Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 24 ноември 2014 г.

Вчера бях на лекция за агресията в Клуб "Нещото"



Цял рояк мисли се появиха в главата ми по време на лекцията и след нея, но сега-засега нямам време да опитам да ги изразя върху "хартия"; ако тия дни ми се открие възможност за писане, ще го сторя, но едва ли ще се случи това, щото примерно утре ми предстои съдебното дяло за клевета, което заведох срещу директорката на ПГЕЕ-Пловдив Стоянка Анастасова, другояче казано, ще съм зает днес-утре с опити за париране на агресията, която беше упражнена спрямо мен самия от страна на тази иначе тъй благочинна администраторка. Ще кажа само това: животът у нас е прогизнал от агресия, от враждебност, от ненавист, а най-потърпевши жертви на тази агресия са ония, които в ужасните условия, в които се намираме, се опитват да бъдат личности, сиреч, правят нужното за да защитят достойнството си - и затова именно не им прощават. Да бъдеш личност у нас е същинско проклятие, пак ще повторя своята основна теза. Но наистина нямам време сега да разсъждавам по чудесната тема за агресията, дано ми се открие време да го направя по-скоро. Ще кажа само това: противоотровата на това подивяване-озлобяване, което се излива във въпросната агресия, от която е прогизнал живота ни, е едно нещо, и то се нарича свобода.

Да, поставям един нелек казус с това подхвърляне, тия дни, животи здраве да е само, ще го обсъдим по-подробно този казус. Засега всичко добро, хубав ден и успешна седмица ви желая! (ОЩЕ СНИМКИ >>> от събитието)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: