Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 ноември 2017 г.

Или си посипваме главите с пепел и се преобразяваме в истински граждани, или загиваме - друг избор нямаме: какво още чакаме?!


Райна Йорданова цитира Jenia Georgieva: Страх ги било журналистите, аууу колко излагащо!

Страх, казвате. Всеки човек го е страх когато е оставен от обществеността сам срещу мутренския тип натиск на мафиотска машина.

Знаците за този натиск са налице. Не можем да си седим на топличко и да изискваме от тях да са някакви супер-герои. Стига сме хвърляли на кучетата всеки журналист и всеки политик, който е опитал да си изпълнява професията не по слугинския начин и машината на мафиотската държава е обърнала танковете си към него.

Държим се като хора, които наблюдават как мутри са свалили на земята някого, извили са му ръцете на гърба и държат железни пръти, с които ще го наложат ако само помръдне! А ние сме хиляди, но стоим наоколо и викаме: Е, не е достоен за нашата защита, щом не се измъква от хватката им и да ги почне с голи ръце!

Кои са страхливците в тази ситуация, не сме ли НИЕ?!

В понеделник, в 10 ч., пред БиАйТи!

Йовчо Ковацалиев: Мисля си, че солидарността винаги е била дефицитна на нашия народ. За това им е лесно да ни яха всеки

Ангел Грънчаров: Аз затова продължавам да твърдя съвсем твърдо: не ни е виновна мафията, не ни е виновен някакъв хипотетичен КОЙ? или самия тъй крадлив зъл демон Пеевски, не са ни виновни ченгетата от ДС, комунистите, милиционерите, мутрите, мафиотите и прочие, ИСТИНСКИ ВИНОВНИТЕ СМЕ НИЕ, ХИЛЯДИТЕ УЖ АНГАЖИРАНИ ГРАЖДАНИ, дето САМО СТОИМ, гледаме беззаконията, произвола, безобразията, резилищата и гаврите на въпросните комунисти, ченгета, мафиоти и прочие, мърморим, ала НЕ СИ МРЪДВАМЕ И МАЛКИТЕ ПРЪСТЧЕТА ДА СИ ОБЕДИНИМ СИЛИТЕ и по тази причина до този момент не сме им дали НУЖНИЯ РЕШИТЕЛЕН ОТПОР!

Това е, просто е. Ние самите, ако изобщо имаме понятие за това що е свобода, следва да поемем ПЪЛНАТА ОТГОВОРНОСТ за всичко, случващото се в свидното ни отечество, което допуснахме в последните 16 години пред очите ни да стане МУТРОЛАНДИЯ, АБСУРДИСТАН, БАНДИТОСТАН и прочие.


Мафията пропилява колосалните ни исторически шансове да станем нормална, правова и просперираща, а това значи демократична и европейска държава, а ние стоим и НАЙ-СЕИРДЖИЙСКИ ГЛЕДАМЕ без да си мръднем малките пръсти да окажем, повтарям, ДЪЛЖИМИЯ ОТПОР.

Докато е така, не приемам никакви оправдания и извинения, драги ми малодушници и плямпала!

Или си посипваме главите с пепел и се преобразяваме в истински граждани, или загиваме - друг избор нямаме! Сами решавайте!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

Няма коментари: