Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 23 април 2009 г.

Възможно ли е да гласуваме смислено, разумно, с разбиране и с полза за себе си и за България?

Вчера се проведе редовната сбирка на ГРАЖДАНСКИЯ ДИСКУСИОНЕН КЛУБ, на която беше обсъден следният проблем:

Ситуацията, в която се намира гласуващият за първи път, пък и не само той: решима ли е задачата да упражня правото си на глас, и то не как да е, а смислено, разумно, с разбиране и с полза за себе си и за България?

Проведе се изключително интересна дискусия, убедила присъстващите, че това е съвсем реалистична и изпълнима задача - за ония, които са загрижени за състоянието, в което се намира нашата така унизена в този момент България. Унизена от една арогантна антиевропейска и пропутинска олигархично-мафиотска власт, заради която развитието на страната беше забавено с цели 8 години. Но сега сме призвани като граждани да допринесем кой с каквото може за излизането на България от този исторически провал - и за превръщането й в достойна и благоденстваща европейска държава.

Тезите от моя доклад ще ги представя писмено тук по-късно днес, понеже, както ви е вече известно, след като се върнах от дискусията не ми се пишеше, а с нетърпение се нахвърлих на книгата на Евгени Тодоров "Записки по българския преход". И така не усетих кога е станало късна нощ. А тази сутрин нямам време да пиша по такива сериозни теми. Но днес следобед, живот и здраве, ще се постарая да ви дам пълна информация както по моето въведение в темата, така и по проведената след това дискусия.

Търсете по книжарниците новата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

Как да си купя книгата?

Няма коментари: