Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 21 септември 2010 г.

Моралният облик на Борислав Цеков: "Виждате вие къде сте, а аз къде съм - по място в социалната стълбица, обществен авторитет и пр."

Написах писмо до Борислав Цеков с молба - ако желае и прецени за потребно - да опита чрез свои познати, по-състоятелни хора с пиетет към духовните неща, евентуално да подпомогнат финансово сп. ИДЕИ. По-долу публикувам отговора му, който току-що намерих в пощата си; той все пак ми е отговорил; мисля, че отговорът му показва нещо за този човек, политик, доскоро царски любимец, радетел за нравствената чистота на нашите църковни старци от Синода и пр.; та ето все пак какво ми пише:

Уважаеми г-н Грънчаров,

Благодаря Ви за писмото. Вероятно при други обстоятелства бих откликнал на молбата ви за финансово съдействие. Но си спомням, че преди време изсипахте камара обиди, хули и лъжи по мой адрес.

Не че ме интересува толкова - виждате вие къде сте, виждате аз къде съм по социалната стълбица, обществен авторитет и пр. Но някак си, мисля, че е въпрос на морална хигиена да отклоня молбата Ви. И настойчиво да Ви помоля да не бе безпокоите повече с мейли, съобщения и пр.

Не ме разбирайте погрешно - не питая лоши чувства към Вас. Просто безразличие.

С уважение,

Борислав Цеков

World Jurist Association, National President

USA
1000 Connecticut Avenue, NW
Suite 202
Washington, DC 20036 USA
Phone: (202) 466-54

(Забележка: Спорът ни с него, с Б.Цеков преди време - трябва да се поровя в архива на блога си за да намеря съответните публикации - беше относно поведението на царистите, към които е и самият Цеков, и то по време на управлението на т.н. "тристранна коалиция" на Станишев-Доган-Симеон. Никакви клевети не съм отправял към този Цеков, просто изразих мнението си, че ако царистите имат все пак и изобщо някакъв морал, би трябвало да оттеглят подкрепата си от кабинета "Станишев". Той тия моя твърдения за липса на морал у царистите ги е приел като "клевета", докато това си е самата истина. Тук действа максимата "Гузен негонен бяга", т.е. гневът му, който още не е изчезнал, както забелязвате, потвърждава правотата ми. Има и една римска поговорка, в която се казва: "Ти се гневиш, о, Юпитер, следователно аз съм правият!". А пък моралът на този човек блясва с цялата си същност в отговора му на моето писмо, който ви дадох възможност и вие да прочетете. Уви, сред нашата т.н. "политическа класа" има твърде много боклуци, които избирателят все пак оцени като такива, та ги изхвърли на политическото бунище.)

13 коментара:

Анонимен каза...

А КОСТОВ КАКВО ВИ ОТГОВОРИ,Г-Н ГРЪНЧАРОВ?И ЗАЩО ИЗТРИХТЕ МАТЕРИАЛА?

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, за какво писмо до Костов гавариш?! Нема такова нещо, сънувал си нещо... :-)

Недялко Тенев каза...

Саксофонски поддържаше кабинета на Станишев с двете ръце.Нищо добро не може да се очаква от царистите.Хубаво,че сте му писал на тоя Цеков,та всички да го видят какво представлява.

Анонимен каза...

СЪЖАЛЯВАМ Г-Н ГРЪНЧАРОВ,НО ПРЕДСТАВАТА МИ ЗА ВАС ЗАПОЧНА ДА СЕ ПРОПУКВА.НЯКОГА БЯХ "ВЛЮБЕНА" В КОСТОВ,ЦЕЛИЯТ СИ КАХЕКСИС,КАКТО КАЗВА ФРОЙД ГО ПРОЕКТИРАХ ВЪРХУ НЕГО.КОГАТО ТОШО ПЕЙКОВ НАПИСА ПЪРВИТЕ СИ КНИГИ,ВСЕ ОЩЕ СЕ БУНТУВАХ, МАКАР И ПОДНЕСЕНО ДОКУМЕНТАЛНО ИСТИНАТА ЗА ЗАДКУЛИСНИТЕ ИГРИ.ВСЕ ПАК БЯХ В КУХНЯТА НА ПАРТИЯТА СДС И ТОВА МИ ПОМОГНА ДА ПРОГЛЕДНА,ПРЯК СВИДЕТЕЛ БЯХ НА РАЗГРАБВАНЕТО ЧРЕЗ МАСОВАТА,А НЕ КЕШОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ,СЪЗДАВАНЕТО НА ЗАКОНА-УБИЕЦ ЗА ГОРИТЕ.ТОЗИ ЗАКОН БЕШЕ ПРИЧИНА И ЗА ПРОСЛУВУТИТЕ ЗАМЕНКИ,СЕЧИ,ЗАГРАБВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ ГОРИ ИПР.В МОМЕНТА СГРАДАТА НА ГОРСКОТО В ПЛОВДИВ Е ЧАСТНА И ВЕДОМСТВОТО Е ПОД НАЕМ.НО САМО ТОВАЛИ...,И ПОЧИВНИ СТАНЦИИ ПО МОРЕТО,И ВИЛАЕТИТЕ НА ПЕНЧО КУБАДИНСКИ СА ЧАСТНИ,МОТОТЕХНИКАТА НА 11-ТЕ ГОРСКИ СТ. СЕ ПРОДАДЕ ОТ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА НА КОСТОВ.КАТО КАПАК И ПОЖАРИТЕ БЯХА ТОЛЕРИРАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО-40 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПРИЗ 2000Г.!АКО БЯХ СТРАНИЧЕН НАБЛЮДАТЕЛ,СИГУРНО ЩЯХ ДА СЪМ ЗАБЛУДЕНА ВСЕ ОЩЕ.

Анонимен каза...

БЕЗ УЧАСТИЕТО НА ЦАРЯ В ТРОЙНАТА КОАЛ. ВЛИЗАНЕТО НИ В ЕС БЕШЕ ПОД ВЪПРОС.ЦАРЯТ ПОСТЪПИ КАТО ВСЕКИ МОНАРХ БИ ПОСТЪПИЛ-ЖЕРТВА СЕ ЗА РОДИНАТА СИ-КАКТО В ПРИТЧАТА ЗА СОЛОМОН И МАЙКАТА.МАЛЦИНА ГО РАЗБРАХА.ЖЕРТВА БЕШЕ И ПОКУШЕНИЕТО НА СИНА МУ,ЗАЩОТО БЕШЕ РЕШИЛ СЛЕД ПОРЕДНИЯ ДОКЛАД НА ЕС ДА НАПУСНЕ КОАЛИЦИЯТА.ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КОЛКО СХЕМИ ЩЯХА ДА РУХНАТ,СХЕМИ И ОТ ТРИТЕ ПАРТИИ.
УЧУДВАЩО Е КАК ВСЕ ОЩЕ ВИЕ,КАТО ПСИХОЛОГ,ВЯРВАТЕ НА КОСТОВ.ДА ,ИМА ЧЕСТНИ ХОРА В ПОЛИТИКАТА-БЛАГА ДИМИТРОВА,БОРИС ДИМОВСКИ И ПР.,НО ТЕ НЕ СЕ ЗАДЪРЖАТ В ПОЛИТИКАТА.

Анонимен каза...

ПРОДЪЛЖАВАМ. НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ ИРОНИЯТА ,СЛЕД КАТО СПАЗМАМ ЕТИКЕЦИЯТА-Г-Н ГРЪНЧАРОВ.

K.Georgiev каза...

Щом имате доказателства моля споделете ги с нас. Аз ще се радвам да ги видя и да изляза от дълбоката си заблуда.

Относно царя работата е ясна. Дойде 2 месеца преди изборите, яхна народа с обещанията за 800 дни и после всички знаем какво стана и още по важното-какво не стана.

