Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 18 март 2018 г.

За първи път у нас - а може би и в целия свят?! - по телевизия ще се провеждат сеанси по личностно философско консултиране!




Стартира новото ми предаване по Пловдивската обществена телевизия, то е наречено ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ. В него зрителите имат възможността да разговарят напълно свободно с мен, ще могат да разкажат свои чисто лични истории или проблеми, да получат консултация, което означава, че ще им бъде помогнато да осмислят случващото се - и на тази основа сами да вземат разумно решение за изход от проблема, т.е. за своето собствено бъдеще. В новото предаване свободата на личността е свят, непоклатим принцип, на тази основа предаването ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЖИВЕЕ ще спомага за свободната изява на личността, т.е. ще се опитва да насърчава не само култивирането на съзнанието и самосъзнанието за свобода, но така също и непосредственото, действителното (в действия проявяващото се) практикуване на свободата във всекидневието, т.е. ще подпомага отдаването на свободния начин на живот.

За първи път у нас по телевизия ще се провеждат сеанси по личностно философско (духовно) консултиране. В центъра на внимание на новото предаване е индивидът, уникалната конкретна личност - с нейните преживявания, копнежи, стремежи, търсения, безпокойства.


В предаването ще изследваме чисто лични, личностни казуси, в него няма да се теоретизира. То има изцяло практическа насоченост. Всеки човек има нужда от известно духовно наставничество, който се обади по телефона в предаването, ще може да се възползва от тази тази възможност.

Да си пожелаем успех, приятели! Всеки петък, от 14.00 часа, предаването се излъчва на живо. (Има и няколко повторения.)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

21 коментара:

Анонимен каза...

ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ УМРЯ ОТ СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАЗИ ИЗВРАТЕНОСТ Е ВЪЗМОЖНА САМО В НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ УСЛОВИЯ: ТОЗИ ДОКАЗАН НЕКАДЪРНИК ГРАНЧАРОВ, КОЙТО Е ТОЛКОВА ТЪП ЧЕ НЕ СТАВА ДАЖЕ И ЗА НАЙ-ПРОСТ УЧИТЕЛ В УЧИЛИЩЕ, ЩЕ ВОДИ МОЛЯ ВИ СЕ ТЕЛЕВИЗИОННО ПРЕДАВАНЕ ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТА ТОЙ САМИЯТ ДОКАЗАНО НЯМА ЛИЧНОСТ, КАК ТОГАВА ЩЕ ВОДИ ПРЕДАВАНЕ В КОЕТО ДА ПОДПОМАГА ЛИЧНОСТТА НА ДРУГИТЕ???????????????????????? ТОВА Е СКАНДАЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СРАМ ЗА ТАЗИ НЕЩАСТНА КАБЕЛАРКА, КОЯТО ЯВНО МНОГО Е ЗАКЪСАЛА ЩОМ КАТО ПРИБЯГВА ДО УСЛУГИТЕ НА ВЪПРОСНИЯ ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК ГРАНЧАРОВ!!!!!!!!!!!!!! ГЛЕДАХ ПЪРВОТО ПРЕДАВАНЕ ТО БЕШЕ ПЪЛЕН ПРОВАЛ КАКТО И МОЖЕШЕ ДА СЕ ОЧАКВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВМЕСТО ГРАНЧАРОВ ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С НЕЩО ИСТИНСКИ ПОЛЕЗНО ЗА ОБЩЕСТВОТО, А ИМЕННО ДА МИЕ ОБЩЕСТВЕНИТЕ НУЖНИЦИ НА ПЛОВДИВ, ТОЙ СЕ НАВИРА В ТЕЛЕВИЗИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ УМРЯ ОТ СМЯХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТАКИВА ЛУДОСТИ САМО У НАС СА ВЪЗМОЖНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА ПРОСТ УЧИТЕЛ НЕ СТАВА А ЩЕ МИ ВОДИ ТЕЛЕВИЗИОННИ ПРЕДАВАНИЯ, И ТО ДВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЩЕ СИ РАЗДЕРА БЛУЗАТА ОТ НЕГОДУВАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТО БИВА БИВА НАГЛОСТ НО НЕГОВАТА ИЗОБЩО НЕ СЕ ТЪРПИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НО НЕКА ДА СМЪРДИ В ТЕЛЕВИЗИЯТА ПОНЕЖЕ НИЕ В УЧИЛИЩЕТО НИ НЯМА ДА ГО ДОПУСНЕМ НИКОГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ ДА НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ ОТНОВО ЩЕ МОЖЕ ДА ЗАБЛУДИ СЪДА ЧЕ НЕ Е НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ЛИ НЯКОЛКО МЪЖКИ МОМЧЕТА В ТЕТ ЛЕНИН КОИТО ДА НАПРАВЯТ ЕДНА ХУБАВА МЕЧКА НА ТОЗИ НЕПОНОСИМ НАХАЛНИК??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА НЕ БЯХ ДАМА АЗ ЩЯХ ДА МУ НАПРАВЯ МЕЧКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Очаквам с интерес предаването и с нетърпение да споделя личностните си проблеми. Дано имам шанс да се включа по телефона, защото чух, че има голям интерес към предаването.
Олег Маврудиев

Анонимен каза...

