
Гледай си там борбата за свобода, демокрация и декомунизация на образованието, че и там не ти се получават нещата, икономиката не е за тъпунгери.

Анонимен каза...

Не си конструктивен Рамончо Меркандер! :-) При това лееекичко и изместваш темичката...Бе, изобщо, голям и щур ТЪПУНГЕР си...Дъл ме сфащаш даже не се и надам...:-)

2017.10.24г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Другарю Меракдер,
и аз мисля, че тогава си беше по-добре, но защо Младенов, Лилов и Луканов, експропри;;;; властта и свалиха другаря Живков, и защо Младенов и Луканов трябваше да признават, че сме докарали държаната до фапит.