Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 ноември 2013 г.

Достатъчно е да се обръща човек към Бога ето как



Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, защото царството е твое, и силата, и славата до вековете. Амин

Отче наш, иже еси на небеси, да святится имя Твое, да будет воля Твоя, да придет царствие Твое и на земле, яко на небеси. Хлеб наш насущный даждь нам днесь и остави нам долги наши яко же и мы оставляем должникам нашим. И не введи нас во искушение, но избави нас от лукавого. Яко царствие Твое есть сила и слава. Во веки веков. Аминь.

Молитва Ангелу Хранителю

Ангел мой, и Ты Великий Отче Победитель! Несчастья от меня отгони, черствые сердца моих врагов смягчи, пусть беда пройдет мимо меня и моих родных (перечислить имена). А я буду благодарить Тебя, Бога, Матерь Божью Отца и Сына и Святого Духа. Аминь, Аминь, Аминь.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Това е само един от хилядите богове, измислени от хората. Защо се спряхте точно на него?

Ангел Грънчаров каза...

Бог е един, няма много богове... ако нещо е Бог, то е едно, стига да имате известна идея за това що е Бог. Има много човешки имена на Бога, но Бог е един. Представата за "многото богове" е представа от детинския стадий на човечеството... да не кажа бебешкия стадий :-)

Анонимен каза...

Ами не. Прав сте единствено за това, че "няма много богове". За това сте прав. Нещо повече, няма нито един бог.
Освен Елвис, разбира се :)