Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 18 март 2018 г.

Мотивите за кървавата драма в "Кючук Париж" са съвсем неясни




... Любовта им е безметежна, Илияна публикува общи снимки от планински излети и морски ваканции. Междувременно на бял свят се появява и детенцето им.

Кога се обърква всичко, така и не става ясно, но в един момент позитивните снимки във фейсбук са заменени от фотоси на големи, зли кучета. Както съобщихме, от два месеца Ради е страдал от психични кризи, но е отказвал да се лекува.

Около 8:30 сутринта вчера двамата се скарали. Според полицията мъжът е убил съпругата си с кухненски нож и след това се е самоубил. Мъжът и жената са открити мъртви, а до тях плачело бебето.


... Жената била намерена да лежи по гръб. Тя имала порезна рана на шията и защитни рани по ръцете. 32-годишния Р. Х. лежал по лице, като в дясната си ръка държал голям кухненски нож, който бил забит в шията му. Смъртта на двамата е констатирана от медици.



По първоначална информация Илияна Енева е пробола смъртоносно съпруга си с нож, след което се е самоубила пред погледа на детето.

Кратък мой коментар: Млад мъж убива съпругата си (заколва я с нож, забива нож във врата й), а след това забива същия този нож в своя врат! И това става пред очите на едногодишното им детенце! (Дали обезумелият по някаква причина баща не трябваше да убие и детенцето с - та да го спаси от кошмара да плаче дълго време до труповете на своята майка и баща?!)

Простете, но тази история е толкова сюреалистична, че не вярвам да е истинска! Нещо не пасва, нещо липсва, не стават така работите. Ами ако някой е "самоубил" уж самоубилите се? Как си представяте да се самоубиеш като си забиеш нож във врата???? Ама ножът бил в ръката му, какво от това? От ревност ли е убил съпругата си? Какво ли се е случило наистина?

Полицията ни набързо решава повечето случаи с версията "самоубийство". Помните ли "самозастрелялия" се в пловдивския парк, който така хубаво беше скрил пистолета си, че полицията не можа да го намери? Какво стана с този случай?

Та затова изобщо не вярвам на тезите на полицаите ни. Но да не приказвам много, че току-виж и за мен ще прочетете, че съм се "самоубил"...

ДОБАВКА: Сега научавам, че едната версия е, че мъжът убива жената, а другата - че се е случило обратното, жената убила мъжа си и се самоубила след това. Как е възможно толкова много да се различават версиите?! А мотивите за кървавата драма в "Кючук Париж" са съвсем неясни.

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ето как самият живот доказва необходимостта от предаването на г-н Грънчаров. Ако тези хора имаха шанса да споделят за проблемите си, да бъдат консултирани...