Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 25 април 2018 г.

Боко, завалията, бил много учен: освен милиционерската школа бил завършил и "университета" на правешкия простак Тодор Живков!




Премиерът не вижда причина да не изкара мандата докрай

В интервю по повод 20-годишнината на уеб портала Дир.бг министър-председателят Бойко Борисов казва, че от Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски е научил най-много и те са му „като два университета“. Премиерът разказва как през 90-те охранявал бившия комунистически ръководител Живков и говорили за Косово много преди кризата през 1999 г. Борисов признава, че тогава нищо не знаел по темата.

„Той ми каза "виж там по веригата предай". Какво Косово, на кой да предам по веригата?! Познаваше много добре ситуацията в света, защото толкова години бе управлявал. Познаваше не само СССР, Близкия изток, Либия, Иран, Сирия.

- Говорихте ли си с него за геополитика?

Да. Той и Царят са ми като два университета, защото не всеки имаше тази възможност да слуша как разсъждава върхът на комунизма и на монархията. И в една тема и двамата бяха много единни, че България и държавата са над всичко. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Кратък мой коментар: Царят пък научил Боко на... обноски! Нема що, обноските на г-н Премиеро са направо бляскави! :-) Бил имал и чувство за "самокритичност"! :-) Имал си парички - предостатъчно! - още като бил бандит в ИПОН! :-) Да се смее ли човек или да плаче! :-) Тоя шут докога ще ни е премиер?!

Ето самото интервю; насладете се:



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: