Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 9 октомври 2007 г.

Открито писмо до редакторите на в-к КАПИТАЛ

Здравейте, уважаеми дами и господа! От близо една година имам собствен блог, който беше включен в блог-агрегаторите на ДНЕВНИК и КАПИТАЛ още от самото начало. От известно време и вероятно във връзка с предстоящите местни избори (и явно във връзка с мои публикации в блога!) внезапно ми се случиха някои доста странни неща. Най-напред блогът ми беше изваден от агрегатора на ДНЕВНИК с аргумента, че бил... политически, което означавало, че ще остане само в агрегатора на КАПИТАЛ. Приех този аргумент като съмнителен, понеже е доста трудно да се дефинира какво е това "политически блог", а също и че едва ли критерият е точно такъв, при положение, че и в двата блог-агрегатори има всякакви и най-различни блогове.

След това обаче в агрегатора на КАПИТАЛ на моя и на блога на журналиста Иван Бедров беше наложена дискриминационна мярка - излизаха заглавията само на последните две публикации в блоговете ни. Докато на останалите блогове излизаха без такива ограничения. Когато възразих, администраторът Еленко Еленков ми обясни, първо, че това не било истина, после пък че проблемът бил технически и пр.

Изведнъж обаче той ми съобщи, че изважда блога ми от агрегатора с аргумента, че бил... безинтересен за читателите на Мегафон. Той се позова на консултациите, които бил провел с Вас, редакторите във в-к КАПИТАЛ. Смятам обаче, че тази мярка е дискриминационна спрямо моята свобода на изразяване. А това, че медията, в която работите, е частна, не отменя задължението й да дава колкото се може по-пълна и обективна информация за наличните блогове у нас пред читателите, пред клиентите си. Впрочем, това е най-вече от нейн собствен интерес. По тази причина оценявам действията на модератора Еленко Еленков като насочени против интересите на фирмата, в която той работи.

Разбира се, това е вътрешен проблем на в-к КАПИТАЛ. Аз просто Ви информирам за инцидента, защото смятам, че той е израз на субективен произвол на едно доста капризно момче, което не си дава труда да осъзнае какво прави. А и също защото изхождам от убеждението си, че гласността (публичността) е важен инструмент, към който прибягват ония, които не са гузни пред истината.

Благодаря за вниманието и извинявайте за това, че бях принуден да занимая вниманието Ви.

С уважение: Ангел Грънчаров

(За допълнителна информация ето една публикация по случая в моя блог: Пример за дискриминация на едни блогове за сметка на други, и то по политически причини.)

3 коментара:

Анонимен каза...

И аз наскоро установих,че благодарение на Е.Е.съм отстранен от форума на Инакомедия и в частност от вестниците "Капитал" и "Дневник",заради системна зловреда информация.Ето я и неа:http://gorata.net/f.php?f=bzm
Съгласен съм с Вашето мнение за Еленков,а сега очаквам и да ми бъде забранен достъпа до страниците на Инакомедия.

Анонимен каза...

Ангеле, що рИвеш , нали беше твърд Костовист, не знаеш ли че Дневник е политическо издание на Костовата коалиция "Демократична България".?Да не би да са те отлъчили от редиците си? Въх, язък за вота ти, те го издъвкваха. Поне си поискат парите за него, ДВ пак взема 2 милиона държавни субсидии.
Отдавна съм стигнала до извода, че България няма медии, всичко което излиза в България под формата на "медия" се контролира и финансира от руско-български олигарси. За това нашите медии са копия на медиите на Путинова Русия, които нищо не казват, а само лъжат, манипулират, възхваляват ценностите и интересите собствениците си- руско-български олигарси, така зомбират българското общество и то е не по малко неинформирано от руснаците.
В България върви скрито и незабелязано тоталитарен режим подобен на Путин, но упражняван от обединената руско-българска олигархична мафия владееща основните партии БСП, ГЕРБ, ДПС,СДС(крилца и перца), държаща вся власт советом на държавата + всички медии на България.
А медиите формират съзнанието на обществото. За това и обществото ни сега остава без ново съзнание, лута се в тъмния тунел на прехода, не може да види лицата на душманите си, нито да намери начините с които да се пребори с тях . За това сме сложени от "Репортери зад граница" на 111 место в световната листа на свободата на словото, след нас остават сам Русия и Зимбабве 😂 За това и ЕС е започнал проучване на състоянието на българските медии.
Българската редакция на DW бе купена от СДС още в 90 те години. Също СДС купи и българската редакция на "Свободна Европа". Отделно олигарха на СДС Иво Прокопов се изживява във втори медиен олигарх след Пеевски като държи всички издания на групата"Инакомедия"- Дневник, Капитал, Медиапул, Фактор, OFFnews,Insider и още някои. СДС може да е десетата дупка на кавала в политиката, но държане на част от медийното пространство на България го прави силно и влияещо върху съзнанието на обществото. Олигарсите на СДС също работят с руски капитали, но пък си служат с антируска риторика и това ги прави "по различни". Не случайно народа ги нарича"сините комунисти"!

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, какви са тез глупости бре?! :-( На мен точно ченгесарска "правда" нема как да пробутваш. Апропо, на дедо си викай "Ангеле", не си заслужил правото така да се обръщаш към мен, наглецо...