Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 октомври 2017 г.

Руското (путинското, кагебисткото, ченгесарското) понятие за "истинска демокрация": тя била, видите ли, диктатура на държавата над индивида!



За правилата на играта, Автор: Виктор Димчев

Използването на термина „диктатура на закона“ (dictatorship of the law) е въведено за първи път в първата президентската кампания на Владимир Путин през 2000 година. Доколкото ми е известно никога преди това този лозунг не е ползван или употребяван в политическата история на човечеството. За това има множество статии в интернет, лесно може да се провери. Точният цитат, от който PR екипът на бъдещия президент Путин извлича това понятие е:

„Демокрацията е диктатура на закона. Колкото по-силна е държавата, толкова по-свободна е личността.“

В своята първа кампания Путин говори за задължителната битка с бандитизма, завладял държавата, за борба с олигархията, за общ фронт срещу корупцията, за живеене по правилата и за моралните норми и „възраждане на личното достойнство на гражданите в името на високите национални ценности на страната“. Освен „диктаторския“ слоган, сред останалите приоритетни задачи на новосформиращия се режим личат послания като „как да преборим бедността“, „за достойнството на страната“, „за нашите проблеми“, „за държавата и пазара“, „достоен живот“ и други. Звучи познато?

Употребата на това понятие е въведена от Владимир Путин, прецитирана няколко пъти в различни бивши съветски сателити от политици с авторитарен уклон, като Молдова и Украйна, и е обект на насмешка от страна на западни анализатори. Кампанията, водена от стремежа към налагане на „диктатура на закона“ става основен елемент в налагането на личното авторитарно управление на руския президент, преминало през знакови промени в руската Конституция. Тяхната цел и задача минава под знака за борба с пораженията от миналите неуспешни реформи, но в крайна сметка довежда до установяване на личен авторитарен режим на кръга, близък до президента Путин, запазване на властта в ръцете на олигархията, богатеене на нищожна част от руското общество, репресии спрямо инакомислещи и противници на наложената „диктатура на закона“, в това число медии, журналисти, опозиционни лидери. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият „български“ Картаген е крайно време да бъде разрушен…

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: