Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

неделя, 3 юни 2018 г.

Ако Мария-Луиза беше наша Царица, сега България щеше да бъде съвсем друга
Гледайте това интервю. Аз го гледах и отново стигнах до един извод, до който и преди съм стига, когато съм слушал други интервюта на първото дете на Цар Борис Трети: че всъщност мъжкото от децата на Царя е тя, княгиня Мария-Луиза; ако по Конституция тя беше станала българска царица (както това е в Обединеното кралство, знаете че там първото дете на Краля го наследява на трона независимо от пола!), то Мария-Луиза щеше да стане значително по-добър монарх от брат си.


Това си е моето разбиране и усещане. Убеден съм, че тя нямаше никога да направи позорните сделки с КГБ-ДС, които опозориха Симеон. Така смятам. Защото зная добре, че Мария-Луиза истински мрази комунистите и комунизма, това се долавя от цялото й излъчване - и, разбира се, произлиза от интелекта и от морала й. Това го няма при Симеон.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: