Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 9 октомври 2007 г.

Присмяла се крушата на кривото дърво...

Да, наистина е неподражаем моралът на нашите народни мутри. Вий чухте ли вече за престрелката между Бригадир и дон Бойко? Майчице, велико е: оказва се, че нашите родни и народни мутри били с твърде изострен морален усет и съзнание за чест бе, да не поверваш! Ето сега се "сджавкаха" тия две емблематични мутри, явно от два клана на родната ни комунистическа мафия - Бригадир и Бойко. От сблъсъка им хвърчат такива искри, че току-виж ще лумне и пожар. Разбира се, има зевзеци като мен, дето се наслаждават на епичната нравствена епопея на тия титани и колоси на нашата родна чалга-политическа култура.

За какво става дума ли? Ами Бригадир рекъл: "Бойко Борисов стремглаво върви към своя провал. Човек, който лъже за миналото си, ще лъже и за бъдещето си". Чувайки тия несправедливи думи, уронващи бляскавия му имидж, дон Бойко скокнал да се защищава по един доста специфичен начин. Ето, следвайте неговата словесна защита и се дръжте яко за корема - за да не се пръснете от смях:

"Софийският кмет Бойко Борисов внесе нов елемент в предизборната кампания. Снощи той съобщи, че социалистическият кандидат за поста му генерал Бригадир Аспарухов бил при него преди 15 дни и му се молил да го вземе в ГЕРБ, като "какъв да е". "Заклевам се, да пукна, ако не е вярно!", заяви Бойко Борисов на предизборно събрание със съпартийци в театър София". Ето това чета в съвсем обективния разказ за събитието, който намерих тук.

Защо така се е разярил така носителят и обектът на така спонтанната и неудържима народна любов ли? Ами защото, представете си, защото дон Бригадир, ченге от висшите служби, който всичко знае, бил нарекъл нашият вселюбим дон Бойко... "мутра". Да, представете си, нарекъл го мутра, същински срам и резил!!! Каква мутра е той бе, той си е просто герой на нацията, егати наглостта, да наричаш тоя наш велик пич... "мутра"! Другояче казано, това, именно Бригадирското изказване не е нищо друго освен известното: "Присмяла се крушата на кривото дърво"...

А ето и паметните, но съвсем несправедливи, разбираш ли, думи на вожда на другия клан на несъкрушимата наша комунистическа мафия, именно дон Бригадир, дето предизвикали титаничната ярост на дон Бойко: "Гласувайте за левицата, ако не искате София да продължи да бъде управлявана от човек с неясен произход преди 2001 г., свързан с не най-добрата част от българския народ, т. нар. мутри", казал ден по-рано Аспарухов пред свои симпатизанти от БСП. Да, туй казал дон Бриго, и по тази причина, ударен в най-уязвимото място, в ахилесовата си пета, скокнал в отговор наший любимий колос дон Бойко. Прав си е човекот, как така ще го обиждат, а пък той е чист като бистра вода ненапита, тъй я?!

И ето жестоката имплозия на медийния ни колос дон Бойко, уязвен, както казахме, в най-чувствителното си място, в най-сърдечната му тайна: "Как съм бил с неясно минало, а после той ме препоръчал на царя за главен секретар на МВР?!", попитал гневно Борисов по повод друго изказване на Аспарухов, че благодарение на неговата близост със Сакскобургготски днешният кмет е влязъл във вътрешното министерство. Бойко Борисов продължи атаката си срещу БСП като нарече "кретен" водача на листата с кандидати за съветници в София Георги Кадиев. Бившият зам.-министър на финансите разпространявал слухове за работата на приятелката на кмета - банкерката Цветелина Бориславова. Министрите от БСП пък бяха упрекнати от Бойко Борисов, че "се правят на маймуни по телевизията". Това чета в обективния разказ на една безпристрастна медия.

"Никога не е преминавала през главата ми мисълта да отида в ГЕРБ", заяви Аспарухов на спешно свикана тази сутрин пресконференция. Заради клетвата на Бойко Борисов, който снощи се прекръсти с думите "Да пукна, ако не е така", Аспарухов попита това ли са изрази на политик, на кандидат-кмет на София и човек, който се стреми към премиерския стол или са "лексикон на човек от подземния свят". Водачът на листата за общински съветници на БСП Георги Кадиев също взе отношение: "Мутрата си е мутра, дори и в целофан и с генералски пагони. Това е начин на разбиране на света - милиционерски и самовлюбен".

Ето какво казала и тежката артилерия на другото крило на родната ни комунистическа мафия: "Няма да позволим на Бойко Борисов да измести дебата за София", добави на пресконференцията председателят на градската организация на БСП Румен Овчаров. "Ние нямаме нужда от извинение, а и мутрите не се извиняват"...

Аз, скъпи ми дами и господа, рекох ли ви преди някой ден че ни чакат в тия избори такива забави и такова веселие, каквото дори и телевизионните шоута от типа на "Пълна промяна" не могат да ни го дадат?! Рекох ви - ето, не закъсняха да се развият тия знаменателни събития, които всъщност показват съвсем точно истинския морален лик на нашите "народни любимци". На нашите медийно-ченгесарски надути червени балони. Които ний от мързел даже не щем да се протегнем и да ги спукаме с по една игличка, както прави в тия дни друг един играч от тази гнусна комедия, фюрерчето Сидеров. За всичко са помислили нашите умни сценаристи, за абсолютно всичко, а пък това цялото театро си ни е даром: нещо като награда за послушанието ни! Ако слушкаме кой знае какво още ще видим, да, важното е да слушкаме като добри дечица...

1 коментар:

Bruce Wayne каза...

добре че кметското място в софия, че да се поразплете любовния триъгълник "Гоце-Бойко-БСП"