Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 10 май 2021 г.

Защо борецът срещу комунизма, поетът Николай Колев-Босия обяви руската посланичка в България за persona non grata?

ОТКРИТО ПИСМО ДО РУСКИЯ ПОСЛАНИК В БЪЛГАРИЯ

ДО ПОСЛАНИКА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ
ЕЛЕОНОРА МИТРОФАНОВА


Ето какво сте казала пред българска медия:

"Русия е освободила България от турско робство и хората го помнят." Това заяви пред Би Ти Ви руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Държа да ви кажа, че още с пристигането си вие започнахте да ни "учите" колко трябва да сме ви признателни и дори да ви бъдем задължени завинаги заради руско-турските войни, които имат за единствена цел да имате достъп до Проливите и да изпълните имперската си мечта от 16 век да бъдете най-голямата световна империя и да решавате какво да правят другите народи по земята. Това вие наричате в тогавашната си стратегия "Русия-Трети Рим". Вие явно имате манталитет на колхозничка, защото продължавате да ни се представяте като "освободители", а не като завоеватели, каквата е истината. (Прочети ЦЯЛОТО ОТВОРЕНО ПИСМО)

МОЯТ КОМЕНТАР В БЛОГА НА Г-Н КОЛЕВ:

angeligdb - Напълно вярно, изцяло подкрепям и се присъединявам към отвореното писмо на г-н Николай Колев-Босия!

08:08
Казвам се Ангел Грънчаров, философ съм, учител, вярно, мутро-гербовашката власт в образованието ме опраска, изгони ме от образователната система, подложи ме на репресии, остракира ме, лиши ме от преподавателски права, превърна ме в образователен дисидент, но цял живот бях и си оставам учител. Учил съм философия в Русия, в Санкт-Петербург, изрично подчертавам това, и точно затова съм длъжен да заявя, че г-н Колев е написал в писмото си самата истина за политиката на руския империализъм спрямо България, поради което съм длъжен да го подкрепя напълно и изцяло. Г-н Колев е достоен човек и гражданин и чест му прави, че е написал това толкова вярно и необходимо писмо. За да се разбере, че ние, българите, не сме нация, съставена предимно от малодушници, а сме европейски народ, който има силата да се противопостави на тъй злотворните попълзновения на душманския не само спрямо България руски империализъм. 

Благодаря ти, г-н Колев, за смелостта и достойната постъпка, позволявам си да представя твоето писмо в своя блог! Ползвам се от случая отново да ти благодаря за това, че когато бях обявил гладна стачка и се борех отчаяно и твърде самотен срещу мутро-гербовашките калинки в образованието, които ми обявиха война, ти, задно с група свои приятели, достойни граждани и творци, дойдохте в Пловдив и ме подкрепихте, което за мен беше голяма морална подкрепа и насърчение. Да си жив и здрав! 

С най-дълбоко уважение: Ангел Грънчаров, от Пловдив


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...






Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Има лъжа. Не сте учил в Русия а в Ленинград СССР.