Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 29 ноември 2017 г.

Кратката ми полемика с един крайно страстен поклонник на Путин



Във Фейсбук написах следното изречение:

За да не те баннат от Фейсбук трябва да си кютиш за да не дразниш другарите щот ще се оплачат и ще те изритат - така ли? :-( Който си трае, ще си дреме... на непослушните - ритник!

По този повод мой бивш ученик (преподавал съм му философия преди близо 15 години), казва се Николай Тошев, който наполовина е руснак (майка му е рускиня) ми е написал нещо интересно и показателно, което се дължи на обстоятелството, че той в един момент стана горещ поклонник на кагебисткия таваришч-император Путин; ставайки путинист, на тази база някогашният му учител му по философия, очевидно, му е ставал все по-ненавистен; ето какво ми пише този човек, а по-долу можете да прочете какво аз му отвърнах:

Николай Тошев: Ангеле, здравей! Баннвай ме, съжалявам, че целия смисъл на живота ти е станал само да разпространяваш омраза! Знаеш колко съм те уважавал, но от руското посолство ми платиха 1000 рубли за да те омаскарявам! Ангеле, опомни се!!!!!

Това, разбира се е метафора за всичко, което говориш...

Ангел Грънчаров: Путинизмът не прощава никому, Николай! Путинизмът - чичко ти Путин! - сее "любов", а аз пък сея "омраза", така ли е в твоята представа?! :-) Моят смисъл на живота (като личност, като философ, като учител) е да спомагам за разпространението на истината. Значи под влияние на путинщината ти стигна дотам тъкмо отдадеността на истината да възприемаш като "омраза"?! Прави си сметка какво показваш с това. :-)

Нима за влюбените в Путин отдадеността на истината се асоциира с "омраза"?! По тази логика излиза, че вий, путинците, сами признавате, че отдадеността на лъжата (и на злото) за вас е "любов"?! :-) Заслепението ти е стигнало до такава степен, че ето, оказва се, че сам не си даваш сметка какво всъщност казваш. За жалост заслепението, наречено путинизъм, е довело до тази неадекватност.

Та значи аз, твоят бивш учител по философия, е "злобар, сеещ цял живот ненавист", така ли?! :-) Интересно, а за какво някога, както сам казваш, си ме бил уважавал?! :-)

Можете да следите дискусията ни на съответното място във Фейсбук. Ето и страницата на същия Николай Тошев във Фейсбук.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

5 коментара:

Анонимен каза...

Ангеле, въпроса не е в това дали съм фен на Путин или не, въпроса е в това, че много си се променил като човек и ми е жал за това!! Преди редовно четях и блога и наистина стоиностните ти книги,а сега в блога и постовете ти виждам само една омраза, сякаш товарищ Путин е твоята фикс идея в живота, Бойко Борисов и други.... И бих те бамнал, не защото говориш против Путин, говори си, каквото искаш, а защото ти самия не приемаш друга истина и мнение освен твоята гледна точка..... И понеже намесваш майка ми и произхода ми, бих искал да ти припомня, че ти си учил в СССР и колкото да мразиш съветската система, тя е била тази, която ти е дала образование и хляб в ръцете!

Николай Тошев

Ангел Грънчаров каза...

Интересно изказване. Но говориш общи приказки, неподкрепени с факти. Не си общувал с мен за да твърдиш че съм се бил променил; а може би ти самият си се променил - и затова аз ти изглеждам толкова променен. Аз обаче съм си абсолютно същият. Философията ме е направила такъв. Хората, нямащи такива солидни духовни устои, се променят подобно на това как вятърът вее клонките, но ний, философите, сме нещо като дънери, нищо не може да ни наклони. (Счупваме се, прекършваме се, но не се накланяме!) Относно подхвърлянето ти, че не съм бил приемал "друга истина" освен "моята" държа да ти кажа, че няма "моя", "твоя" или нечия друга истина, ако нещо е истина, то е истина за всички. А пък ний, философите, сме нещо като служители в Храма на Истината, това ни е работата. Както и да е, бамвай ме щом толкова не можеш да понасяш това, което пиша. Бъди здрав! Желая ти успехи!

Анонимен каза...

Ангеле, опомни се! Ти не беше такъв човек - беше човек, които с книгите си ми показа много правилни неща и насоки за живота, както и с разгворите си ....Сега като погледна твоя профил в фейсбук само една омраза, негативизъм ....преди имаше по 50-100 лайка на постовете си, хората ценяха и уважаваха твоето мнение, а сега е видно, че никои особенно не взима под внимание твоите писания.... Животът не се свежда само до Путин, Борисов, Иван Костов, Директорката на ПГЕЕ и още някакви личностти от политическата класа.....

Николай Тошев

Ангел Грънчаров каза...

Изобщо не ме интересува колко хора харесват това, което пиша. Аз пиша не за да ме харесват, а за да кажа на хората някои истини, които никой друг не дръзва да каже. Времената се менят, но ний, философите, не се меним, щото имаме здрав ориентир - истината. Тъй че не обвинявай мен, че съм се бил променил. Хората се променят. Особено тия, дето ламтят за кариера - и по тази причина им се налага да се подмазват на властимащите.

Ето, сега удряш едно рамо на директорката на ПГЕЕ, която ще оцени твоя жест. (Тя има доста връзки, не е зле да се свържеш с нея, ще ти се отблагодари за жеста.) Да, представи си, животът у нас сега в България до такава степен се е объркал, че ни се налага всекидневно да се борим с политическо-ченгесарските мерзавци, които опоскаха страната ни като скакалци...

Но това го съзнават хората, които имат развито гражданско съзнание, което изцяло ти е чуждо - за жалост. Това констатирах от твоите изблици срещу мен. Щом точно аз за теб станах "врагът", прави си сметка какви са ти "приятелите"... :-)

Ангел Грънчаров каза...

Знам, че няма да ми отговориш, че ще избягаш от спора, но държа да те попитам нещо важно, което наистина може да ти помогне: съзнаваш ли поне малко колко много се изложи? И то по съвсем глупави политически причини? (Защото си зомбиран, защото си заслепен от политическа ненавист към мен...) :-) Помисли над този въпрос, не ти го задавам със злорадство, а защото наистина искам да ти помогна... повярвай ми... ако искаш де... проблемът си е изцяло твой...