Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 септември 2018 г.

Получих забележителен по перфидната си бюрократична йезуитщина отговор от ненадминатите от никой шамани на МОН!



А ето и моята жалба под формата на Отворено писмо - за да можете да сравните двата документа и да прецените как и доколко ми "отговарят":

Срамота е да продължаваме да удивляваме света с едно напълно мутризирано "образование" и "възпитание"!

Днес получих и интересно писмо от омбудсмана на Пловдив:



Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

14 коментара:

Анонимен каза...

Съвсем нормални и цивилизовани отговори. Просто вие сте пристрАстен.

Ангел Грънчаров каза...

И в какво се състои тяхната "нормалност" и "цивилизованост", другарко? :-) Вие очевидно имате доста оригинална представа за "нормалност" и "цивилизованост"... Апропо, май тъкмо Вие сте пристрастна - щото "виждате" това, което го нема... :-)

Анонимен каза...

Пийте си, моля, лекарствата!

Анонимен каза...

Абсолютно своевременни и точни отговори, какво повече?
Стоянов

Анонимен каза...

Доказателство за пълната свобода на училищния феодализъм.

Веселин Делчев

Ангел Грънчаров каза...

Да. Тия, които назначават директора (в случая министъра, щото училището е държавно, ако е общинско го назначава шефа на РУО-то) декларират в писмен вид, че "В ИМЕТО НА ЗАКОННОСТТА" си затварят очите за всички БЕЗЗАКОНИЯ на назначените от тях (обикновено по политическа линия) протежета ("калинки")! У нас под "законност" се счита вече закрилата на беззаконията! Иначе казано, у нас "ЗАКОННОСТТА" Е БЕЗЗАКОНИЕ! Точно както е в Оруеловия свят! Там, знайно е, "истина" е лъжата, "свобода" е робство, "добро" е злото, "личност" е безличникът (комуноидът, малодушникът) и так далее и тому подобное...

Анонимен каза...

Ако питаш тях, ще обяснят, че назначаването е административна дейност, а закононарушенията са съдебен обект.

Веселин Делчев

Ангел Грънчаров каза...

Висшите управници се дистанцират от всичко онова що става в курираните от тях области на живота (щото разбират властта си като добруване, като нищонеправене, като седене в кресла и топли кабинети, като тъй приятно вземане на рушвети и прочие благинки!), снемат от себе си всякаква ОТГОВОРНОСТ (властта по идея или по понятие е тъкмо отговорност) и предоставят задълженията си на...гражданите, на жертвите на произвола си, разбирате ли колко е нагло това? Аз по този начин от няколко години по неимоверно тежък начин (водейки съдебни дела и разорявайки се!) върша работата на министъра на образованието, разбирате ли: той взема министерската заплата, а аз му върша работата! Давате ли си сметка колко нагла е тази министерска бюрокрация? Те добруват, а жертвите на произвола на самозабравилите се назначени от тях "калинки" трябва да им вършат работата?!

Анонимен каза...

Безпределно си прав!

Веселин Делчев

Ангел Грънчаров каза...

Но най-лошото е друго: гражданите пък, като им описвам, като им разказвам какво точно става, най-детайлно и понятно, пиша всеки ден за тия неща, ме възприемат като... "досаден нахалник", който им смущава душевния покой с некакви си там "дреболии", смятат ме за "ненормалник", даже отвреме-навреме гневно простенват: "Е, ти па ни омръзна с тия твои глупости, не разбра ли, че нищо нема да постигнеш, баси колко си прост!" :-)

Анонимен каза...

Ако постигнеш нещо, същите тези щи те славят като герой.

Веселин Делчев

Анонимен каза...

Смени стратегията!

Nedelin Boyadjiev

Ангел Грънчаров каза...

Веселин Делчев О, непременно! :-) А след като ме убият, после памятник ще ми въздигнат :-)

Ангел Грънчаров каза...

Веселин Делчев О, непременно! :-) А след като ме убият, после памятник ще ми въздигнат :-)