Царя може да е имал много добри намерения, но важни са резултатите, а те са плачевни, както беше сделката за външния дълг, за която експертите още спорят за 1 или 2 милиарда са краткосрочните щети. И това е само върха на айсберга.

Ако имате истински доказателства за огромните нарушения на Костов, моля споделете ги с нас и с прокуратурата. Ако нямате замълчете.

Недялко Тенев каза...

До: Анонимен 22.09.10 08:35
Дали действително влизането в ЕС е било причина за участието на Кобурга в коалицията с БСП и ДПС?Ако е така - защо НДСВ не я напусна след влизането ни в ЕС на 01.01.2007 г.?

Анонимен каза...

ЩЕ ПРОВЕДЕМ ДИСКУСИЯ,НО СЛЕД ОБЕД.СЕГА СЪМ ЗАЕТА.
БЛАГОДАРЯ ЗА ИНТЕРЕСА!

Ангел Грънчаров каза...

Г-жата, която била влюбена, пък после се била разочаровала от Костов, явно го е сторила, понеже не са й се сбъднали плановете да понамаже от приватизацията по времето на Костов. Познах, нали, мила г-жо? Все пак съм психолог, такава ми е работата: да разгадавам чувствата...

Забелязал съм, че най-големите врагове на Костов в днешно време са тъкмо из средите на ония, които навремето с огромна лакомия и жажда, воуръжени (нарочно изписвам тая дума по един по-архаичен начин) с лъжици като лопати и като багери, се бяха присламчили към СДС с една-единствена цел: да се налапат.

Като не им се сбъднаха плановете, за тях Костов стана най-големият враг, злодей и пр., което и обяснява горещите им чувства към него. Лично познавам много такива бивши седесари от по-първите редове, които, като не можаха да се налапат по време на Костов, след това го проклеха, после със същата цел се присламчиха към Царя - подобно на "уважавания", на "авторитетния", на толкова добре уредилия се на "социалната стълбица" Борислав Цеков, който, беспорно, точно с тази цел и е стана царист!

После пък ония, на които не им се усмихна щастието и при царя, се прехвърлиха за кратко време при Седеров; ала като разбраха, че и там няма да ги огрее, днес са най-примерни гербоваци, които, воуръжени с огромни лъжици и препасани през гушите с лигавници, са се наредили на опашката от желаещи да лапат, и смирено чакат своя ред.

Та, мила г-жо, вий вече сте почитателка на ГЕРБ, на Б.Борисов, нали познах? Не се притеснявайте, признайте си! Ще ви разберем, човешко е! Благодаря за признанието!

Ursus Major каза...

Не, наистина г-н Грънчаров - защо не пратихте писмо до г-н Костов? Или до г-жа Костова, с нейното "Бъдеще за България"? Или до г-жа Ева Соколова с нейния форум "Българка"?

Анонимен каза...

ТАКОВА ПИСМО БЕШЕ ПУБЛИКУВАНО,С МОЛБА ЗА СПОНСОРИРАНЕ НА СПИСАНИЕТО,НО ДАЛИ ЗАЩОТО АЗ МУ ПИСАХ,ЧЕ КОСТОВ ИЛИ ЩЕ ГО УПОТРЕБИ,ИЛИ ЩЕ ГО ОТМИНЕ С ПРЕЗРЕНИЕ,ТОЙ ГО ИЗТРИ.

Ангел Грънчаров каза...

"... ТОЙ ГО ИЗТРИ."

"Той", сиреч аз, ще си правя каквото си искам в този блог, дарагой таваришч комуноид, щото блога си е мой! :-) Когато вий, комуноидите, национализирате блога ми, тагда вий ще пишете в моя блог, и тагда може и да мирясате най-сетне, нали така?! Издигнете лозунга "Вся власт комуноидам!" и отивайте в планината около мандрите да се борите за ново зграбване на пълната власт - и за вечни времена!