Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 20 февруари 2009 г.

На учредяването на ДИСКУСИОННИЯ КЛУБ ще може да се присъства и... "виртуално"

За момента бъдещият ДИСКУСИОНЕН КЛУБ получава подкрепа най-вече от българи от чужбина. Мнозина от тях изказват съжаление, че не могат да присъстват поради това, че са далеч от страната и имат служебни ангажименти. За нас, инициаторите на Клуба, тяхната морална подкрепа в случая обаче има не по-малка ценност от физическото присъствие. Въпреки това би ни се искало тяхната вътрешна съпричастност с идеята и каузата да получи и други, по-осезаеми измерения.

По тази причина възникна идеята да осигурим възможността за виртуално членство в Клуба, включително и на правата на негови учредители. Ето защо всеки, който желае с името си да подкрепи нашата инициатива, нека тук, под тази бележка, в коментарите, да заяви тази своя воля, като прибави и името си. В блога на ДИСКУСИОННИЯ КЛУБ ще се оформи колонка, където ще бъдат изписани членовете-учредители на клуба, без значение дали присъстват по виртуално-духовен или реален, физически начин. Смятам, че това осигурява равен шанс за съпричастност към нашата кауза - ПОДКРЕПА НА МЛАДАТА БЪЛГАРСКА ДЕМОКРАЦИЯ И НА ЕВРОПЕЙСКАТА ОРИЕНТАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ - независимо в кой регион на света живее.

Но има и нещо друго, което ще придаде по-осезаеми измерения на т.н. виртуално членство в клуба. Решихме дискусиите да ги записваме на видео, и след това клипчетата ще бъдат качени също на сайта (блога) на Клуба. По този начин където и по света да се намират неговите членове, ще могат да следят дискусиите, да предлагат теми, да коментират, да заявяват своите разбирания. Смятам, че това са добри и работещи идеи, които, както се вижда, възникват именно в хода на обсъжданията на съпричастните с неговата кауза, и то преди още Клубът да се е събрал на учредителната си сбирка.

И последно. Един млад човек предложи като затопли времето Клубът да се събира на открито, примерно, до езерото (намиращо се до едновремешното заведение "Симфония"), където има скамейки, то е в "Симеоновата градина". По този начин Клубът ще излезе на улицата, сред гражданите, а пък минувачите ще имат възможността да се спират и вслушват в дискусиите. Разбира се, и тия дискусии ще се запишат на видео и че могат чрез интернет да се чуят по целия свят. Така Клубът понякога ще се превръща в нещо като пловдивски "Хайд Парк", ще се постигне едно сливане на дискусионността с улицата, щото, известно е, у нас реалната демокрация се постига само на улицата.

Това е, след няколко дни ще се съберем. Два вида участие в учредяването на Клуба - виртуално ("електронно") и реално - ще осигурят възможност за участие на всички, които подкрепят неговата кауза. Това е то свободата, която имаме благодарение на интернет; но благодарение на Клуба ще започнем да я чувстваме все повече и повече и в реалния живот. Защото живото общуване лице в лице наистина не може да бъде заменена от нищо друго.

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

32 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Като коментар може да се запише всеки, който желае да бъде учредител на Клуба; просто трябва да си напише името и фамилията. Включете се, подкрепете морално неговите създатели!

Анонимен каза...

Петър Каменов
Монтана

Ангел Грънчаров каза...

Моля да бъда включен като съучредител на Гражданския дискусионен клуб - дистанционно, тъй като в момента пребивавам за постоянно в чужбина.
И едно предложение - on line връзка по Скайп по време на учредителната сбирка на 25.02!
Не е толкова сложно, нали!

Желая успех на това наистина добро и на полза роду начинание!

Dr. T. Lefteroff
France

RoujkaBG каза...

Идеята да се провеждат дискусиите на открито е чудесна. Дано на избраното място да има и Wi- Fi
интернет връзка,

което ще даде възможност на хората в и извън България да участват пряко в дискисиите с написани мнения или диретно в ефир, както и да ги направят съпреживяващи.

Ефектът от живото предаване е по- въздействащ. Смятам, че не е проблем за някой млад човек с лаптоп да бъде админ на видеоконферетна връзка.

Анонимен каза...

Verjinia Popova gr. Pleven

Ангел Грънчаров каза...

Ружке, там, където ще се събираме на открито като се запролети времето има Wi- Fi, така че няма да е проблем поне да се включите и вие от странство! Абе има хубави идеи, дано има и хора, които да ги подкрепят, понеже нали знаеш у нас как е: всяко чудо за два-три дена и... край...

Анонимен каза...

Подкрепям с удовоствие Дискусионния Клуб и се надявам той да не бъде само както се казва едно чудо за 3 дни, а постепенно да се разсраства и да печели повече подръжници!

Любомир Андреев,

Германия

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря за пожеланието! Ние, учредителите, не се стремим самоцелно към привличането на многолюдни множества на сбирките, понеже залагаме на духовното влияние на Клуба върху съзнанията, което е възмужно само ако успеем да привлечем най-стойностни участници в дискусиите; уверен съм, че ще успеем да привлечем най-качествени, т.е. с ясно ценностно превъзходство личности...

Анонимен каза...

Гергана Герасимова
Велинград
На първо време ще участвам виртуално,но при първа възможност ще посетя клуба "на живо".
Пожелавам успех!

Анонимен каза...

