Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 11 февруари 2022 г.

Как по Българското радио беше обсъдена историята на моето епично опраскване от самозабравили се мутро-гербовашки властнички в образУванието?

За съдбата на един български учител


Как и защо на два пъти е уволняван един учител по философия и гражданско образование от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив, който в продължение на 18 години е работил в това училище, а освен това в продължение на 7 години е преподавал в пловдивския университет?

„Научих за Вашето предаване и реших да Ви информирам за моя казус, който е твърде интересен и показател за крайно тежката ситуация в едно българско училище: Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. От 18 години работя в това училище като учител по философия и гражданско образование, ала в последните години ми се случиха невероятно интересни неща: новата директорка (назначена в 2010 г., тя, прочее, вече успя да изкара цели два мандата!) от 2011 г. води същинска война с моя скромна милост, успя да направи какви не поразии, да извърши страхотни беззакония; на два пъти си позволи да ме уволни по смехотворни мотиви („пълна липса на качества да бъде учител“, т.е. чл. 328, ал. 1, т. 5 от КТ), съдът обаче отмени заповедта за уволнението ми, върна ме на работа, тя обаче пак ме уволни, и то по абсолютно същия параграф, сега отново тече тежък съдебен процес. ...


ДОБАВКА:


ПОГЛЕДНЕТЕ И КНИГАТА МИ СЪС ЗАГЛАВИЕ "ИЗСЛЕДВАНИЯ ВЪРХУ СЪСТОЯНИЕТО НА НРАВИТЕ В ЕДНО УЧИЛИЩЕ" (ТЯ СЪДЪРЖА И ТВЪРДЕ МНОГО ДОКУМЕНТИ И ЕСЕТА, ПРЕДСТАВЯЩИ ПОТРЕСАВАЩИТЕ БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО СКАНДАЛНИ ИСТОРИИ!)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...



Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободатаизд. A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времетоживотасвободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

И аз това се питам, как?

Анонимен каза...

Никой не е опраскал другаря Грънчаров. Просто развитата капиталистическа система е изхвърлила един некадърен съветски възпитаник. Толкова.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, интересно е да разберем: толкова ли не се усещате, че Вашия тъй сърдечен интерес към темата за нечия хипотетична чужда некадърност пряко свидетелства за Вашата тъй дълбока убеденост в своята собствена такава?! :-) Която се мъчите да прикриете тъй чистосърдечно?! :-)