Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 29 април 2016 г.

Мислещият човек се чувства превъзходно в компанията на своите мисли




Те не обичат да губят времето си в социални активности, а вместо това го посвещават на собствените си цели

Колко точно на брой са хората, за които можете да кажете, че са ви близки приятели?
Не говорим за познати или компанията, с която често пиете по питие след работа или ходите на почивка. Става дума за хора, на които можете да се обадите в труден момент, да поискате помощ, съвет и изобщо да разчитате, че ще бъдат до вас. Вероятно числото не е голямо. Вероятно дори се броят на пръстите на едната ви ръка. Но ако си мислите, че тази новина е депресираща, бързаме да ви успокоим – всъщност никак не е.

Едно скорошно проучване, публикувано в British Journal of Psychology, сочи, че по-умните хора всъщност виреят по-добре в по-малки приятелски групи. Водещите психолози на изследването Сатоши Каназава и Норман Ли откриват, че докато повечето хора се чувстват по-щастливи, когато са заобиколени от близките си и непрекъснато общуват с тях, хората, които са по-интелигентни, всъщност са щастливи, когато са сами.

“По-интелигентните личности са по-доволни от начина на живот, който водят, когато социалните им контакти всъщност са сведени до минимум,” сочи изводът от изследването.

Друго подобно проучване на Каръл Греъм, учен от института Brookings, публикувано в The Washington Post, казва следното: “Хората с по-високо IQ и притежаващи капацитета да го използват, е по-вероятно да странят от социализацията, тъй като са фокусирани върху неща, които занимават ума им в дългосрочен план.”

Ако се замислите, резултатите от двете проучвания са наистина логични. Умните хора често имат нови, вълнуващи идеи или работят по няколко неща едновременно. За тях времето, прекарано по заведения и паркове, понякога може и да е изгубено, тъй като предпочитат да го посветят на нещо по-ползотворно, отколкото да го прекарат в слушане за поредната семейна ваканция или любовни драми. (Прочети ДОКРАЯ)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: