Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 27 август 2018 г.

Да благодарим на Бога, че имаше човек като Маккейн, цял живот борил се за свободата!



НА СНИМКАТА: Джон Маккейн в Белия дом през 1987 г. с президента Рейгън в навечерието на победата над империята на злото СССР.

Глупаво и неправилно е да оплакваме човек като Маккейн, цял живот воювал за свободата. По-скоро трябва да благодарим на Бога, че имаше такъв човек - и че ние имахме късмета да го познаваме!

Позволих си леко да променя думи на Генерал Джордж Патън (цитирани в статията на Иво Инджев) - понеже са много подходящи за Джон Маккейн, ето тия думи:

“Глупаво и неправилно е да се оплакват хора, които са загинали. По-скоро трябва да бъдем благодарни на Бога, че е имало такива хора.”

ЗАБЕЛЕЖКА: Почерпих идея и информация за този постинг от ето тази статия на Иво Инджев: Зло(ко)бни реакции за смъртта на Маккейн в Русия и в нейната покор(е)на България

ДОБАВКА:


Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

15 коментара:

Анонимен каза...

Наричали го "пойната птичка", защото донасял за другарите си в лагера за военнопленици. Един от виновниците за мигрантския поток към Европа. Гнусна личност. Няма какво да се съжалява за него.

Анонимен каза...


Това беше човек - репер, един от малкото съвременни политици, от които съм се учил и по които съм се ориентирал. Защото поставяше принципите и ценностите преди целесъобразността, независим и обективен глас в море от явни и скрити интереси и задкулисие.
Той беше вдъхновение за мнозина в свят без личности и лидери от глобален калибър.
Целият му живот е легенда и доказателство, че животът може да се изживее достойно и по най-високия човешки стандарт. Избра как да живее, избра и как да си тръгне от този живот, като по своя воля прекъсна лечението.
Ще ни липсва много - защото самото съзнание, че там някъде отвъд Атлантика има Джон Маккейн, който винаги ще забележи тревогите на малцинството, на източноевропейците и на всеки друг от репресиите на авторитарни режими и самозабравилите се политици, които служат на егото си и на парите, вместо на странати си и на хората си.
На английски има една дума, с която го характеризират - "маверик" - човек който върви срещу течение, срещу мнозинството и тълпата, за да отстои собственото си независимо мнение и Истината.
Днес Светът загуби един от най-големите си, от последните останали глобални политически мъже.
Дълбок поклон!

Ilian Vassilev

Анонимен каза...

Когато рано тази сутрин прочетох за смъртта на сенатор Джон Маккейн III, се замислих, че си отиде политик от изчезващ вид. Политик, за който честта, достойнството, принципите и патриотизма не са кухи фрази, а начин на живот. Политик, който може да се изправи срещу собствената си партия, ако е необходимо, за да защити обществото. Политик, който ще посети Виетнам и ще подкрепи отношенията с тази държава, въпреки петте години плен там, изпълнени с мъчения и жестокост. Пак заради националния интерес. Сенатор Маккейн не е идеален, но и никога не е претендирал за подобно нещо. Когато се разпада първият му брак, той обвинява себе си, не войната във Виетнам. Просто не е научен да мрънка. Научен е да се бори. За принципи. С чест.
Един фермер в Аризона е сложил днес транспарант:
"Сенатор Маккейн, благодаря Ви за службата!"
П. С. Никога няма да разбера, как мнозинството американци предпочетоха Обама пред Джон Маккейн III.

Минко Танев

Анонимен каза...

Искам да стана една сутрин и да прочета, че Клатимир Путин си е отишъл.

As Aso Asov

Bacho Кольо каза...

Преди да благодарим на Бога, преди да го обявим за "човек - репер" би било редно да ни осведомите колко цивилни виетнамеца е избил от самолета си този херой.
Ако са по-малко от 100 - никакъв герой не е Маккейн и никакъв репер. Но ако са над 100 той мигом става пътеводна светлина за всички демократи и антикомунисти.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч Колю, недей да прилагаш комунистическите си представи за "героизъм" към Маккейн. Вие, комунистите, се гордеете с убитите хора, щото сте злодеи, служители на империята на злото. Ние, антикомунистите, както показва наименованието ни, сме пълна противоположност на вас, комунистите. Ние се гордеем с хората, които сме спасили от комунистическото зло. На такива като Маккейн човечеството дължи спирането на комунистическата инвазия, без Маккейн и другите герои цялото човечество щеше да живее в комунистическия ад. Понял теперь в чем суть дела?

Bacho Кольо каза...

Кажи , бе козяче, убил ли е Маккейн цивилни и колко?

Или в шедьовъра си "Апокалипсис сега" Копола клевети славните американски пилоти?
Защо вие, козяшките петоколонници сте такива отворковци, когато громите комунизма и комунистите, пък сте такива голи охлюви, когато ви задават конкретни въпроси?

Де гиди лицемери ниедни!!!

Ангел Грънчаров каза...

Радващо е че си гневен вече, което показва, че сам признаваш, че не си прав. :-)

Я ми кажи откога патологични и ненадминати убийци като комунистите сте вече против убиването? :-) Кой сега е "де гиди лицемерино"? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Що е това "козяк" бе, таваришч, още не мога да разбера? Другарката Дърева ли измисли тази велика дума?!

Bacho Кольо каза...

Ти защо питаш, след като не помниш какво ти е отговорено?
Вече ти казах, че никаква Дърева не слушам и не чета .
Отговарям ти за последен път. "Козяшки петоколонник" е изцяло мое въведение.

П.С. И като учител си същия високомерник. Гледал съм ти видеата - зададеш въпрос и въобще не слушаш какво ти отговаря ученикът. И въобще не знаеш имената на учениците си - изключително високомерно и неглижиращо.

Анонимен каза...

Не козлек, бонбон. Целувки, красавецо!

Ангел Грънчаров каза...

Е, таваришч Колю, сега за да ми отмъстиш че те ядосах, ми правиш мръсно като лъжеш и клеветиш, правиш ми нещо като компромат и мръсотийка, вий, комунистите, ги умеете тия работи, грешка нямате в това отношение. Значи аз не слушам учениците, "високомерник" съм, не знам имената на учениците, някакви друго престъпление имам ли? Кажи, за мен е интересно това, което казваш. Би ли ми показал видеото, в което си личи това, щото такива общи приказки от твоя страна по моя адрес може да се дължат на политическата ти ненавист към мен, просто желаеш да ме оцапаш, щото не обичам идола ти Путин? Дай да видими всички това видео, може пък твоето възприятие да е предубедено, пристрастно и напълно субективно? Може пък ти чисто и просто да си един клеветник, действащ аморално поради чисто политическа ненавист? Искаш да кажеш, така разбирам мисълта ти, съвсем правилно е това че съм уволнен, съвсем правилно е това, че вече толкова време съм поставен в толкова унизителна ситуация едва-едва да оцелявам без никакви средства за съществуване, сиреч, оправдаваш напълно действията на бдителната другарка, която разконспирира "врага" в мое лице и ме подложи на съответните репресии? Кажи, отговори, хубава дискусия отпочнахме, недей да се държиш висекомерно, разбрахме, че се възмущаваш от високомерието, значи сам си много честен, човечен, искрен и прочие човек, както и подобава на истинския комунист! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Между другото темата е за Макеейн, но ти започна да говориш за мен, защо ли подмени темата, Колю, явно нещо по мой адрес те мачи, излей си душата, душо тъй невинна?! :-) Ще те изслушам и ще ти помогна, ний, антикомунистите, сме добри хора - въпреки твоята абсолютно невярна представа че сме лоши като дяволите! :-)

Анонимен каза...

Кольо е прав. Изтрий си блога!

Ангел Грънчаров каза...

За какво е прав таваришч Колю ма, другарко? И защо да изтрия блога си? Ти, другарко комуноидке, що не си направиш блог като си толкова напреднала, че издаваш даже и присъди?