Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 14 ноември 2016 г.

А не са ли всъщност децата точно това - любопитни извънземни човечета със светнали от радост очи?!Gayane Minassian сподели публикация на Elvira Prem Bahulya: Игрален филм на две деца от Демократичното училище, чиято цел е да разкажат какво е тяхното училище. Красота!

Elvira Prem Bahulya: И съм много радостна да споделя първият филм на Марти (8 год.), в който заедно с неговия приятел Бо (7 год.) са измислили сценария, режисирали са и участвали като актьори! :)

Иван, техния вдъхновяващ учител по изкуства, им беше задал проект - филм "Един ден в моето училище" и им помогна в снимките и монтажа.

Марти излизаше сутрин със светнали очи за училище и търчеше да е пръв защото имал някаква идея за снимане. Единият ден беше започнал да му тече носа и се опитах да го задържа вкъщи, но не успях. "Имам важна работа!"

И като го гледаш през техните очи - какво е за тях ученето - задаване на въпроси!!! Любопитството на едни извънземни, които попадат при нас и учат всичко от нула. Разбира се наблегнали са на телепортирането, но кой знае - може да им трябва в бъдеще?

А не са ли всъщност наистина това децата - любопитни извънземни човечета със светнали очи от радост!! Дано наистина имат повече такива поводи да им светят очите!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари: