Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 12 февруари 2010 г.

"Дискретният чар" на ченгетата: Отворено писмо на агент Иванов, понастоящем "професор" и директор на Института за философски изследвания към БАН

Уважаеми колеги,

Във връзка с шума вдигнат през последните дни около моето име и всякакви измислици, спекулации, слухове смятам, че съм длъжен да ви дам кратко обяснение като директор на института за така нар. „агентурна дейност”.

Тя се състои в един единствен доклад – впечатления, мнения, анализ на станалото на Световния философски конгрес в Дюселдорф, поискан ми от съответно лице от съответната служба преди 31 години, когато като съвсем млад научен сътрудник – много преди да дойда в института - участвувах за първи път на такъв конгрес. В онова време искането на подобни доклади от участниците в международни форуми беше обичайна практика.

Това е ЕДИНСТВЕНОТО събитие, за което някои хора се опитват да хвърлят камъни сега. Много пъти след това съм бил в чужбина, но повече от мен не е поискано нищо. Или са се насочили към други, които са присъствали на тези събития, или са останали недоволни от написаното от мен.

ТОВА Е ВСИЧКО!

Признателен съм за доверието на колегите, които ми писаха или се обадиха да изразят безрезервна морална подкрепа!

Удовлетворен съм, че в тази неясна за всички ви ситуация неколцина са тези, които се опитат със злоба и ненавист да се възползват от нея. Това означава, че институтът има съпротивителни сили да оцелее и няма да се впусне в безплодни битки, които биха довели до окончателната му ликвидация, както това става в момента с други институти.

Благодаря на всички останали, които очевидно са оценили всичко добро, което заедно направихме за института през последните 15 години, за да заслужи той тези високи оценки от невъвлечените в нашите субективни страсти и отношения и гледащи обективно колеги от Европейската научна фондация и Федерацията на академиите на науките!

Тези блестящи резултати, в които специално се отбелязва равнището на мениджмънт и лидерство - оценка дадена единствено на нашия институт, ми дават вяра и сили, че това, което съм направил в института и за института през тези години не е било напразно!

С това смятам случаят с данданията от последните дни за преключен! (Забележка моя, А.Г.: така е написал думата "уважаваният професор", именно - прЕключен! - което издава по най-явен начин едно чисто милиционерско ниво на познаване на българския правопис.)

Проф. Васил Проданов

5 коментара:

Анонимен каза...

Васил Костадинов Проданов
РР: Предвид на създалата се ситуация, считано от днес 12 02 2010 година, подавам оставка от длъжността "Директор на Института за философски изследвания към БАН".

Ангел Грънчаров каза...

?????

Анонимен каза...

Добър старт

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,
Какви са тия питанки?
Мислиш, че няма такъв филм: "Комунист подава оставка". Да бе, за сега няма, но след време, в резултат от употребата на ГМО, може да проима.

Ангел Грънчаров каза...

Да, не вярвам в природата да се случи такава аномалия: комунист сам да си подаде оставката. Самите комунисти са ГМО на човешката природа, и точно понеже са толкова сериозно увредени даже до генно-клетъчно ниво, по тази причина и не могат да подадат никога оставка сами. Така че и ГМО и нищо не може да помогне да се случи в някой бял ден такова чудо: комунист сам да си подаде оставката...