Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 27 юни 2009 г.

Николай Бареков, исполинът на нравствено-медийния фронт у нас, ни напуща!!!

Имам много работа - а моята работа е писането, ето че съм започнал нова книга, която ми изяжда времето - но не съжалявам, че тази сутрин отново се поразходих из блоговете. Нямам възможност сега да споделя всичките си впечатления, но за сметка на това ще подбера най-важното. И то е:

Николай Бареков, исполинът на нравствено-медийния фронт у нас, ни напуща!!! Ето, четете: Имам нужда от малка промяна, може да замина за САЩ Туй е епохално интервю на Барекова за в-к "Класа", което история ще запомни, а пък бабите вечер ще преразказват на внуците си векове наред. И как ли тепер ще живеем без Барекова?! Ох, горките ние! Да рева ли, да си скубя косите ли, да се беся ли?! Ще опустее медийния фронт у нас, ще пресекнат канонадите, ще се обезсмисли решително съществуванието ни, драги ми дами и господа! Дайте да направим една подписка за оставанието на Барекова, а, какво ще речете?!

Прочетете туй знаменито интервю, нема да съжалявате, гарантирам го. Не ща да правя свой коментар за него, щото една проницателна барекова читателка вече е казала туй, дето и мен кипи в сърцето ми; тя се е нарекла "Танчето Дончева", ето, четете памятните й слова:

Бареков, внимателно прочетох интервюто ти, дадено за друга медия, но поради величието на отговорите постнато и тука. Трябва да си призная, че от него лъха на величие и титанизъм. Човече, ти си надживял времето си и особенно пространството. Моля те, не отлагай пътуването си за Щатите и ден. Занеси там своя богат житейски опит, изкачи и там журналистическият връх и остани за винаги на него като пътеводна звезда за световната журналистика…

Вълнуващи, дълбоко трогателни слова: как човек да не се гордее, че е българин, че принадлежи на туй юначно племе, на което, за наша чест, принадлежи и Он, титанът Бареков!!! Да благодарим на природата, че е благоволила тъкмо в нашите предели да се роди тоз природний феномен, тая несъкрушима канара на народностний живот, тая епохална, обвеяна в непомръкваща слава, колосална личност, която вовеки ще краси небосклона на родната ни журналистика, осеян все от звезди; но тя, барековата, трябва да признаем, е най-ярката! Гордея се, накрая, че живея в знаменития хилядолетен град, основан от Филипа Македонскаго, бащата на Александра Великаго, в който е роден наш народно-медийний богатир, властелинът на медийния Олимп, названий Николай Бареков - чиято слава засенчи дори славата и на единия, и на другия, и на бащата, и на великия му син-завоевател на цели континенти. Ала къде ти ще се мери той с Барекова, покорителят на човешките и особено, предполагам, на женските сърца на цялото прогресивно человечество?!

О, небеса, благодаря ви за честта да съществувам в същата епоха, чиито знак бе щампован тъкмо от колоса на Филибето, майната на всички майни, неподражаемо-гениалното перо, велеречивият филолог, интервьора, ласкателя и почитателя на всички български величия, като се почне от Георгия Сирищническаго, па се мине през Симеона Втарога, могучего Ахмеда Догана, мудраго Бойка Борисава, и се стигне до непревзойдьонаго Яне Янева!

Затуй сега тъжи и е свито от кървава прободна рана народното сърце като разбра кошмарната вест, че проклетите американции са примамили наш родной и незабиваемий Николай Бареков! Да се задавят дано с него, мръсните му американци с хамериканци! Не се наядоха те със звезди и величия, не, мамят всичко, що е велико, при себе си, а на нас оставят само трохите!

Америко, проклета да си, че ни открадна нашата национална гордост, нашето природно чудо, нашето гениално медийно сътворение, наший непомръквающий народностний феномен, називаемий Николай Бареков! Българио, реви сега, скуби косите си, чупи пръсти, това ти се пада, неблагодарнице, щом не цениш най-великите си чада! Тръскай се по земята и се търкаляй по прахта сега, неблагодарний народе, щото не се доказа достойн да задържиш при себе си свой медийний исполин! Туйто, аз млъквам, че иначе не мога да спра; сърцето ми е пълно с най-длибоки чувства, сотрясения и волнения...

1 коментар:

Alek Tomanov каза...

Ехе време беше Америката да приеме, този наш най-велик журналист! Силно се надявам да има късмета да бъде заключен в демократичната прегръдка и да не стъпи повече в БГ блоговете, журналистиката, телевизията или каквото и да е!

Впрочем не е сигурно дали ще го искат там за дълго. По-скоро дали го искат въобще или просто отива на студентска бригада да бере ягодите и яйцата на Америка.