Самохвалството ти е колосално. Наистина ли си мислиш, че досега по телевизията в цял свят не е имало предаване, в което философ да консултира за техните лични проблеми най-обикновени хора?

Анонимен каза...

Грънчаров ама ти философ ли си? Аз щото те знам като уволнен поради несправяне с работата си гимназиален даскал по философия. Е написал си някакви книжлета но това не те прави философ.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, простете, а бихте ли ми обяснила как се става философ? :-) Вие предполагам знаете това щом с такава сигурност смятате, че аз специално не съм достоен да бъда удостоен с "титлата" ФИЛОСОФ...

Анонимен каза...

Философ не се става, философът се ражда. Г-н Грънчаров е роден философ. Освен това има и философско образование. Горната госпожа философка ли е? Понеже нефилософ не може да каже кой е философ и кой не е философ?!

Анонимен каза...

Учителите по математика математици ли са? Учителките по литература литераторки ли са? Май не. :-) Тогава? Които правят обувки обущари ли са?

Анонимен каза...

Грънчаров философства непрекъснато и за всичко и в добавка пише философски книги. Излиза че е философ. А това дали го признава този или онзи за такъв няма никакво значение.

Анонимен каза...

Добре де, но философската общност признала ли е Грънчаров за философ? Той защо не е поне доцент? Значи не е философ. А пък се оказва, че и образователната общност у нас не го признава дори за учител по философия. Очевидно има нещо съвсем гнило в неговия случай. Но менте-философ той със сигурност е.

Анонимен каза...

Историята на световната философия обаче показва, че най-значимите философи никога не са били признавани. Ами ако излезе, че нашият Грънчаров е от тях? :)

Анонимен каза...

Познавам лично Ангел Грънчаров. Той има съзнанието и поведението на истински философ. Никога не е бил кариерист. Изключително скромен човек е. На никого не се е подмазвал. По тази причина той не направи бляскава професионална и социална кариера. За него социалното признание не значи нищо. Ако поне малко значеше той щеше отдавна да е професор. Той не пожела да защити дисертацията си по морални причини. За което му свалям шапка. А дисертацията му е чудесна. Това че професионалната философска общност не направи нищо за да го постави на заслуженото място показва само нейния собствен морален фалит.

Анонимен каза...

Аз пък смятам, че всеки уважаващ себе си университет би счел за голяма чест да приеме в общността си такива нестандартни мислители като Грънчаров. Но ние всъщност имаме ли университети?

Анонимен каза...

Грънчаров страда от мания за величие. Готов съм да се обзаложа, че този "диалог" в своя възхвала го е написал той самият. :)))

Анонимен каза...

Не съм си писал името, но мога да гарантирам, че моите коментари съм ги писал аз самият. Не съм.... Грънчаров доколкото ми е известно :)))))

Анонимен каза...

Може да не съм по образование философ, но съм изучавала философия и в гимназията, и в университета. Знам какво е и философия, и какво е да си философ. При нас, учителите по литература е същото като при учителите по философия. Да преподаваш литература не те прави литератор. Затова казах, че Грънчаров не е философ. Поддържам мнението си. Книгите му не съм ги чела, но съм убедена, че не са философски.

Анонимен каза...

Госпожо учителке по литература, а сигурна ли сте, че книгите на Грънчаров са поне литература? Без да сте ги чела можете ли да им определите литературния жанр? ;))))

Анонимен каза...

На Грънчаров книгите са пасквили. Затова никой уважаващ се човек не ги чете.....

Анонимен каза...

Как разбрахте че са именно пасквили? :))) Бихте ли обяснила кой текст е пасквил?

Анонимен каза...

Долнопробните некачествени и безстилни писания са пасквили. Грънчаров е обикновен долнокачествен пишурко и графоман. Не е написал нито един качествен текст.

Ангел Грънчаров каза...

Признавам си, удивен съм от тази дискусия. Ето че може да се разговаря и културно, без да се прекрачват границите на добрия тон. А госпожата или другарката е права. Аз наистина съм графоман, не вместващ се в никакви определени норми на писане. Аз съм анархист в текстопроизводството. Пиша както и каквото искам. Не ми пука кой как ме квалифицира.

Анонимен каза...

И какво, философ ли е Грънчаров или е нещо по-различно? Може ли човек да е философ, пък да се вмества в някакви стандарти? Що за философ е тогава?