Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 12 септември 2018 г.

Срамота е да продължаваме да удивляваме света с едно напълно мутризирано "образование" и "възпитание"!


Току-що изпратих следните два документа до съответните адресати:

До г-жа Стоянка Анастасова, директор на ПГЕЕ-Пловдив
ЗА СВЕДЕНИЕ: До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката
ЗА СВЕДЕНИЕ: До Представителството на Европейската комисия в България
ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

ЗАЯВЛЕНИЕ

от Ангел И. Грънчаров, безработен учител по философия от Пловдив

Госпожо Директор,

Разбрах (прилагам към настоящето жалба до омбудсмана на Пловдив, където съм обяснил съответните обстоятелства), че учителското място по философия и гражданско образование в ПГЕЕ се заема от неправоспособен учител със специалност "Психология". Заявявам с настоящия документ желанието си да заема това работно място.

Ще се радвам да изпълните предписаното от закона!

12 септември 2018 г.
Пловдив

С УВАЖЕНИЕ: (подпис)


До г-н Борислав Стаматов, Обществен посредник на Община Пловдив

ЖАЛБА

от Ангел Иванов Грънчаров, гражданин на Пловдив, безработен учител по философия и гражданско образование

Уважаеми г-н Стаматов,

Отново ми се налага да се обърна към Вас - понеже ситуацията около моето изпъждане и свързания с това административен произвол на съответните длъжностни лица стана вече гротескова, напълно сюреалистична, придоби напълно невероятен характер.

Вече 20 месеца откакто директорката на пловдивската ПГЕЕ ме уволни, вече 20 месеца съм без работа; два месеца по-късно директорката на ОУ "Пенчо Славейков", не по-малко от директорката на ПГЕЕ прочута със своеволията си, бидейки ръководителка на т.н. "Директорски синдикат" (!!!), в знак на солидарност със своята административна сестра уволни от постоянно място съпругата ми, начална учителка, тя също вече 18 месеца също е безработна; как живеем, как оцеляваме в невероятно тежки и унизителни условия, без средства за съществуване, само ние си знаем. Съпругата ми в тия ужасни условия (тя има и магистратура по английски език, освен магистратурата й по начална училищна педагогика) продължава да подава документи почти за всяко обявено учителско място за нейните специалности, но отвсякъде бива до момента отхвърляна; как мислите, случайно ли е това - или някаква крайно "загрижена" непременно и двамата да сме безработни, било от въпросния "Директорски синдикат", било от РУО-Пловдив, се грижи най-старателно това да се случва. Ако тя в оставащите до 15 септември дни, независимо че с толкова дефицитни специалности, не успее да си намери работа, това ще е несъмнено доказателство, че някакви високопоставени администратори с власт злоупотребяват с властта си - за да вредят на моето семейство, за да продължават политическата репресия срещу мен най-вече (знаете защо бях уволнен, знаете добре, че директорката на ПГЕЕ, парадираща с властта си и с "необятните си връзки", реши чрез поредица от уволнения да ми отмъсти - понеже в мое лице видя заплаха за абсолютната си власт (известно е също, че аз в ПГЕЕ от години работя по своя проект за непосредствена и практическа реална демократизация-декомунизация на отношенията в нашата училищна общност).

Поведението на двете прочути със своеволията си директорки обаче прие напълно недопустим заедно цивилизовано общество характер: те очевидно желаят да унищожат мен и моята съпруга, да ни изтребят ако не с глад, то чрез униженията, на които ни подлагат. (Не знам дали си давате сметка, но ние, учителите, сме много крехки и чувствителни духовни същества, най-лесно може бъде убит един учител като го подложиш на унижения!) Пиша Ви това писмо с крехката надежда, че ще се обърнете към двете изпаднали в някакъв властови делириум администраторки и с думи ще се опитате да им обясните, че това, което дръзнаха да направят, е недопустимо най-вече защото е безчовечно!

Гаврата с мен е още по-специална (понеже имам, така да се каже, заслуги - в предизвикването на административната ярост на незнаещи на кой свят живеят властващи особи): след като ме опраска и изгони по недопустимо арогантен начин, директорката назначи на моето място... неправоспособна учителка, назначи да преподава философия една учителка, завършила... психология! Мотивът бе: "нямало неправоспособни кандидати", това са думите на инспекторката по философия г-жа А.Кръстанова,от устата на която научих този потресаващ факт!!! И това тя го направи в момента, в който аз два месеца и половина протестирах на тротоара пред двора на ПГЕЕ, опитвайки се да провокирам директорката да осмисли какво всъщност е дръзнала да направи, давате ли си сметка колко гнусна е тази гавра?! В момента същата неправоспособна учителка-психоложка отново ще преподава... философия (!!!) по причина на това, че, видите ли, "нямало правоспособен кандидат" за това учителско място! Е, щом е така, аз днес изпращам писмено заявление до директорката на ПГЕЕ, че кандидатствам за заетото от неправоспособен учител учителско място по философия и гражданско образование; по закон щом се яви такъв кандидат, той трябва да бъде назначен. Ще се радвам, уважаеми г-н омбудсман, да повлияете на директорката на ПГЕЕ да изпълни закона и с това да спомогнете законността най-сетне да възтържествува и във феодалното владение на въпросната самозабравила се директорка с нескривани абсолютистки мераци; бихте могли да я уведомите, че живеем все пак в демократична и европейска страна, а пък вече сме и 21-ви век, а не... 13-ти!

Воден от възмущението си от тези тъй фрапантни своеволия и безпрецедентни нарушения на закона от длъжностни лица на нашата тъй свидна държава МУТРОЛАНДИЯ, аз в знак на несъгласие излязох на граждански протест, който провеждам вече трети ден под прозорците на сградата на РУО-Пловдив, на площад "Джумая джамия". Идеята ми е да мога в очите на гражданите да разкажа за всичките тези безобразия, които наистина спомагат за издигането на имиджа на тъй културния иначе град Пловдив, който съвсем заслужено беше избран за европейска столица на културата. Там, пред гражданите, цял месец ще изнасям своите уроци по свобода, по гражданско образование, по правдолюбие и по човечност (духовност). Чрез интернет излъчвам видеозаписите на случващото се там - за да стигне и до сънародниците ни в Европа, пък и в целия свят.

Толкова. Ще се радвам да изпълните своя дълг и заедно да спомогнем безобразията и беззаконията в пловдивското образование ако не да престанат, то поне да се намалят малко - щото, както забелязвате, те придобиха напоследък едва ли не галактически мащаби и измерения! Срамота е ние тук, в Пловдив, да продължаваме да удивляваме света с едно напълно мутризирано "образование" и "възпитание", с извинение!

12 септември 2018 г.
Пловдив

С УВАЖЕНИЕ: (подпис)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩЕ ВИДИШ УЧИЛИЩЕ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕЩАСТНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРОСТАК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЛЪЖЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Грънчаров а не те ли е страх че за тази жалба може да бъдеш осъден за обида на длъжностни лица именно директорките Анастасова и Делинова? Имаш ли пари да си платиш глобите?

Анонимен каза...

Но ти имаш достатъчно пари щом ти плаща Джордж Сорос.....

Анонимен каза...

Силно, много респектиращ текст!

Анонимен каза...

Здравейте!

Писмото Ви е регистрирано с № ПД-04-80/ 12.09.2018 .

Поздрави,

РУО - Пловдив

Анонимен каза...

Уважаеми г-н Грънчаров,

Изпращам Ви вх. № 94-3044/12.09.2018 г. под който е регистрирана жалбата Ви в МОН



Приемна МОН