Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 октомври 2011 г.

Излезе от печат четвъртото издание на моята книга "Животът на душата: психология"

Четвъртото издание на моята книга ЖИВОТЪТ НА ДУШАТА (Психология) вече е факт; вчера бях в София и получих част от тиража, за да го докарам в Пловдив, а една чест от тиража пък замина за книжната борса в София. Специални благодарности за излизането на книгата изказвам тук на г-н Любен Козарев, собственик и мениджър на издателство ИЗТОК-ЗАПАД, който откликна на молбата ми книгата да излезе по-скоро, предвид това, че се използва за нуждите на училищното образование по психология.

Да, книгата е адаптирана и представлява учебно помагало за гимназиите, пък и за университета, но може да бъде използвана с успех от всеки, които се интересува от психология. Изобщо не съм се опитвал да "елементаризирам" текста "като за ученици", напротив, изцяло съм го запазил, като просто съм го структурирал по по-различен начин. Това е важно да се отбележи; моето разбиране е, че философията, пък и психологията, трябва да намери път към съзнанието на всеки, независимо от това млад или стар е този човек. Езикът, на който съм написал тази книга, е разбираем от всички, тя наистина е на едно популярно ниво, което, според мен, е признак на истинската научност и дори философичност. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Няма коментари: