Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 ноември 2017 г.

Покана за представянето на книгата на Роберто Асаджоли "Психосинтез: за хармония в живота"


Уважаеми приятели и съмишленици на "Психологията с душа",

Имаме радостта да ви поканим на първото представяне в България на книгата от Роберто Асаджоли "Психосинтез: за хармония в живота".

Представянето ще се проведе на 29.11 във Велико Търново, Институт Конфуций.

Ще можете да се срещнете с преводача на книгата (Сава Славчев) и директора на изд. "Изток-Запад" (Любен Козарев), които през последните години успешно утвърждават хуманистичните и интегрални подходи в научната психология.

Анотация:

"От научна гледна точка психосинтезът се развива като психология, която включва не само осъзнаваното от личността, но и аспектите на несъзнаваното, като стига както до дълбочина (долно несъзнавано), така и до височина (свръхсъзнанието и духовния Аз). Психосинтезът е движение на мисълта и практиката, което се прилага от различни научни институти, фондации и др. както в Европа, така и в САЩ и Индия. Настоящата книга не си поставя за цел да разглежда всичките широки п олета на психосинтеза. Тя не е техническа и е предназначена не само за лекари или психолози, но и за всички онези, които се интересуват от въпросите на психологията и възпитанието в хуманистичния смисъл на думата. В предложената книга се разглеждат подробно (ориентирани практически към духовното) основните жизнени или екзистенциални процеси, които касаят човешкото същество: какво е или кой е човекът; съзнавано и несъзнавано; психология на жената; сексуалност и любов; психически конфликти; агресия; латентен потенциал на човешката душа и възраждането му.

Добре сте дошли!

Стелиян Славов, работна група "Психосинтез" при пространство за Култура и Изкуство

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: