Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 22 септември 2010 г.

Кратък психологически анализ на феномена "бориславцековщинка"

Моят кратък "матрьялец" на тема Моралният облик на Борислав Цеков: "Виждате вие къде сте, а аз къде съм - по място в социалната стълбица, обществен авторитет и пр." се очертава да породи гореща дискусия - познайте за какво? Не се ли сещате?! Помислете де, лесно е. ОК, ще ви кажа, разбира се: за Костов, естествено, ще бъде и тук дискусията, няма как! Нищо че темата е за цариста Цеков и за височайший "морал" (пардон!) на царистите, и тук ще се спори за... Костов. Както и да е де, пренесе темата натам една г-жа, която написа трогателни слова за това как до едно време била вервала на Костов, ама он, злодеят, я бил разочаровал, и тра-ля-ля, и прочие, и т.н. Знаете ги тия изтъркани приказки срещу Костов, те втръснаха вече на цялата нация, та е доста глупаво да бъдат повтаряни още.

Та на тази госпожа се наложи да й отговоря, понеже в един момент тя най-патетично, подобно на древен гръцки или римски оратор, възкликна, сочейки с пръст моята скромна особа:

УЧУДВАЩО Е КАК ВСЕ ОЩЕ ВИЕ, КАТО ПСИХОЛОГ, ОЩЕ ВЯРВАТЕ НА КОСТОВ?!

Големите букви са от нея; ето как отвърнах но толкова разгорещилата се дама с несъмнени ораторски способности:

Г-жата, която била влюбена, пък после се била разочаровала от Костов, явно го е сторила, понеже не са й се сбъднали плановете да понамаже от приватизацията по времето на Костов. Познах, нали, мила г-жо? Все пак съм психолог, такава ми е работата: да разгадавам чувствата...

Забелязал съм, че най-големите врагове на Костов в днешно време са тъкмо из средите на ония, които навремето с огромна лакомия и жажда, воуръжени (нарочно изписвам тая дума по един по-архаичен начин) с лъжици като лопати и като багери, се бяха присламчили към СДС с една-единствена цел: да се налапат.

Като не им се сбъднаха плановете, за тях Костов стана най-големият враг, злодей и пр., което и обяснява горещите им чувства към него. Лично познавам много такива бивши седесари от по-първите редове, които, като не можаха да се налапат по време на Костов, след това го проклеха, после със същата цел се присламчиха към Царя - подобно на "уважавания", на "авторитетния", на толкова добре уредилия се на "социалната стълбица" Борислав Цеков, който, беспорно, точно с тази цел и е станал царист!

После пък ония, на които не им се усмихна щастието и при царя, се прехвърлиха за кратко време при Седеров; ала като разбраха, че и там няма да ги огрее, днес са най-примерни гербоваци, които, воуръжени с огромни лъжици и препасани през гушите с лигавници, са се наредили на опашката от страстно желаещи да лапат - и смирено чакат своя ред белким благоденствието не ги подмине и тоя път.

Та, мила г-жо, вий вече сте почитателка на ГЕРБ, на Б.Борисов, нали познах? Не се притеснявайте, признайте си! Ще ви разберем, човешко е! Благодаря за признанието!

5 коментара:

Анонимен каза...

ГОСПОЖАТА СЪМ АЗ.ПИША С ГОЛЯМ ШРИФТ,ЗА КОЕТО МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ,ЗАЩОТО МИ Е ТРУДНО ТЕХНИЧЕСКИ-ОТ СТАРОТО ПОКОЛЕНИЕ СЪМ.
КАТО АНТИКОМУНИСТКА И ПОТОМСТВЕНА ПЕТКОВИСТКА СЕ ВКЛЮЧИХ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ.НО ЧЛЕН НЕ СЪМ НА НИТО ЕДНА ПАРТИЯ ,ПУБЛИЧНО СЕ ОБЯВИХ ПРОТИВ ЧЛЕНСТВОТО СИ В СДС-ПАРТИЯ,В КОЯТО КОСТОВ ВКАРА КАТО СТАДО ВСИЧКАТА ЧЛЕНСКА МАСА.УБЕДИХ СЕ ,ЧЕ ЧРЕЗ ПАРТИИТЕ И ИДЕОЛОГИИТЕ ИМ СЕ МАНИПУЛИРАТ МАСИТЕ,ЗА ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ШЕПА ПРЕСТЪПНИЦИ.ЧОВЕШКИЯТ УМ НЕ Е ИЗМИСЛИЛ НИЩО ПО-ДОБРО ОТ ДЕСЕТТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ.ОФОРМИХ СЕ МОНАРХИСТ.
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМАМ ВРЕМЕ И ПРИКЛЮЧВАМ.

Анонимен каза...

ИСКАХТЕ ФАКТИ.В НАЧАЛОТО НА КОСТОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ДЕЙНОСТТА В ГОРИТЕ БЕШЕ РАЗДЕЛЕНА НА "СТОПАНИСТВАНЕ" И "ДЪРВОДОБИВ".ДЪРВОДОБИВЪТ СЕ ОРГАНИЗИРАШЕ ЧРЕЗ ФИРМИ ,ЕДНА ЗА ОКРЪГ,УПРАВЛЯВАНИ ОТ НАШИ ХОРА.ЗА 4Г.ТЕ СЕЧАХА,А СЛУЖИТЕЛИТЕ НА Г.С. САМО СТОПАНИСВАХА,НО БЕЗ ПАРИ,КАК ДА ЗАЛЕСЯВАТ.ЗАЩОТО ПРЕДИ ИМАШЕ ФОНД "ГОРА",НАТРУПАН ОТ ДЪРВОДОБИВА,КОЙТО МУРАВЕЙ ,СРЕЩУ МИНИСТЕРСКО КРЕСЛО ПОЛУЧИ ОТ ДОБРИ ОТ КИЧУКА-ИЗВЕСТЕН НА ЛЕСОВЪДСКИТЕ СРЕДИ.КЪМ ФИРМИТЕ СЕ ЧИСЛЯХА ВСИЧКИЯ МАТЕРИАЛЕН ФОНД НА ВЕДОМСТВОТО-МОТОТЕХНИКА,ВИЛАЕТИТЕ НА ПЕНЧО КУБАДИНСКИ,ПОЧИВНИ СТАНЦИИ ПО МОРЕТО И ПР.В КРАЯ НА МАНДАТА,ПОД ФОРМАТА НА РМД,БЯХА ПРИВАТИЗИРАНИ.
ПРИЕХА ЗАКОН,ЗА ВРЪЩАНЕТО НА ГОРИТЕ НЕ В РЕАЛНИ,А В ИДЕАЛНИ ГРАНИЦИ-Т.Е.-НА НЯКСОИ ЧУКАРИ,НА ДРУГИ ЗЕЛЕНО ЗЛАТО.ВРЪЩАНЕ ЧРЕЗ ДВАМА СВИДЕТЕЛИ,ВЪПРЕКИ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИМА КАДАСТРАЛЕН ПЛАН ОТ 30-ТЕ ГОД.,И СРЕЩУ 10ЛВ. ТАКСА И 1 ЧАС ЧАКАНЕ ВСЕКИ МОЖЕШЕ ДА ПОЛУЧИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА БАЩИНИЯТА СИ ОТ ТРОЯНСКИЯ ТОПОГРАВСКИ ИНСТИТУТ.ВЕЧЕ ДОСТЪПА Е ЗАТРУДНЕН.ТОВА БЕШЕ ПРИЧИНА ДА СЕ ЗАГРАБЯТ ГОРИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ГОРСКИ ФОНД.В МОМЕНТА ПРЕДИ ЦАРЯТ ИМА НАД 40 ГОРЕВЛАДЕЛЦИ,ПОВЕЧЕТО ЗЛОУПОТРЕБИЛИ.ИНЖ.БАЙКАЛОВ ,КОЙТО СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО В ДОСПАТ СРЕЩУ НЕПРАВОМЕРНО ЗАГРАБЕНИ ГОРИ,ТОВА ЛЯТО ГО УВОЛНИХА КАТО ДИРЕКТОР.ЗА ТОВА СА АЛАРМИРАЛИ БДЗП И ДР. ПРИРОДОЗАЩИТНИ ОРГАНИЗАЦИИ ПРОКУРАТУРАТА.В ИДЕАЛНИ ГРАНИЦИ Е ПРЕДПОСТАВКА ЗА ЗАМЕНКИТЕ,КОЕТО ГО ИМА В ТОЗИ ЗАКОН.КАТО КАПАК,ПРЕЗ 2000Г ПОЖАРИТЕ БЯХА 40ПЪТИ ПОВЕЧЕ,ГОРЯХА КАЧЕСТВЕНИ ГОРСКИ МАСИВИ,КАТО ДЪРВЕСИНАТА,КОЯТО НЕ ГУБЕШЕ ПАЗАРНАТА СИ СТОЙНОСТ,СЕ ПРОДАВАШЕ КАТО БРАК.СЛЕД 2Г.ПРИ ЦАРЯ,С УКАЗ ОБГОРЯЛАТА ДЪРВЕСИНА СЕ ПРОДАВАШЕ НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ И МОТИВАЦИЯТА ЗА ПАЛЕЖИ СПРЯ.

Анонимен каза...

КОГАТО ПОПИТАХ ,КРИТИКУВАЙКИ ПРАВИТЕЛСТВОТО,ДОЦ.Д-Р ПАНИЦА,ПРИБЛИЖЕН НА КОСТОВ,КАК ЩЕ СПЕЧЕЛИМ ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА,ЦАРЯТ ОЩЕ НЕ БЕШЕ НА СЦЕНАТА,ПАНИЦА МИ ОТГОВОРИ:"НЕ СЕ БЕЗПОКОЙТЕ,ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА УВЕЛИЧИМ МАЛКО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ С 10% ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ".ЦАРЯТ ИМ ОБЪРКА СМЕТКИТЕ И ДОСЕГА НЕ МОГАТ ДА МУПРОСТЯТ.ЖАЛКОТО Е ,ЧЕ НЕ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ,ЗА КАКЪВТО БЕШЕ ДОШЪЛ,НО ИМЕННО КОСТОВ И СТОЯНО ВПРЕГНАХА ЦЯЛАТА МАШИНА ДА ОСУЕТЯТ НАМЕРЕНИЯТА МУ.ЗАЩОТО ЦАРЯТ Е ПАРАДЕН КОН,А НИЕ ГО ВПРЕГНАХМЕ ДА ОРЕ.МНОЖЕСТВО СПЪНКИ МУ НАПРАВИХА И ПО ОТНОЩЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА НА ПАРТИЯ.И ВЪПРЕКИ ТОВА ЦАРЯТ ГО ПОКАНИ ЗА КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЬОР.ТОВА Е ОПИСАНО В КНИГАТА НА АСПАРУХ ПАНОВ.КОНСТ. ПЕНЧЕВ,ЛОЯЛЕН НА ЦАРЯ,ВЕРЕН НА ПРИНЦИПИТЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ДА ВЛЕЗЕ В СЕГАШНИЯ ПАРЛАМЕНТ.
ЗА ОГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ОТ ДВЕТЕ ФРАКЦИИ НА БКП-БСП И СДС,А НА СДС МОЗЪЧЕН ТРЪСТ БЕШЕ КОСТОВ,ЧЕТЕТЕ КНИГИТЕ НА ТОШО ПЕЙКОВ-ВСИЧКО Е ПОДПЛАТЕНО С ЦИТАТИ И ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СПРАВКИ ОТ РАБОТАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.

Ангел Грънчаров каза...

Мерси, а един въпрос може ли? Да не сте работили в отдел "пропаганда и агитация" към БКП? Стилът Ви е абсолютно същия, той Ви издава...

Анонимен каза...

баща ми на смъртно легло,още 1970г. ме закле да не ставам член на бкп и на никоя партия.бях юноша,а той вероятно е предвиждал края на комунизма.спазих обещанието ,но не останах извън обществения живот.докато сдс беше движение ,членувах ,а после бях"симпатизант".не съжалявам ,защото бях свидетел на партизанщините.в ндсв не е по-различно и в никоя партия не може да бъде по-различно.
признавам,че разочаровахте очакванията ми и всъщност не звучите по-добре от б.цеков.
гордостта е най-големия порок.