Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 5 октомври 2024 г.

Каква грешка допуска Иван Костов: каква е голата истина относно проклятието на България?

Иван Костов: Управлението на Сакскобургготски и на Станишев доведе мафията  на власт в България : ABCNews 

Мой дългогодишен приятел, български турчин, който от години живее и работи в Австралия (а преди това в Германия и Америка) и с когото се знаем от повече от 20 години (само виртуално обаче!), ми пише често имейли, в които казва какво мисли за това-онова, с него често спорим, дори се караме и плюем понякога; ето какво ми е писал сега (слагам малък откъс, където е най-важното):

ДПС е една партия на велики български измамници, който се възползваха от турското присъствие 500 години за да създадат уж-турска партия - която минава за турска в очите на исторически и идеологически манипулираното и облъчено БГ население... Никой не забелязва това в БГ, вие наистина сте тъпи и заспали...

Отвърнах му следното:

Прав си, но донякъде. Създадоха ДПС не някакви си имагинерни "български измамници", а я създадоха ченгетата от ДС (вярно, като е била учредявана, са участвали и наивни, подведени, излъгани от ДС и от Доган-агент-от-ДС-Сава български турци). Нека да бъдем честни спрямо истината.

Прав е Иван Костов, нарекъл Доган (и ДПС) ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. Но тук и той допуска грешка, аз съм философ и моята работа е да поправям грешките: не Доган и ДПС са проклятието на България, а проклятието на България са ченгетата от ДС, които са на пряко командване от КГБ-Москва-Кремъл. Тази е грешката на Костов.

Да ме извинява, уважавам го много, но и той направи доста грешки, една от тях е тази. Това го казвам аз, когото наричат "костовист". Всички грешим. Човеци сме. Костов освен политик (и то добър, за нашите условия най-добрият!) е също така и човек.

Моята работа като философ е да бдя за истината и да помагам на хората да си осъзнават грешките. Доколкото ми стигат силите, правя това цял живот.

За което и платих подобаваща цена. У нас не прощават на правдолюбивите човеци.

С поздрав от сърце: Ангел Грънчаров

ЗАБЕЛЕЖКА: Моят австралийско-турско-български приятел е... русофил обаче, напоследък май е дори путинофил, и той пропадна умствено, т.е. често ми дърдори (пише) потресаващи глупости. С моята реакция по повод на казаното от него, аз бръкнах, така да се каже, в раната му: като русофил, на него ще му стане много гадно от истината, която казах: че проклятието на България е КГБ, КГБ-истка и имперска Русия! Да видим как ще реагира, но аз мога да предвидя реакцията му. В най-добрия случай ще си замълчи...

 

ПОДКРЕПА: Become a Patron!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...







Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: