Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 октомври 2011 г.

Невероятно, но факт: известен политик се заинтересува от списание ИДЕИ!

Преди известно време г-н Теодор Дечев, който на предишните избори беше кандидат за кмет на София, наистина се заинтересува от списание ИДЕИ и си поръча 6-те издадени до сега книжки на списание. Това наистина е първият случай на известен политик, който да дръзне да извърши такъв интелектуален подвиг; политиката у нас, за жалост, се е превърнала в старателно пресмятане на минуси и плюсове, превърнала се е в най-пошъл прагматизъм, използвачество и интересчийство. А ето, да подкрепиш едно младо философско списание, както стори г-н Дечев, е наистина благороден интелектуален подвиг и прецедент в така бездуховната нива на българската прагматична политика!

По повод на това обаче се разигра една любопитна драма, за която искам да информирам читателите на блога си. Любопитна е, понеже аз и друг път съм подарявал на политици мои книги или списания (примерно, на Костов подарих книгата си СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ: кратка психологическа история на съвременна България), но обикновено става така, че тия същите после мълчат като преяли и издули гушите си с царевица пуеци - и дори не благоволяват да кажат поне едно "благодаря". А ето че г-н Дечев дори се "принизи" (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Мисля, че ако не друг, то поне цялата ПГ на СК би трябвало да се абонира за "Идеи" и не би било зле да им се обърне внимание за това. Имам предвид всеки депутат да получава по един екземпляр, а не един екземпляр за цялата ПГ.

Ангел Грънчаров каза...

Шегувате се :-) Да бяхте казали целия Парламент, разбирам, ама една група само - много се съмнявам че може да стане. Не че абонамент на целия Парламент може да стане де...

Анонимен каза...

Аз имах желание да абонирам парламента за моя сметка , но несериозен съм малко (още несъм подавал молба за социална помощ).Та ако подам и по някакво чуда ми дадът (дай за да вземеш)да знаеш абонирам ги нямай грижа :)

Ох къде да си направя профил та поне за името си да не харча химикалката ?!
Румен Бърцов