Емил Михайлов Големинов-София

Блог на Павел Николов, астрофилолог каза...

Павел Николов - Ихтиман

Unknown каза...

С удоволствие се разбирам, че дискусионният клуб се открива и пожелавам добър успех и качествена работа ! Подкрепям го бих искал да се включа виртуално в дискусионния клуб.
Поздрави

Анонимен каза...

Борислав Петров, Плевен
bpst@abv.bg

Анонимен каза...

Борислав Петров, Плевен
bpst@abv.bg

Анонимен каза...

Мартин Терзийски-Пловдив. :)

Анонимен каза...

Dobrata:
Добре де, давайте да дискутираме, аз имам въпрос. Как виждате "дясна" коалиция при сегашното състояние ня дясното пространство, кой допринесе итинското дясно да се срине в пропастта и кой има интерес псевдодесни да бъдат толерирани? "Украйнски модел"? В смисъл - никога няма да приключим с корупцията, но ще се изнудваме до дупка?

Gnevota каза...

Радостин Стамболийски - гр.Благоевград

Анонимен каза...

Mihail Jivkov, London

Борис Тодоров каза...

Борис Симеонов Тодоров,
Пловдив, - моля запишете ме в клу,ба, тъй като не мога да присъствувам на учредяването.

pavel_costoff каза...

Ще покрепя инициативата.
Павел Костов, Пловдив

Анонимен каза...

Ще подкрепя инициативата!
Павел Костов

Анонимен каза...

Павел Костов, Пловдив

pavel_costoff каза...

павел костов, пловдив

SportAtlas каза...

Изразявам своето желание за участие в Дискусионния клуб, в качеството си на ефективен член.

Лалю Метев
София

Анонимен каза...

Изразявам своето желание за участие в Дискусионния клуб, в качеството си на ефективен член.

Лалю Метев
София
meteff@abv.bg

Georgi Petrov каза...

Въпреки, че не мога да участвам на място, подкрепям Дискусионния Клуб.
Георги Петров
Бърно, Чехия

Анонимен каза...

Напълно подкрепям целите Ни, успех!
Георги Кралев
Пловдив

Анонимен каза...

Със вас съм !!!
Уважаеми г-н Грънчаров, господ да ви дава сили и енергия в благородната ви мисия на съвременен будител !!!
Поздрави и успех на клуба !!!
Константин Николов
Амерсфоорт, Холандия

Анонимен каза...

„В изтичащите вече две десетилетия от 1989 г. България видя всякакви правителства...... при цялата им разноликост всички тези правителства имаха една единствена обща черта: крепяха се на червени гласове, бяха де факто правителства на БСП.
........ в цялата двайсетгодишна история на Нова България няма по-дебелоок, дебелокож и нагъл в лъжите си кабинет. Няма и по-корумпирано правителство – с изключение може би само на царското такова. Няма и по-голям провал в основните политически приоритети от постигнатия от него. След като членството на България в Европейския съюз му бе поднесено на тепсия, след като получи в актива си цели двадесет милиарда чужди инвестиции като пряк резултат от това членство, както и възможност за усвояване на милиарди по присъединителните фондове, които можеха наистина да променят страната, то успя да докара нещата дотам, че България да плаща повече пари на ЕС, отколкото усвоява от неговите фондове. Дотам, че срещу неговата корупция и безхаберие да бъдат предприети безпрецедентни безпрецедентни наказателни мерки; дотам, че сме подложени на най-голямото унижение, на което може да бъде изложена една държава – да бъде пряко определяна като най-корумпираната и най-безнадеждната в общността, към която принадлежи. И точно това правителство си тръгва по живо, по здраво – и не само това, но и суче ръкави – и се готви пак да управлява.”
„Планът с кодови имена “перестройка” и “нежна революция” е изпълнен – партокрацията е станала олигархия, начело на държавата стоят синовете на някогашното политбюро.”

Позволявам си да цитирам от две статии на г-н Едвин Сугарев защото това е голата истина за положението, в което се намира България. Гола и горчива. Позорна за народ, който има синове като Ботев и Левски.
Призовавам всички, които все още милеят за България да гласуват на следващите избори . За да върнем надеждата във всеки от нас, за да могат децата ни да растат и намират щастието в родната си страна, а не като емигранти във всички краища на света. (В момента повече от 14 млн.)

Щом в Италия успяха да направят така, че във властта да няма нито един комунист (справка-избори 2008) означава, че е възможно и у нас. След толкова мъки и изпитания смятам че го заслужаваме. Бъдещето е в нашите ръце. И в бюлетината, която ще пуснем в изборните урни след няколко месеца.
Margherita Biondi, Napoli,Italia

Анонимен каза...

Само членове ли виртуализирате у клба?
Ами ,тъй да се каже, за путки нямате ли ,място?

Анонимен каза...

Извинявайте за закъснението.ЕДИН ОТ ВАС И ВИНАГИ С ВАС.ДА ВЪЗКРЕСИМ БЪЛГАРИЯ-НАШАТА ЕДИНСТВЕНА,НАШАТАПРАМАЙКА,НАШИЯТ ДУХОВЕН ПРИСТАН.

Анонимен каза...

"Нито едно пристанище не ще те приюти"/Иван Пейчев/.Мото пристанище е тук-при духовните строители на днешна,и най-вече бъдеща България.



Атанас ГАНЧЕВ