Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 8 март 2016 г.

Ха да видим дали наистина някой опозиционно настроен нашенски политик или журналист ще посмее да зададе на г-н Премиеро някой от тия крайно неприятни му въпроси!




Нашият премиер Борисов е не само атлант, който държи на плещите си държавата, но и е Атланик като едноименния океан. На приливи и отливи е. Сега щял да оттегли партията си от спора за назначаването на нов шеф на КЗК, защото Радан Кънев казал, че се водили по въпроса задкулисни договорки (как смее да обижда – кога Борисов изобщо е правил подобни мерзости, ама хич!). След този отлив последва прилив на гняв от негова страна срещу Кънев.

Председателят на ДСБ съответно има повод да почерпи във връзка с факта, че най-после успя да отлепи от себе си прегръдката на Борисов, с която той неизменно следваше всяка негова критика. Патерналистично-покровителственото поведение на Борисов към всеки, който иска да се разграничи от него, беше оръжието, с което се опитваше да обезоръжи опозиционността на ДСБ. Нещо от рода на „Кой, Радан ли, ами ние снощи се чухме и си пожелахме еди какво си?!”. После иди вярвай, че Радан наистина бил в опозиция.

Не че давам съвети, които не са ми поискани, но понеже съм минал по този път, мога от личен опит да препоръчвам няколко начина Борисов да бъде накаран да плещи глупости или да мълчи утвърдително в отговора на неудобните въпроси. Ето някои от тях, които съм задавал през последните години, но те така и не напуснаха територията на блога ми или на редките ми телевизионни коментари. Ако е неудобно да бъда цитиран, няма проблем да му бъдат зададени и от името на „източник, който заслужава доверие”. Например (не по важност и хронологичен ред):

1. Какво толкова го свързва с Първанов, че не можа да му откаже да го направи публичен съучастник (освен зад кулисите като президент) в правителството си?

2. Връзката му с олигарха Валентин Златев също ли е „личен въпрос”, каквато е тя за Първанов (според отговора му на този въпрос в интервю за БТВ преди два дни) и не става ли дума всъщност за руска тройка?

3. Каква спешна нужда накара Борисов на пожар да организира през януари 2013 г. в тридневен срок (вероятно световен рекорд по законодателна светкавичност) парламентарна забрана да се проучи наличието на шистов газ в България, застрашаващ руския монопол във вноса на тази суровина?

4. Каква беше истинската причина Борисов да уволни министъра на икономиката през първия си мандат Трайчо Трайков след доведено от министъра до подпис споразумение с Турция за интерконекторна връзка и след това Борисов да замине за Анкара, за да НЕ подпише документа?

5. Каква беше истинската причина да напусне властта на 20 февруари 2013 г. и защо толкова се вбеси от твърдението (ми), че го е посъветвал депутатът Делян Пеевски (след което същият насъска временно медиите си срещу него)?


6. На какво основание в качеството си на опозиционен политик е поискал от служебния премиер Георги Близнашки в края на август 2013 г. от проекта на документа на Министерството на отбраната „Визия 2020” да отпадне да споменаването на руската хибридна война в България?


7. Какво му е казала Ангела Меркел по телефона на 17 февруари в навечерието на присъединяването му към срещата на Вишеградската четворка и защо на следващия ден веднага започна да спира държавни поръчки още преди да се завърне в София?

8. Защо да е редно да обсъжда в геройска поза пред медиите телефонен разговор с Ердоган и Давутоглу, а да не ни информира какво му е казала Меркел, която наистина му е звъняла?

9. Защо премълча, когато турският посланик Сюлейман Гьоче дипломатично го обяви за лъжец, отричайки който и да е турски политик да му е звънял по повод скандала в ДПС?

10. Защо на следващия ден след нахалното провикване на Мария Захарова от Москва срещу „неблагодарните българи” Борисов „прозря” безполезността на комисията за разследване на руската и турската намеса в България (въпросът е риторичен, но все пак…), срещу която възнегодува крайно недипломатично говорителката на руската дипломация?

Тези 10 въпроса са в десетката и не са задавани публично на Борисов, освен от автора на тези редове. Предлагам ги като тест за опозиционност - в случай, че някой наистина иска да се разграничи от Борисов, за да бъде припознат от избирателите за негов опонент, когато балонът ББ се спука.

Ключът към разгадаването на верните отговори е в ключовите думи Кремъл, Москва, Путин, пета клона.

Р.S. Въпросите от горната викторина не претендират за изчерпателност, а за представителност поради факта, че биват старателно избягвани както от политиците, така и от медиите, които също имитират опозиционност.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: