Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 27 ноември 2010 г.

Дали Ангела Меркел някога би могла да каже какви добрини за Германия са направили Хитлер и Хонекер?

Изтърканата плоча за откраднатите и погубени милиарди в процеса на приватизация е любима и на левите в Германия. В началото на приватизацията някои оценяваха стойността на държавните предприятия в бившата ГДР на 1,2 билиона (!) марки.

Дружеството Тройханд, т.е. Агенцията за приватизация се надяваше на приходи от 600 милиарда (!) марки. Но след завършване на приватизацията се оказа, че тя не само не е донесла печалба, а напротив, Тройханд е задлъжняла с 200 милиарда марки! Така че доходната приватизация е само един мит.

С малки изключения всички тези комунистически предприятия бяха фалирали и е цяло чудо, че в България в крайна сметка даже има някакви приходи от приватизацията за разлика от Германия, където продажбата на прословутата общонародна собственост доведе само до ОГРОМНИ ЗАГУБИ, които германците изплащат до ден днешен.

Един от първите председатели на Тройханд беше дори убит през 1991, вероятно от леви екстремисти, убийството не е разкрито до днес.

Българските ЕНП-политици трябва много внимателно да си мерят думите. Трудно е да си представим, че десният политик и канцлер Ангела Меркел би могла да каже какви добрини според нея е направил за Германия Ерих Хонекер.

Това би било чудовищен скандал.

ЗАБЕЛЕЖКА моя, А.Г.: Да, но ето че нашият премиер-бабаит Бойко Борисов, голям поклонник на своя шеф Тодор Живков, когато охраняваше и на когото, казват, разтривал гърба, изрече тия знаменателни думи за "няколкото Българии", които бил направил нашият простонароден комунистически диктатор. Което и показва, че нашите политици са на космически разстояния от германските най-вече в нравствено, да не говорим пък за умствено отношение.

5 коментара:

nana каза...

За да бъде обективна оценката за даден процес са необходими поне два показателя.Първо да има вярно и прецизно навременно отразяване в пространството на събитието, което ще се разглежда и второ , да е минал достатъчно дълъг период от време, през който са изплували положителните и отицателни последствия .Такива крайни и категорични изводи се дават в по-широки отрязъци от време.Иначе са неточни.А предварителното им класифициране е само проява на незряло отношение.

Анонимен каза...

Тъй ли? М-дааа. Учена си явно. Твърде. Прекалено. Разбрахме го. А сега кажи нещо човешко...

Анонимен каза...

В. Алтънов: "Г-жо Юлия, всичко, което казвате е брилянтно подплатено с прецизни аргументи от областта на философия и риторика. От гледна точка на етиката обаче, прозира опита ви да защитите един комунистически диктатор, иначе казано прост селянин, но достатъчно хитър да поддържа статуквото на комунистическо управление, манипулирано от СССР. С което пък изказвате и пренебрежение към историята, тъй като същото, което казвате се отнася за един друг период, още преди 1944 г. И до днес такива като вас научни кадри думичка не казаха да анализират що за време е било тогава? Как са живели прадедите ни? На какво ниво е била свободата, демокрацията, предприемачеството, икономиката и културата на Царство България. Мигар не са изминали достатъчно години от тогава, че да може да бъде оценено именно с вашата методика? Мълчите за него обаче. Но биете тъпана за едно по-ново време, че видите ли, трябвало да се изчака, пък да се прецени и пр. словоблудствия... Мен са ме учили първо да оправям по-старите проблеми, пък после да се грижа за по-новите. Така че, ако сте истинска Българка и имате капка национално достойноство, същия метод го приложете към времето до идване на комунистите - спрямо Багрянов, Цанков, цар Борис ІІІ и ще се радвам в скоро време да прочета компетентната ви позиция за тях и приноса им към Българската нация. Пък после, обещавам ви, че ще направя същото и аз спрямо по-новия период и по-новите персони от времето, за което става дума в тази поредна стания на г-н Грънчаров."

Анонимен каза...

В.Алтънов: "Извинявам се за грешката, исках да кажа: `Г-жо Лилия`", както и накрая, без да искам съм писал "стания".

wattie каза...

В статията са използвани умозаключения по аналогия, а не дедуктивни такива. Лесно е да сравниш едно лайно с друго и да кажеш "нашето мирише по-слабо". По-трудно е да направиш цялостен оглед на кенефа и да се фокусираш в частта му, където има кофа и парцал. Най-трудно пък е да почистиш...

Да правиш обобщения за една цяла политическа система според разложения й труп е философски неправилно. Още по-лошо е когато думите идват от философ. Всяка система си има и положителните и отрицателните страни. Неотчитането на положителните води до полуистина - именно такава, каквато е застъпена като идеология за психологическа манипулация от Гьобелс. А виждам Грънчаров, че мразиш национал-социализма, нали?

Философията е наука, която си служи с идеализирани обекти. Не знам защо, но всичките твои философски заключения са базирани само и единствено на практически примери. Грънчаров - ти манипулираш. Наречи се "политик" и ще ти бъде простено веднага. Но наричайки се "философ", то ти ставаш обикновен лъжец.