Представена публикация

Тръгвам по Главната улица с паничка в ръка и с табелка "Подайте учителю за храна!" и ще ви тормозя докато нещо не замърда в твърдите ви като бетон сърца!

Но и всички, които искат да живеят благочестиво в Христа Исуса, ще бъдат гонени. (2 Тимотей 3:12) "Нямам никакви забележки ...

сряда, 8 август 2018 г.

Путин се страхува средната класа в Русия да не се разбунтува срещу неговия режим и да излезе на улиците с искания за промяна
Най-важният въпрос, който администрацията на Тръмп и Конгресът във Вашингтон трябва да си зададат, е: Как можем да спрем Путин?

Руският президент Владимир Путин се страхува само от едно нещо и САЩ трябва да го накарат да повярва, че то ще се случи, коментира в „Уошингтън поуст” (The Washington Post) Майкъл Морел, разузнавач от кариерата, служил като заместник-директор на ЦРУ от 2010 до 2013 г.

Най-важният въпрос, който администрацията на Тръмп и Конгресът във Вашингтон трябва да си зададат, е: Как можем да спрем Путин? Откриването на отговора е от съществено значение, защото нищо, което САЩ правят досега в отговор на руските действия не работи.

Без съмнение, смята Морел, атаката на руския президент срещу политическия модел в САЩ продължава да се развива с лекота.


Според анализатора спирането на Путин е жизненоважно, не само като въпрос за опазване на американската демокрация от руската намеса, но би било силен сигнал към всички други съперници на САЩ, сред които са Китай, Иран и Северна Корея...

... Бившият заместник-директор на ЦРУ счита, че Белият дом трябва ясно да покаже на Русия, че американските санкции срещу нея ще бъдат отменени, когато Путин спре да се намесва в работата на демократичните институции в САЩ и техните съюзници.

... Морел заявява, че руският президент се страхува само от едно нещо. Това, че някой ден средната класа в Русия ще се разбунтува срещу неговия режим и ще излезе на улиците с искания за промяна.

Подобни събития вече се случиха в Тунис, Египет и други северноафрикански и близкоизточни държави и дори в по-близката Украйна.

Нови санкции, които ударят сърцето на руската икономика и увеличават риска средната класа в Русия да стане непокорна – това би привлякло вниманието на Путин, категоричен е Морел. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие към истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...


Ама там има средна класа! И то в такова застрашаващо властта количество?!? Добре, че тука нема.

Ангел Грънчаров каза...

И какво му е "добрето" на това, че тук е нас немаме средна класа ма, другарко? Че ще бъде комунизмът ви вечен ли? Горката наивница...